Geraint Thomas gevallen in Roubaix-rit: “Maar zo gaat dat soms op kasseien”

donderdag 7 juli 2022 om 09:37
Geraint Thomas gevallen in Roubaix-rit: “Maar zo gaat dat soms op kasseien”

foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers is de kasseienrit in de Tour de France relatief goed doorgekomen. Geraint Thomas kwam echter niet helemaal ongeschonden aan in Wallers-Arenberg: de Brit viel op dertig kilometer van de streep. “Maar zo gaat dat soms op kasseien”, stelt Thomas op Twitter.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“We doen nog steeds mee”, vervolgt Thomas, die zijn verhaal ook deed op de ploegsite van INEOS Grenadiers. “Om eerlijk te zijn, voelde ik me bij de start een beetje slapjes. Maar daarna kwam ik erin. Toen we bij de kasseien kwamen, voelde ik me goed. Hoe meer stroken we kregen, hoe beter ik me voelde. Na sector zes of zeven was ik verrast omdat er eigenlijk nog maar weinig renners over waren.”

“Letterlijk twee minuten later gingen een paar renners van Bahrain Victorious tegen het asfalt, net voor me. Ik kon het nog bijna ontlopen, maar ging toch mee. Tom (Pidcock, red.) bleef bij me en we gingen in de achtervolging. Ik had geen idee wie waar was en mijn achterderailleur was kapot. Het was een kwestie van overleven. Tom deed fantastisch werk, maar er was nog dertig kilometer te gaan, dus we konden niet veel doen. Vingegaard kwam bij ons met twee knechten, dus we lieten het aan hen over.”

Yates tevreden
“Maar zoals ik zei: de benen waren goed, dus het is gewoon jammer van de val”, sluit Thomas af. De Tourwinnaar van 2018 eindigde als 21ste in de etappe, in het eerste grote peloton. Daarin zaten ook de twee andere kopmannen van INEOS Grenadiers, Daniel Felipe Martínez en Adam Yates. “We zijn er behoorlijk doorheen gekomen”, zei die laatste over de Roubaix-rit.

“Ik zie vooraf: zolang we er in één stuk doorheen komen, niet vallen en geen tijd verliezen, is het een goede dag. Ik denk dat G gevallen is, dus het is geen perfecte dag. Maar we hebben niet te veel tijd verloren. Ik denk dat we daar behoorlijk blij mee kunnen zijn.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

jimmen 7 juli 2022 om 10:04

Was 100% bij pogacar gebleven als G niet was gevallen en van baarle geen lek reed.

0
ThorHushovd 7 juli 2022 om 10:18

Met twee ‘als-en’ kan ik ook nog wel 1000 theorieën bedenken.

0
jimmen 7 juli 2022 om 10:24

Je snapt toch wat ik bedoel of niet, pogacar blijft volledig ongeschonden. Thomas en van Baarle reden minstens zo goed tot aan die pechmomenten.

0
Limal 7 juli 2022 om 10:32

Stuyven en Pogacar hebben een hele rits kasseispecialisten uit het wiel geknald (enkel Florian Vermeersch had nog kunnen terugkomen ALS hij niet onderuit gegaan was), dus het was zeker geen zekerheid dat Thomas had kunnen volgen. En Van Baarle had altijd bij hem moeten blijven.

0
jimmen 7 juli 2022 om 10:43

Welke kassei specialisten? schachmann, vlasov, quintana en cattaneo? Kung mocht niet mee want moest bij gaudu blijven en vermeersch was verder de enige noemenswaardige in die groep.

0
MrAquila 7 juli 2022 om 10:38

Roglic waarschijnlijk ook, maar als telt niet

0
MarcoB 7 juli 2022 om 10:49

Die mannen van Ineos en Bahrain Victorious vallen ook vaak.

0
Henk van Bouw 7 juli 2022 om 11:04

Als jij een plots een hooibaal voor je wiel krijgt ga jij ook op je plaat hoor, kan je niks uit afleiden dan domme pech.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone