Geraint Thomas droomt van WK-titel op de tijdrit

vrijdag 2 augustus 2019 om 16:32
Geraint Thomas droomt van WK-titel op de tijdrit

foto: Cor Vos

Geraint Thomas hoopt het huidige seizoen te kunnen afsluiten met een mooie prestatie tijdens het wereldkampioenschap in Yorkshire. De Welshman, runner-up in de voorbije Tour de France, heeft zijn zinnen gezet op de tijdrit en wil in een dienende rol ook de wegkoers rijden.

Na zijn tweede plaats in de Tour de France achter ploegmaat Egan Bernal vindt Thomas in het WK tijdrijden voldoende motivatie om door te blijven trainen, meldt Cycling Weekly. “Vanzelfsprekend heb ik al een degelijke basis met alle trainingsuren voor de Tour en de Tour zelf, dus hopelijk hoef ik niet teveel extra te trainen. Hopelijk kan ik gewoon naar buiten op mijn tijdritfiets voor een paar goede inspanningen en kan ik het verder rustig houden.”

Ook hoopt hij de wegwedstrijd te kunnen rijden om de Britse kampioen, en Ineos-ploegmaat, Ben Swift bij te staan. “Het WK in Groot-Brittannië wordt voor ons een belangrijke afspraak, dus ik zou er graag naartoe gaan om voor Swifty te werken. Ik verwacht dat hij de kopman wordt.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Baik-Baik 2 augustus 2019 om 16:40

Zonder Campenaerts, Dennis en Dumoulin maakt die zeker kans.

Hollow Knight 2 augustus 2019 om 16:43

Saaie droom, saaie renner. Zijn uitspraken getuigen ook niet van veel motivatie eerlijk gezegd.

Zwakste Tour winnaar sinds Pereiro (en die heeft hem eigenlijk achteraf pas cadeau gekregen).

Gladiool 2 augustus 2019 om 16:59

Nounou, jij bent me ook een zuurtje zeg. Saai hoor, wereldkampioen willen worden…

Buiten dat legde hij daar gewoon Dumoulin erop en was de gemiddelde snelheid van die Tour gewoon prima.

MichielH 2 augustus 2019 om 16:59

Vreemde uitspraak, de overwinning van G.Thomas is natuurlijk niet te vergelijken met die van Pereiro (die deze puur uit een ontsnapping heeft gekregen). Thomas heeft gewoon eerlijk de strijd aangegaan en de favorieten waren niet eens (zoals dit jaar) uitgevallen, Dumoulin en Froome deden gewoon mee.

Nee, sinds Pereiro heb je nog de overwinningen van Sastre en Nibali die ik sowieso lager inschaal, waarbij ik de laatste aanhaal omdat hier de grote favorieten al waren uitgevallen.

Hollow Knight 2 augustus 2019 om 17:36

@Michiel

Hahaha, jij schat Geraint Thomas hoger in dan Vincenzo Nibali? Leg hun palmares maar gauw eens naast elkaar.

En Chris Froome & Dumoulin hadden verleden jaar ook de Giro gereden, anders hadden ze Geraint Thomas van het podium gereden. Zijn zege was tegen zwakke tegenstand (ook al lijkt het sterk op papier, maar dat betekent niets).

Nibali:

Tour de France x 1 (+ 6 etappes)
Giro d’Italia x 2 (+ 7 etappes)
Vuelta a Espana x 1 (+ 2 etappes)
Giro di Lombardia x 2
Milano-San Remo x 1
Tirreno-Adriatico x 2
GP Ouest France – Plouay x 1

Geraint Thomas:

Tour de France x 1 (+ 3 etappes)
Criterium du Dauphiné x 1
Paris-Nice x 1
E3 Harelbeke x 1

Kruisberg 2 augustus 2019 om 18:07

Hij zegt toch dat hij de overwinning lager inschaalt, niet omdat hij Nibali niet goed vind. Nibali zijn touroverwinning kreeg ie min of meer cadeau omdat alle favorieten (Froome en Contador) naar huis waren in de tour. Nibali blijft zeker een fantastische renner hoor.

Hollow Knight 2 augustus 2019 om 18:25

@kruisberg

Nibali lag al bijna 3 minuten voor op Contador toen hij uitviel. Hij won die Tour met meer dan 9 minuten voorsprong en 4 etappezeges. Hij droeg ook al de gele trui voor Froompie uitviel. Daarbij, met een fiets kunnen rijden hoort nu eenmaal bij het vak.

Gladiool 2 augustus 2019 om 20:16

Maakt niet uit. Hollow Knight heeft zijn mening gevormd, da’s prima.

Om één of andere reden vindt ie Thomas een prutrenner, ondanks dat ie een Tour won en een keer 2e werd met een slechte voorbereiding.

Ik denk er anders over, en da’s ook prima.

Taliesin 2 augustus 2019 om 17:49

Geen Vuelta dus?

Had daar eigenijk wel rekening mee gehouden omdat ie maar zo weinig gereden heeft dit jaar. Eigenlijk hele bleekjes qua koersen totnutoe, zeker als daar weinig meer bij komt dit seizoen.

assen 2 augustus 2019 om 20:55

Nibali en Thomas vergelijken is … reus versus klein duimpje. Nibali is, qua palmares, de beste renner van de afgelopen tien jaren. Thomas is een gewone klasbak.

Maakt wel kans op wereldtitel lijkt me.

Headlines

Materiaalzone

Populair