Geraint Thomas sluit tweede Tourzege nog niet uit
foto: Cor Vos
woensdag 6 april 2022 om 09:04

Geraint Thomas sluit tweede Tourzege nog niet uit

Geraint Thomas acht het niet onmogelijk dat hij komende zomer de Tour de France wint. INEOS Grenadiers maakte eerder bekend dat Thomas als knecht van start zal gaan, als hij de selectie überhaupt haalt, maar volgens de voormalig Tourwinnaar betekent dit niet dat hij een tweede zege definitief uit zijn hoofd moet zetten. “Er kan zoveel gebeuren. Toen ik de Tour won, was ik ook niet kopman”, zegt de Welshman tegen CyclingWeekly.

Thomas zit momenteel in de Ronde van het Baskenland en zal via de Waalse klassiekers, Ronde van Romandië en Ronde van Zwitserland toewerken naar de Tour. “Voor mij gaat het om het proces om daar te komen in de best mogelijke vorm. En als ik daar ben, zal ik hard werken, blijven we als team bij elkaar en kijken we van daaruit verder. Normaal gesproken komt de sterkste toch bovendrijven.”

Martinez en Yates kopmannen
“Natuurlijk zijn Dani (Martinez, red.) en Yatesy (Adam Yates, red.) de twee kopmannen en ik zal mijn steentje bijdragen om hen te helpen”, nuanceert Thomas zijn uitspraken. “Ik ben blij om voor anderen te rijden wanneer zij een betere kans hebben – dat spreekt voor zich. Maar tegelijkertijd heb ik nog steeds het vertrouwen, het geloof, dat ik het nog kan doen.”

In de openingstijdrit van de Ronde van het Baskenland bewees de Brit alvast dat zijn vorm groeiende is. Hij werd vierde. “Het was goed voor het vertrouwen en ik heb het gevoel dat er nog ruimte voor verbetering is. Het is fijn om weer echt mee te doen. Maar ik denk dat ik in de echte etappes nog wel wat terug zal vallen. Het was een rustige winter met negen weken volledig zonder fiets, vanwege mijn schouderoperatie en daarna corona.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
6 april 2022 09:10
Het zou hem gegund zijn hoor, maar ik zie het niet gebeuren. Zelfde illusie als Froome
    6 april 2022 10:04
    Hij haalt wel nog goed niveau.
    6 april 2022 15:03
    Froome is echt een illusie, maar Thomas kan gewoon de Tour nog winnen met zijn niveau (geluk moet dan wel aan zijn kant vallen). Hij wint vorig jaar Romandie en 3e in Catalonie en Dauphine. Crasht in de Tour waardoor dat niks meer werd, maar laat nu zien dat hij in Baskenland nog gewoon meedoet voor de knikkers.
6 april 2022 09:12
Edit redactie: bedankt, is aangepast!
6 april 2022 09:29
Nu alweer ruzie bij Ineos, dat wordt dus weer niks deze Tour.
6 april 2022 09:36
Er schijnt ook een aparte tour de france te komen voor Froome, Wiggins en Thomas om te zorgen dat 1 van hen ook echt nog een keer de tour wint.
Ik kijk er naar uit in ieder geval, dat jongentje uit de Tour of Brittain die meefietste vorig jaar en de bidon van TJV-renner kreeg doet ook mee, die staat er het best voor bij de bookmakers.
    6 april 2022 09:47
    Dan geef ik Eenkhoorn een nóg betere kans
6 april 2022 09:44
Prachtig. Thomas tovert een glimlach op mijn gezicht. Als hij de Tour wint, dan eet ik mijn schoen op.
6 april 2022 09:50
Het is toch wat, dat G openlijk aangeeft voor kopmannen A Yates en Martinez te knechten in de tour, wanneer hijzelf ook in bloedvorm wil zijn. Wie dat vier jaar geleden gezegd zou hebben, kon naar het gesticht.
6 april 2022 10:11
Opnieuw een Roubaix-etappe zoals in 2018, met een ondertussen nog sterkere kasseien-equipe bij Ineos. Daar gaat het allemaal gebeuren voor Thomas....
Stel je maar even voor dat Degenkolb die rit dan ook nog eens wint, dat GVA in de gele trui rondrijdt...
Amper vier jaar geleden allemaal, maar het lijkt een ander tijdperk...
6 april 2022 10:16
Zet er maar eens poll op winst vs DNF
6 april 2022 10:18
De kans is klein, maar het valt niet uit te sluiten, hij is immers zeer compleet als renner.
Er zullen wel wat 'mazzeltjes' moeten plaatsvinden voor hem, zoals een harde koers in de kasseienrit, in de goede waaier zitten, een valpartij of ziekte voor zowel Pogacar, Roglic, Vingegaard en Yates. Mocht dat allemaal gebeuren en Thomas haalt zijn eigen 100% vorm (zonder pech, blessures en kwakkelen) dan kan het zo maar gebeuren, net als voor 5-10 anderen die net achter de absolute top op GC gebied zitten.
    6 april 2022 11:48
    Yates, dat is toch een beetje een matige kopman tenminste van zo'n stevig team qua begroting. Die doet, evenals die andere Yates, prima mee wanneer parcours weing zware beklimmingen in 1 etappe heeft (en de koers niet al te hard is) en er vooral maar 1 berg is op het einde waar het wat steiler is.
6 april 2022 10:25
Zit er niet meer in voor hem, de methode Thomas met een INEOS trein die bergop de groep decimeert en dan de voormalig achtervolger G. die in de laatste 500 meter iedereen er af rijdt is met de opgang van de Slovenen en hun sterke ploegen niet meer genoeg voor eindzeges in de grote rondes. Alles wat G. kan kunnen de twee Slovenen beter en bovendien is er zijn inmiddels 'bejaarde' leeftijd.
    6 april 2022 12:54
    Juist ja. En zelfs al zouden allebei die Slovenen uitvallen, dan zijn er nog heel wat renners die sterker zijn dan de nummer drie van Ineos.
6 april 2022 10:35
Na deze week kan die illusie weer de ijskast in. Hetzelfde probleem als Kruijswijk, qua tijdrit nog wel goed, bergop komen ze ruim tekort
    6 april 2022 11:01
    Ja Kruijswijk reed in de afgelopen 13 maanden inderdaad ook nog naar het podium in Catalonie/Dauphine + won de ronde van Romandie. En dat allemaal terwijl hij bergop ruim te kort kwam.
    6 april 2022 11:22
    Gare vergelijking. Ik heb het over nu. Niet 13 maanden geleden. Nibali was een tijdje terug ook kandidaat voor de Giro, maar nu ruim niet meer.
    6 april 2022 13:27
    Je hebt het niet over nu Baukema Tomoulin, je hebt het over jouw glazen bol voor aankomend weekend.
    6 april 2022 16:05
    @Baukema Tumoulin - Dauphine was 10 maanden geleden. Thomas heeft laten zien dat hij in de April/Mei 1 weeks koersen gewoon prima in vorm was. Valpartij in Tour heeft de rest van zijn seizoen om zeep geholpen. Ik verwacht niet dat hij de Tour nog gaat winnen, maar het is wel een hele complete renner die ook prima mee kan over de kasseien. Stel dat Roglic en Pogacar uitvallen dan zie ik hem niet als veel minder dan de rest van de kopmannen.
6 april 2022 12:00
Een aantal renners heeft inmiddels aangegeven wél een Tourzege uit te sluiten, zelfs als er van alles gebeurt.
Onder hen:
Louis Meintjes (nét niet net-niet)
Sam Bennett (mist de juiste instelling)
Kasper Asgreen (zwoer een dure eed nooit meer Pogacar te volgen)
Pierre Rolland (wil aflopende carrierecurve niet onderbreken)
Mathieu va (nee)

Reacties zijn gesloten.