Geraint Thomas: “Verbod vermogensmeter beïnvloedt koers niet”

woensdag 7 november 2018 om 16:10

foto: Sirotti

Geraint Thomas denkt niet dat een verbod op vermogensmeters leidt tot een ander wedstrijdverloop. Christian Prudhomme, baas van de Tour de France, verkondigde onlangs dat hij graag een verbod ziet op de meters om de spanning in de koers terug te brengen. “Moeten we ook maar weer wollen truien gaan dragen en met buiscommandeurs rijden?”, reageert de Brit.


Tijdens de presentatie van het Tourparcours bijna twee weken geleden werd bekend dat de ASO de UCI gaat verzoeken om tijdens de komende editie van La Grande Boucle vermogensmeters te verbieden. Volgens de organisatie vernietigen de meters de onzekerheid die bij de sport hoort. “Dus willen we er graag vanaf”, lichtte Prudhomme het standpunt toe.

“Ik vind het prima”, reageerde Geraint Thomas op de website Cycling Weekly. De Brit won deze zomer zijn eerste Tour. “Ik denk niet dat het de wedstrijd zal beïnvloeden. We hebben niet de laatste zes van zeven Rondes van Frankrijk gewonnen omdat we vermogensmeters gebruikten. Moeten we ook maar weer truien van wol gaan dragen en met buiscommandeurs rijden?”

Volgens de Brit moet de sport blijven veranderen en vooruitgang boeken. “Een beetje zoals in de Formule 1. Het team probeert dat de hele tijd. Maar het lijkt erop dat de kopstukken dat willen tegenhouden.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Marakus 7 november 2018 om 16:24

Positieve is dat niet niemand het uitmaakt. Kortom niemand is erop tegen dus zal het ook geen probleem zijn om de vermogensmeters te verbieden in de Tour!

Trouwens, worden de vermogensmeter vragen alleen aan mensen van Sky gesteld, of komt Sky zelf met deze statements? Ik kan me namelijk niet herinneren dat ik een bericht voorbij heb zien komen van iemand buiten Sky die zijn mening deelt (m.u.v. ASO / Prudhomme).

Als de statements van Sky zelf komen dan is de conclusie dat het dus wel uitmaakt.

nummer3 7 november 2018 om 16:44

Inderdaad. Het feit dat iedereen bij SKY maar blijft roepen dat het voor hen geen verschil maakt, maakt duidelijk dat het dat dus juist wel doet.

Marveloke 7 november 2018 om 16:49

https://www.wielerflits.nl/nieuws/aso-wil-vermogensmeters-in-tour-de-france-verbieden/ Er wordt wel degelijk kritiek op geleverd door mensen van buiten Sky, o.a. door Nibali, Cipollini en Contador, dus ze reageren niet vanuit zichzelf. Maar zoals Marakus net al zei; als ze bij Sky vinden dat vermogensmeters de koers niet beïnvloeden, zal het afschaffen van deze meters in de koers zeker geen gemis zijn.

FDJ 7 november 2018 om 17:20

Tegenwoordig kun je alles op smartwatches zetten. Dus inderdaad: Geen probleem. De oplossing is er al.

Merlinappa 7 november 2018 om 18:19

Dan heb je alsnog geen vermogensmeter en kan je geen wattages zien.

Romāns Vainšteins 7 november 2018 om 18:28

En daar is de volgende in het rijtje dat verplicht dit wauwelpraatje af moet steken, verbieden die dingen dus. Gevoelswaardig zeg ik dat zowel Thomas als Froome en Wiggins geen tour(s) hadden gewonnen zonder de wetenschappelijke SKY-omkadering.

Mwielerfan 7 november 2018 om 23:47

En waarom zou het verbieden van een meter in koers dan helpen? Wetenschap richt zich vooral op experimentele situatie im training

Lalsacien 7 november 2018 om 19:24

Wollen truien voor enkel de Sky ploeg zou de koers ook aantrekkelijker maken vermoed ik!

Hollow Knight 7 november 2018 om 22:45

Waarom blijven die Britse renners er dan maar over zeuren? Dringend een Brexit nodig in het wielrennen.

Larry Buknor 8 november 2018 om 02:01

Edit redactie: Niet doen!

Magikdatzeggen 8 november 2018 om 11:16

Het feit dat vooral SKY renners dit opeens allemaal roepen zegt mij dat het tegendeel waar is…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.