Geraint Thomas onder de indruk van Tom Dumoulin

zaterdag 21 juli 2018 om 20:13

foto: Sirotti

Net als in de voorgaande aankomsten bergop bleek Tom Dumoulin in Mende de grootste bedreiging te vormen voor het Sky-duo Geraint Thomas en Chris Froome. De Limburger plaatste een aanval in de slotfase, maar zag de Sky-renners direct aan zijn wiel kleven. Geletruidrager Thomas is onder de indruk van Dumoulin. “Hij was indrukwekkend vandaag”, vertelt de Brit tegenover de ASO.


“Net als op de Alpe d’Huez wisten we niet zeker of Dumoulin aan het lijden was of niet. Ik zou me zorgen gemaakt hebben als ik geen teamgenoten om me heen had gehad. Gelukkig was dat niet het geval. Ik ben blij met hoe het nu gaat. Morgen hebben we nog een etappe en daarna zullen we onze plannen voor de Pyreneeën maken. Zelf bevind ik me nog in het onbekende, maar we zullen werken als een team. Dat is zeker”, eindigt de geletruidrager.

Dit artikel delen:

29 Reacties

tendam 21 juli 2018 om 20:16

Dumoulin bleek de grootste bedreiging te vormen? Eh… er reed nog iemand voor.

Jowinho 21 juli 2018 om 20:19

@tendam: Roglic heeft al getoond in het Baskenlan dat hij één van de betere is, zoniet de beste op dit soort klimmen. Op lange klimmen is hij al telkens moeten lossen bij Thomas en co.

tendam 21 juli 2018 om 20:23

@jowinho
Dat is waar, maar volgens mij begint hij ook wat beter te worden. Ik had tot nu toe niet het idee dat hij echt top was, hij zelf ook niet volgens mij.

Tuubke 21 juli 2018 om 20:23

Thomas laat zich hier wel een beetje in de kaart kijken: hij is als de dood dat hij geïsoleerd raakt. Daar moet je dus op mikken, als concurrenten: het Sky-blok uit elkaar proberen te spelen. En dan maar eens zien of Froome het op kan brengen om Thomas te helpen.

StijnW 21 juli 2018 om 20:25

Daar mikken ze altijd op toch? Punt is alleen dat dat nooit lukt.

Vinyakke 21 juli 2018 om 20:28

@ tuubke
Denk dat iedereen dat wel weet, je moet het alleen nog wel kunnen he! Als de groep met favorieten nog 10 man sterk is zijn er daar 4 van sky bij. Zijn ze met 7 nog 3. Hoe kun je zulk een sterke ploeg nu uit verband spelen?

argon18 21 juli 2018 om 20:32

wat is ( zijn)het toch een waardeloze ploeg (uh) renners daar bij sky
alleen maar leunen op de ploeg
mooi dat Roglic in den aanval ging
ze moeten ze nog veel meer aanvallen

EddyB1958 21 juli 2018 om 20:38

De sterkste knecht bij Sky is Bernal,die zou zelfs nog de witte trui kunnen pakken.
De anderen zijn niet zo denderend,vind ik toch.
Ben nieuwsgierig naar Poels in de Pyreneeën.
Of maakt die ene renner minder ook bij Sky het verschil,deze Tour?

ASF 21 juli 2018 om 20:43

Gewoon de druk proberen te verschuiven naar de concurrentie. Niet zo bijzonder dit verder

AndyFan 21 juli 2018 om 20:44

Ik weet niet hoe dat met andere mensen hier zit, maar vind Thomas toch een sympathieker renner dan Froome. Vind Froompey namelijk zo’n schijnheilig stuk vreten en die zegt naar mijn idee altijd precies wat Brailsford in z’n oor heeft gefluisterd. Thomas komt op mij oprechter over.

LutsenkoFan 21 juli 2018 om 20:47

Ik had het gevoel dat Thomas ietsjes minder was dan in de Alpen. Kan natuurlijk ook aan dit type aankomst liggen dat niet echt vergelijkbaar is.

Jeromb 21 juli 2018 om 20:52

Precies het probleem van sky. Ze hoeven zich nooit zorgen te maken omdat die ploeg gewoonweg te sterk is vergeleken met de rest. Maakt de koers een beetje saai.

Wigo 21 juli 2018 om 20:54

Thomas vind het prachtig als Dumoulin telkens achter Froome aangaat.
Zo kan hij in Tom’s wiel de Tour winnen.

S.t.B 21 juli 2018 om 21:08

Morgen komt de volgende aanval van Dumoulin en/of Roglic.. Dat maakt de Tour dit jaar zo leuk (week 1 buiten beschouwing gelaten) De top 4 zijn allemaal uitstekende tijdrijders, zo niet de beste (Dumoulin, Roglic, Froome tijdens het WK)
Tijdens de tijdrit zal het verschil dus niet worden gemaakt.. Roglic en Dumoulin moeten morgen en de Pyreneeën dagen aangrijpen.. Zoniet, dan zit het hele zaakje nu al definitief in een plooi en zal Thomas tijdens de tijdrit lichtjes in de remmen knijpen om Froome nummer 5 te schenken..

IL DON 21 juli 2018 om 21:25

@S.t.B
Nou, ik vind juist het tegenovergestelde. Het is juist een saaie Tour, omdat iedereen leunt op zijn tijdrit op de voorlaatste dag. De top 4 denkt nu allemaal “op de ene laatste dag is nog een tijdrit en dan kan ik nog wat goedmaken, dus ik hoef nu niet per se aan te vallen”. En dat is altijd in de Tour. De Tour is het meeste geschikt voor “goed klimmende tijdrijders” en niet voor pure klimmers, waardoor in de Tour altijd heel berekenend en conservatief wordt gekoerst, los gezien van de sterkte van de SKY ploeg en in het verleden US Postal / Discovery Channel. Gekoppeld aan de vele valpartijen, uitvallers van Tourfavorieten etc. is de Tour eigenlijk gewoon een afgrijselijke wedstrijd, vaak de minst leuke koers van het jaar.

Fodiographer 21 juli 2018 om 22:00

@S.t.B ik begrijp je niet .. Froome zal toch nog echt wat tijd op Tom moeten pakken .. hij staat maar 11 seconde voor op Tom en dat maakt Tom makkelijk goed in de tijdrit. Daarnaast zal Gerraint nooit in de remmen knijpen in de tijdrit in de wetenschap dat hij de tour kan winnen.

Jan Blokland 21 juli 2018 om 22:06

Wat is het toch jammer dat het Movistar trio tegenvalt. Als die zich ook met de podiumplaatsen hadden kunnen bemoeien had het voor Sky toch een heel ander verhaal geworden. Maar ze vallen gewoon tegen wat betreft het klassement. Gelukkig doet Roglic het daarintegen weer erg goed. Dat wordt een gevaarlijke klant voor Dumoulin en Froome. En mocht Thomas alsnog door het ijs zakken (wat ik overigens niet verwacht) kan het zelfs nog alle kanten op in de tijdrit.
Het kan een mooie slotweek worden. Alles hangt af wat Thomas kan in die laatste week.

RGESINKNR1 21 juli 2018 om 22:14

LTJ & Sunweb moeten gewoon samen wat proberen. Als Kruijs en Roglic nog wat willen zullen ze wel moeten..

tendam 21 juli 2018 om 22:22

@rgesinknr1
Wat hebben ze dan aan Sunweb? Ze zullen ook Dumoulin willen lossen.

SolitaryShell 21 juli 2018 om 22:30
Quote:
Vinyakke – 21 juli 2018 om 20:28

@ tuubke
Denk dat iedereen dat wel weet, je moet het alleen nog wel kunnen he! Als de groep met favorieten nog 10 man sterk is zijn er daar 4 van sky bij. Zijn ze met 7 nog 3. Hoe kun je zulk een sterke ploeg nu uit verband spelen?

Wederom duidelijk dat de vermindering van 9 naar 8 renners geen enkel nut had, zoals ik al had voorspeld.

NLfiets 21 juli 2018 om 22:50

@Solitary: volgens mij had de vermindering van 9 naar 8 niet tot doel om sky een hak te zetten.
Over dat saaie rijden van Sky: je moet wel eerst 2 supersterke rijders als Thomas en Froome hebben om dit plan te laten werken. Als je Quintana en Froome van team zou laten wisselen, zou Quintana echt niet de tour winnen. Froome in dat geval overigens ook niet, want die heeft wel echt profijt van zijn team. Ik wil maar zeggen: Ja, het Sky team is enorm sterk, maar dan nóg vereist het ook een top-kopman die het werk van zijn team kan afmaken

RGESINKNR1 21 juli 2018 om 23:32

@tendam ze moeten toch ergens een bondgenoot vinden? Gele trui is te ver weg.

oscarito1908 22 juli 2018 om 00:30

Mooi voorspeld SS. In de Giro heeft het zeker nut gehad. Geen enkele massale valpartij.

En zeg ook even wie de Tour wint? Met hoeveel seconden? Het podium?

Mooi die glazen bol. Lachwekkend

assen 22 juli 2018 om 00:56

Tijdens die etappe waar ze 1 na 1 starten zitten Froome en Thomas geisoleerd. Dan kan Roglic misschien wegrijden. Als Movistar dan niets doet (Tom gaat zeker niets doen) dan wordt het wellicht nog leuk. :-)

mentsjov 22 juli 2018 om 01:56

@assen.

Waarom zou Tom dan niets doen? Die reed vandaag toch ook achter Rogla aan?

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.