Georgios Bouglas sprint naar ritwinst in Tour of Japan, Jeroen Meijers vierde
Ter illustratie - foto: Cor Vos
maandag 22 mei 2023 om 08:21

Georgios Bouglas sprint naar ritwinst in Tour of Japan, Jeroen Meijers vierde

De eerste rit-in-lijn van de Tour of Japan is gewonnen door Georgios Bouglas. De Griek van Matrix Powertag was de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. Jeroen Meijers eindigde op de vierde plaats in de daguitslag. Luke Lamperti, die zondag de proloog won, blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Op dag twee van de Ronde van Japan stond een rit van 103.6 kilometer op het programma. In totaal moesten zes rondes afgelegd worden met telkens een klim van 1,2 kilometer aan 4,9% procent. Op die helling dunde het peloton flink uit, maar niemand wist definitief weg te geraken. We kregen zo een sprint met een groep van zo’n dertig renners.

Georgios Bouglas was in die sprint te rap voor twee renners van JCL Team UKYO:  thuisrijder Atsushi Oka en de Spanjaard Benjamín Prades. Jeroen Meijers (Terengganu Polygon), zondag achttiende in de proloog, eindigde net daar achter op plek vier. In het algemeen klassement steeg de 30-jarige Nederlander naar plek tien. De leiderstrui blijft in het bezit van Luke Lamperti (Trinity Racing), die naar een vijfde plek sprintte.

De Tour of Japan duurt nog tot en met zondag. Dinsdag gaat de ronde verder met opnieuw een heuvelachtige etappe. De koninginnenrit wacht vrijdag, als de streep na een ultrakorte etappe (11,4 kilometer) is getrokken op Mount Fuji.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
22 mei 2023 08:33
In 2018 had ik een lege Di2 tijdens een vakantie in de middle of nowhere in Griekenland.

Even op internet gezocht naar een fietsenwinkel, de dichtstbijzijnde was op 4 uur rijden. Op strava gezocht naar andere fietsers in de buurt.

Berichtje naar degene met veel KOM's. De heer Bouglas bood aan om even langs te komen tijdens een trainingsrit. Een uurtje opladen tijdens koffie en daarna samen een ritje gemaakt.

Super toffe gast! En een echte liefhebber want daar is 0 fietscultuur en hij is niet goed genoeg voor de echte top dus rijdt hij in Azië al jarenlang rond.

Mooi om deze naam weer eens langs te zien komen. En meteen een appje gestuurd om te feliciteren!
    22 mei 2023 08:40
    Mooi! Was al verbaasd een Griek in een uitslag te zien.

    Al vraag ik mij af of het wel de bedoeling is dat Europese B- en C-keus de wedstrijden in Azië beheersen...
    22 mei 2023 08:52
    Bouglas yes! Oka go!
    22 mei 2023 08:53
    En wat te denken van Sainbayar
    22 mei 2023 09:00
    Dat zijn de mooiere verhalen!
22 mei 2023 23:09
Topverhaal! Vindingrijk ook om op die manier hulp te zoeken ;)

Ook wat Grieken aan de slag in de ronde van Albanië, lekkere uitslag daar in rit 1, 60 man aan de streep geraakt, volledig verspreid over 39 minuten achterstand. Kosovaarse ploeg en een lokaal team al volledig DNF, zonde van die andere vier ritten.

En niemand die het nog zal lezen (of aanpassen) maar er staat in het artikel dat Lamperti z'n trui behouden heeft maar die is hij door de boni kwijt. Sainbayar Jambaljamts had hem onderweg virtueel overgenomen maar kwam uiteindelijk toch een seconde te kort. Persoonlijke favoriet!
    22 mei 2023 23:31
    Beetje bizar dat je er als WF in slaagt om de verkeerde leider in een algemeen klassement te vermelden. Klein rondje weliswaar, maar dit zou toch vermeden moeten kunnen worden.

    Verder onthou ik ook de koninginne-etappe van net geen 12 km :)

Reacties zijn gesloten.