Geraint Thomas: “Kijkend naar het klassement een goede prestatie”

zondag 7 juli 2019 om 18:43
Geraint Thomas: “Kijkend naar het klassement een goede prestatie”

foto: Cor Vos

Geraint Thomas en Egan Bernal zaten van begin tot eind in de hot seat van de ploegentijdrit in de Tour de France. De kopmannen van Team Ineos zetten als eerste ploeg een scherpe tijd neer, die alleen door Jumbo-Visma (de laatste ploeg) verslagen werd. “Al bij al was het een positieve dag”, reageert Thomas.

“Het voelde goed hoe we reden”, geeft de Tourwinnaar van vorig jaar aan. “Als ik kijk naar het algemeen klassement is dit een goede prestatie, maar we wilden natuurlijk winnen. Ik denk dat twintig seconden zo’n groot gat is om te weten dat een paar missers ons niet de zege hebben gekost.” Thomas, die in de openingsrit nog ten val kwam, heeft daar verder geen last meer van.

Egan Bernal is het eens met zijn ploeggenoot. “We reden een heel goede ploegentijdrit. Het was leuk om in de hot seat te zitten”, vertelt hij. “We hebben wat tijd gepakt op de klassementsrenners, dus dat is perfect voor ons. Ik ben blij om goed door deze eerste twee etappes te zijn gekomen. in een grote ronde kijk je dag per dag, dus ik kijk al uit naar morgen.”

In het klassement staan Bernal en Thomas nu respectievelijk zevende en achtste, op dertig seconden van gele trui Mike Teunissen en twintig seconden van Steven Kruijswijk.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Mwielerfan 7 juli 2019 om 19:23

Tijd gepakt op de klassementsrenners. Weet kruijswijk ook hoe er tegen hem aan gekeken wordt

RodyTur10 7 juli 2019 om 19:30

“We hebben wat tijd gepakt op de klassementsrenners, dus dat is perfect voor ons.''

Oftewel Kruijswijk wordt niet gerespecteerd als klassementsrenner. Bah, wat een arrogantie. Wat heeft een broekie als Bernal tot nu toe gepresteerd i.v.m. Kruijswijk, die al 6x top 10 heeft gereden in een GT?

Kom op Steven, rij ze deze Tour allemaal naar huis!

Emergo 7 juli 2019 om 19:40

Keep it cool en overdrijf niet zo. Bernal komt pas kijken maar menig renner er zou gezien zijn prestaties de duimen en vingers bij aflikken (Vlaamse uitdrukking)..

Turtlehead 7 juli 2019 om 19:54

Precies. En Bernal vindt het ook leuk op die hotseat, die jongen is liefhebber. Had ook kunnen zeuren dat ie moest uitrijden of zo.

RodyTur10 7 juli 2019 om 20:08

@Emergo: Bernal 1x 15e als knecht van Thomas. Knap debuut.

Kruijswijk heeft bijna een Giro gewonnen! In de laatste 4 seizoenen: 5x top 10 in een Grote Ronde. Hoeveel renners kunnen dat nazeggen?

Chris Froome
Nairo Quintana
Vincenzo Nibali
Alejandro Valverde

Verder hebben onderstaande renners 4x top 10 gereden, maar met een Girozege (Dumoulin), Vuelta (S.Yates) en 2x podium in de Tour (Bardet), moet je deze ook hoger inschatten dan Kruijswijk:

Tom Dumoulin
Simon Yates
Romain Bardet

Van dit lijstje doen Froome en Dumoulin niet mee. Hebben Nibali en S. Yates al een Giro in de benen, waar laatstgenoemde überhaupt geen klassementsambities heeft. En lijkt Valverde eindelijk op zijn retour.

Dus dan is Kruijswijk echt wel één van de grote meneren in dit Tour-peloton.

vevie 7 juli 2019 om 20:17

Je overdrijft en interpreteert het onnodig op een onnodige manier. Ze hebben tijd gepakt op bijna alle klassementsrenners. Het niet noemen van Kruijswijk betekent niet dat hij hem niet respecteert. Dat maak jij ervan.

Mwielerfan 7 juli 2019 om 23:12

Die 5de plaatsen maken degene die voor 1 gaat natuurlijk niet zo ongerust. Je kunt ook vast nog wel iemand vinden die heel veel top 15 rijdt. Montfort of de weert van quickstep. Statistieken zeggen alleen wat als je de juiste data erbij pakt.

droomteam 7 juli 2019 om 20:16

Ik hoop dat je gelijk krijgt !

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair