Geraint Thomas (3e): “Dit was echt een geweldige teamprestatie”

donderdag 25 maart 2021 om 19:47
Geraint Thomas (3e): “Dit was echt een geweldige teamprestatie”

foto: Cor Vos

De mannen van INEOS Grenadiers heersen momenteel in de Ronde van Catalonië. Adam Yates gaat na vier etappes aan de leiding en Richie Porte en Geraint Thomas bezetten de plekken twee en drie. “Het is goed om weer als vanouds een wedstrijd te domineren”, is Thomas van mening.

De ritzege ging naar Esteban Chaves van Team BikeExchange, maar de etappe werd voornamelijk gedomineerd door INEOS Grenadiers. Na beulswerk van Jonathan Castroviejo, Rohan Dennis en Richard Carapaz finishten Yates, Porte en Thomas veilig in het eerste elitegroepje. Thomas sprak na afloop van een geweldige teamprestatie.

“We hebben een geweldige ploeg en de sfeer is goed. Er zijn geen ego’s binnen onze ploeg en dat is een goed teken voor de rest van het seizoen. Mijn eigen conditie is ook groeiende, na een rustig begin van het seizoen. Ik moest in de wedstrijden mijn eigen intensiteit opkrikken. Het gaat nu heel erg goed. Ik volg nu al een tijdje een nieuw dieet en dat maakt ontzettend veel verschil.”

Thomas begon met niet al te hooggespannen verwachtingen aan de Ronde van Catalonië, maar staat nu toch maar mooi derde. “Ik had niet gedacht dat ik zou meestrijden met de beste renners, maar dit is wel heel erg goed voor de moraal. Er is ook nog zeker ruimte tot verbetering en dat is hoopvol.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

skylimit 25 maart 2021 om 20:07

Geen ego’s binnen ploeg, behalve je eigen ego misschien ? Waarom ging Porte bijvoorbeeld op kop rijden i.p.v jijzelf ?

LyndaLid 25 maart 2021 om 20:16

Omdat Porte geen schijn van kans had de etappe te winnen en Thomas wel?

Zo zie je maar, de wereld is niet zo ingewikkeld.

Murcia 25 maart 2021 om 20:20

Klopt helemaal, het was best wel grappig om te zien hoe hij eerder al bij de pech van Carapaz de bui al zag hangen om op kop te moeten rijden en in de volgorde was duidelijk af te lezen dat niet Porte maar hij aan de beurt was om tempo te maken nadat Carapaz overigens meer dan zijn werk had gedaan. Maar stiekem hoopte G. op de ritzege als het gaatje binnen de 10 seconden zou zijn gekomen en hij de jump van een meter of 300 voor de meet zou kunnen maken.

Dr op en dr over 26 maart 2021 om 03:44

Thomas heeft toch al lang eerlijk toegegeven nooit meer voor iemand een meter op kop te rijden. Dus daar hoeven we niet mysterieus over te doen. En het is ook z’n goed recht, de beste man heeft zich zijn hele loopbaan weggecijferd voor anderen.

Maar nu dat ze het volledige podium bezetten in een rondje waar Rogi & Pogi niet meedoen, is het uiteraard allemaal koek en ei. Benieuwd wat de uitspraken van Thomas zijn als ze straks weer met het Sloveense wonder duo worden geconfronteerd, of als hij in de Tour merkt dat Carapaz een stuk sterker is als hij.

Desalniettemin was het in al z’n saaiheid wel indrukwekkend om de Ineos trein de rest van het veld te zien afslachten.
Want ja ook Chaves had makkelijk teruggepakt kunnen worden, maar blijkbaar had Yates niet de behoefte om Chaves een Mädertje aan te doen. (Wat hem als voormalig ploeggenoot van Chaves natuurlijk siert.)

jooprioolpijp 25 maart 2021 om 20:25

Koers lamgelegd, mission accomplished. Leve het nieuwe aanvallende Ineos. Lichtpuntje: Chaves die wint.

Dr op en dr over 26 maart 2021 om 03:47

Dankzij de hoffelijkheid van Yates, die blijkbaar niet de behoefte had om in de media afgemaakt te worden zoals Roglic werd nadat deze Mäder terugpakte op tien meter voor de streep. ;)

reusjen 26 maart 2021 om 07:29

@dr op en dr over
Gaan we nu elke overwinning van een aanvaller bagatelliseren als een kadootje van de klassementsleider. Daarmee doe je renners en in dit geval Chaves tekort.

skylimit 25 maart 2021 om 20:32

@lyndalid hoezo Porte geen schijn van kans ? hoe vaak heeft Porte al niet gewonnen op Willunga Hill bijv.?
Ik weet dat Thomas in een sprintje niet traag is. Ook Yates had nog weg kunnen poefen natuurlijk.

De wereld is niet zo simpel, en Thomas heeft natuurlijk wel een groot ego!

vd berg64 25 maart 2021 om 21:18

Vrees het ergste voor de tour,terug naar die saaie Sky etappes

Gilberto 25 maart 2021 om 21:29

Met wie als kopman?

Geert Kroezen 25 maart 2021 om 21:44

Probleem is denk ik dat de knechten zich minder aanbieden. Vroeger ging het om mannen die nog nooit echt voor klassementen gingen. Met Porte, Thomas, Gates, Bernal, Hart en Carapaz heb je allemaal bewezen mannen. Jongens als Sosa en Sivakov zullen dan in de trein moeten.

Romāns Vainšteins 25 maart 2021 om 21:45

Degene die de lab-games wint

Wim Kruithof 25 maart 2021 om 22:01

Jumbo-Visma was zwak vandaag, maar in principe is Ineos met heel grote afstand de beste ploeg in rittenkoersen uiteraard. Wat een sterrenessemble. Ongelooflijk.

SmalRem 26 maart 2021 om 08:34

Toen Jumbo vorig jaar deze tactiek toepaste stonden we te juichen op de banken. Of vonden we het in ieder geval wel leuk en prima.
Voelt een beetje hypocriet om Ineos nu gelijk weer af te fikken…

jappe666 26 maart 2021 om 10:14

Als INEOS met 4 man de koers kan controleren moeten de andere ploegen natuurlijk ook de hand in eigen boezem steken.
Hoe sterk die knechten dan ook zijn, je zou het zo ook moeilijker kunnen gemaakt hebben.

Headlines

Materiaalzone

Populair