George Bennett: “Dit jaar hebben we als ploeg weer een stap gemaakt”

maandag 9 november 2020 om 19:50
George Bennett: “Dit jaar hebben we als ploeg weer een stap gemaakt”

George Bennett, naast leider Primož Roglič - foto: Cor Vos

George Bennett heeft Jumbo-Visma het voorbije seizoen opnieuw flinke stappen zien maken. Dat geeft de klimmer uit Nieuw-Zeeland, die dit jaar de Tour en de Vuelta reed, aan tegen Eurosport. “Vorig jaar was ons grote jaar, waarin we ons echt meldden. Dit jaar hebben we als ploeg weer een stap gemaakt”, zegt hij.

Het grote doel van Jumbo-Visma was om de Tour de France te winnen. Dat leek te lukken, tot Tadej Pogačar op de voorlaatste dag Primož Roglič uit de gele trui reed. Afgelopen weekend wist Roglič wel de Vuelta op zijn naam te schrijven. Bennett maakte het van dichtbij mee, maar hij weet wat de Nederlandse ploeg te doen staat. “Nu is onze grote taak om op dit niveau te blijven”, laat hij weten.

“Mensen kijken veel naar onze manier van koersen. We hebben INEOS Grenadiers in zekere zin gekopieerd, maar ik denk dat mensen naar onze benadering van de koers kijken en zeggen: Ah, dit is de toekomst”, aldus Bennett.

‘Er zijn nog enorm veel uitdagingen voor ons’
Jumbo-Visma beschikte in de Tour en de Vuelta over het sterkste team in de bergen, maar Bennett weet dat de concurrentie zich versterkt. “Als wij de ploeg bij elkaar kunnen houden, dan zullen we het goed blijven doen. Maar als ik kijk naar de versterkingen van INEOS, dan zie ik Adam Yates, Daniel Martinez en Richie Porte. En er gaan geruchten over Aleksandr Vlasov…”

“En dan heb je nog UAE Emirates met Pogačar”, gaat Bennett verder. “Als je ziet wat hij in de Tour deed, dan kan je wel de acht sterkste renners in de koers hebben, maar als je hem niet hebt kan je hem moeilijk verslaan. Er zijn nog enorm veel uitdagingen voor ons en dingen die wij kunnen verbeteren. Maar eerlijk gezegd wil ik daar nu een paar weken niet aan denken. Dat is iets voor de toekomst.”

Dit artikel delen:

34 Reacties

Fast Freddy 9 november 2020 om 20:01

Wat een no brainer, die vote
De mooiste strijd was in de Vuelta etappes waar de knechten waren gelost. Ik had ook liever Kelderman vs Hart gezien ipv tegen Dennis+Hart. De mega klimtreinen zorgen dat de koers op slot zit. Jammer genoeg

Spirit 9 november 2020 om 23:04

yup..al die trientjes maken het er een dooie boel van in de bergen
tot de laatste 3 km dan…

ParijsIsNogVer 10 november 2020 om 09:05

Als je geluk hebt tot de laatste 3 km, vaak genoeg gebeurt het pas de laatste km.

Onie 9 november 2020 om 20:03

Benieuwd naar de poll-uitslag…

Zou mooi zijn als Bennett en Kuss volgend jaar in een grote ronde een vrije rol krijgen. Bennett in topvorm moet toch kortere etappekoersen kunnen winnen, grote ronde meer dan top vijf wordt lastig. In eendagskoersen heeft hij mij dit jaar enorm verrast.

Michelangelo 9 november 2020 om 20:13

Ik had inderdaad ook de indruk dat ze allebei (Kuss en Bennett) moeite hadden om hun niveau consequent vast te houden voor 3 weken. Dat maakt eigenlijk de prestatie van Roglic des te knapper: 2 keer 3 weken op topniveau is denk ik niet veel renners gegeven.

Zou ze allebei eens graag in een klein rondje hun gang willen zien gaan, om te zien waar ze staan. Voor grote rondes zijn ze niet constant genoeg in mijn ogen.

Nul verstand 9 november 2020 om 20:16

Kuss moest in de Tour even warmdraaien, maar die stond er volgens mij gewoon in de Alpen. In de Vuelta was Kuss constant goed, op de ene laatste etappe nagelaten. Wordt vaak gezegd dat Kuss niet constant is, maar dat viel mee dit jaar.

Michelangelo 9 november 2020 om 20:26

Hij heeft zeker niet slecht gereden, maar in een grote ronde kun je je eigenlijk geen slechte dag veroorloven.

Ik zou hem graag bijv. in California of Zwitserland als kopman uitspelen, en hem dan gewoon tekeer laten gaan op de eerste de beste aankomst naar boven. Als hij zijn dag heeft, dan kan hij hele mooie dingen laten zien.

En eigenlijk geldt hetzelfde ook voor Bennett. Hopelijk krijgen ze echt een keer hun kans in de kleinere rondes. Eventueel als schaduwkopman, en dan ipv op kop rijden aanvallen.

SnellePelle 9 november 2020 om 20:13

Nee, Jumbo is niet beter geworden.
1) optimaal uit de corona break gekomen. Weinig tot geen renners in total lockdown gehad.
2) Vooral geleund op de kracht van 1 renner. WvA
3) Ineos was f@cking slecht dit jaar. Wat logisch is gezien de lockdown last die veel van hun renners hebben gehad.
4) Roglic heeft vooral geprofiteerd van bonificaties

Ze hebben vooral slim geprofiteerd van de coronaperiode.

Rico. 9 november 2020 om 20:35

Gast, ga gewoon je mond spoelen met je ge-anti-supporter de hele tijd…

LeDouche 9 november 2020 om 20:55

Ha, het punt van de boni's! Je mist nog:

5) Als Evenepoel (…) alles gewonnen.

Vrij succesvol seizoen me dunkt. Zelfs de Zeeman-deceptie vol op camera was koninklijk en geslaagd.

luckyloek 10 november 2020 om 10:42

Uhm, Bennett, Gesink, Kuss, Janssen (Andorra), Kruijswijk en volgens mij zelfs Roglic, die als ik het goed begrepen heb in Monaco woont tegenwoordig hebben allemaal last gehad van een total lockdown. Laat dat nou net renners zijn die goed presteerden na de corona break.

Nul verstand 9 november 2020 om 20:14

George Bennett ontzettend goed gereden tot en met Lombardije, maar wat er daarna is gebeurd.. Geen idee. Deze Vuelta heeft-ie ook geen enkele waarde gehad. Geen kopwerk verrichten, lossen en vervolgens maar aanklampen voor plek 11 in het klassement.

molovin 9 november 2020 om 20:17

Je doet je naam wel een beetje eer aan. Bennett heeft echt wel zijn waarde gehad, heb hem ook vaak zat kopbeurten zien doen deze Vuelta. In de Tour ging die al heel vroeg onderuit wat leidde tot een breukje in een rib wat de tour verder verklaart.

Nul verstand 9 november 2020 om 20:22

Begrijp me niet verkeerd. Het is echt een goede renner waar ik fan van ben. Maar met zijn capaciteiten had ik meer van hem verwacht in de grote rondes. In de Vuelta heb ik hem geen op kop zijn rijden op een slotklim. Ik hou van discussiëren, maar daar valt niet over te discussieren.

Chippen 9 november 2020 om 21:47

wat ook de oorzaak was, bennett leek in de tour en de vuelta moeite te hebben met inschatten wanneer het bij hem op was. bleef heel vaak over als één van de laatste helpers, maar moest bijna even vaak afhaken voor het zijn beurt was

bizar, want als je niet sterk genoeg bent, dan word je veel eerder gelost en als je “lui” zou zijn, dan ga je ook niet zo lang aanklampen. maar je kan toch ook niet 7 keer dezelfde zelfoverschattingsfout maken? raar.

Wheely 9 november 2020 om 22:16

Bennett lijkt van een top 8 klassementsman te zijn veranderd in een renner voor de heuvelklasssiekers. Ik verwacht echter dat hij volgend jaar weer gewoon een goede schaduwkopman in het rondewerk gaat zijn.

Of Jumbo Visma als ploeg echt beter is geworden dat vind ik moeilijk te beoordelen gezien het rare seizoen. Vorig jaar waren ze in de Tour al erg goed met Teunissen, Groenewegen, Van Aert, Kruijswijk en ploeg. Dit jaar hebben vooral Van Aert en Roglič een stap next level gezet maar de knechten waren ook weer uitmuntend. Als volgend jaar Dumoulin, Kruijswijk, Groenewegen en Teunissen weer op topniveau mee kunnen doen dan ben ik benieuwd hoever ze geraken.

japio 9 november 2020 om 22:24

In de Vuelta was ik ook niet echt onder de indruk van Bennett. Hij kon niet heel lang mee, maar liet ook niet lopen om te sparen.

fietsvriend 9 november 2020 om 22:49

Bennett heel goed in Lombardije en die eendagse die hij won (weet naam ff niet). (Echt krankzinnig, slechtste resultaat TJV in een klassieker dit jaar is 2de). Vond het echt een mooie beloning voor hem, sympa renner met een leuke babbel ook.

Tour had ie nog een excuus, die lelijke val in de Nice etappe – gebroken of gekneusde rib.

Vuelta leek ie op.

Zou ie aanvankelijk niet starten in de Giro tot Kruijswijk niet meekon (of ging hij voor De Plus mee?), wellicht daarom ook een wat oneven vormpeil qua pieken?

Groetjesaandevoetjes 9 november 2020 om 23:12

Gran Piemonte was dat. Goeie aanval plaatste die daar en bleef nipt een aanstormende Ulissi voor. Mooi om te zien dat Bennett blij is in de ploeg ook. Denk wel dat JumboVisma hem voor succes moet blijven laten rijden in sommige koersen, zodat hij zonder gemor in de grote rondes gaat knechten.

Jungle Man 9 november 2020 om 23:09

Heel knap hoe tjv heeft gereden. Maar het is niet te hopen dat deze manier van koersen de toekomst is.

harryjohan71 10 november 2020 om 09:04

Alle ploegen met een absolute kopman en een sterk team rijden zo in GT.

KnightBiker 9 november 2020 om 23:36

Het is heel knap van TJV hoe ze dit jaar reden. Deze manier van koersen is de toekomst!

KnightBiker 9 november 2020 om 23:49

Wat mij betreft klinkt het goed dat Hij hoopt dat deze ploeg bij elkaar blijft, dat belooft.

Ik hoop net zoals velen dat Sep Kuss volgend jaar meer persoonlijke kansen krijgt. In de Vuelta leek hij bijkans onklopbaar, maar kon niet omdat Roglic ondersteuning nodig had, de Agrilu had Kuss gewonnen als… de consistentie om een klassement te rijden lijkt er bijna te zijn.

Bennet had wat pech, maar liet zien meer dan een pure klimmer te zijn met prima prestaties in de heuvel klassiekers in Italië, ik verwacht dat hij er volgend jaar weer staat, en ook hij verdiend wat meer kansen.
Daarnaast moeten men niet willen dat Roglic volledig opbrand, Kuss en Bennet uitspelen als kopman waar het kan is, vooral in de Dauphine, Zwitserland etc. Ik weet ook niet wat Roglic daar nog te winnen heeft.

Eigenlijk vooral jammer dat Kruijswijk zijn kansen niet kon benutten, tot 2x toe, en Dumoulin was ondanks de top 10:in de Tour een beetje ondermaats… in deze ploeg moet hij beter wil hij in de toer weer mee als kopman. Eigenlijk zie ik hem liever weer terug keren naar de Giro komend jaar..

ghostwriter 10 november 2020 om 01:06

Het parcours van de Tour van 2021 lijkt goed bij Dumoulin te passen en dat is misschien zijn laatste kans om de Tour te winnen. Ik zou het jaar ingaan met het plan om met een hele sterke ploeg om Roglic en Dumoulin heen de Tour te rijden.

Man met de hamer 10 november 2020 om 10:35

Ik weet het niet zo zeker met Kuss: op momenten dat hij de kans krijgt lukt het vaak ook niet, ook in deze Vuelta. Vaak zie je heel weinig aan zijn uitdrukking, noch aan zijn houding op de fiets, maar staat hij toch plots geparkeerd. Volgens mij is er nog wel wat werk aan de winkel voor hem. En dan hebben we het nog niet eens over de tijdrit.
Zou wel mooi zijn als hij nog wat zou groeien en als meesterknecht ook nog de macht en vrijheid zou hebben om drie bergetappes en de bollentrui te pakken.

ghostwriter 10 november 2020 om 01:02

Ik zou het mooi vinden als Jumbo-Visma volgend seizoen in de Giro en Tour voor het algemeen klassement gaat en de Vuelta met z’n allen voor ritoverwinningen rijden. Stel je voor dat Jumbo-Visma met een ploeg met bijvoorbeeld Kruijswijk, Roglic, Bennett, Dumoulin, Teunissen, Kuss, Van Aert en Oomen als rittekapers zou rijden. Zo kunnen knechten als Bennett, Kuss, Van Aert en Oomen in een grote ronde voor eigen succes rijden. Persoonlijk vind ik dat ze dat verdienen. Ook zal dit wat druk (zowel fysiek als mentaal) wegnemen bij Roglic.

kkv81 10 november 2020 om 07:11

Zou wel een leuke veranderingen van strategie zijn om in een ronde als rittenkapers te gaan rijden. Alleen vraag ik mij af of dat succesvol gaat zijn om twee redenen:
Gesink heeft in eens in een interview aangegeven dat de rol van rittenkaper echt wennen is en het ook even duurt om daar in te groeien. Continu meespringen om proberen weg te komen en dan ook de goede vlucht pakken. En als je altijd als klassementsrenner hebt gekoerst dan zit een besparende manier van koersen in je systeem.
Tweede reden is dat ik mij afvraag of de andere ploegen deze renners laten rijden in de vlucht.

Maar ik zou het wel eens willen zien.

Natte spons 10 november 2020 om 10:30

Toch hoeven ze dan niet heel veel anders te gaan rijden. Kuss probeert weg te rijden op de laatste klim, Bennet reageert op andere aanvallers en anders is het Roglic in de laatste km bij alle bergop finnishes. Groenewegen alle sprintetappes. Van Aert, Teunissen, Bennet, Oomen alle etappes er tussenin (dit zijn ook renners die wel vaker de aanval kiezen, of in het verleden kozen). Dumoulin, van Aert en Roglic voor de tijdritten.

kkv81 10 november 2020 om 15:02

Dan mogen ze van mij ook wel een de tactiek voor de sprint uitproberen die Louis van Gaal voorstelde toen hij aanwezig was in de tour. Mike Teunissen of Wout van Aert als lead-out voor Groenewegen. Groenewegen laat een gat vallen en Mike of Wout wint de etappe.

Dr op en dr over 10 november 2020 om 01:11

Complimenten aan het team hoe ze met de kwestie Groenewegen zijn omgegaan. Daar verdienen ze sowieso al een pluim voor.

Qua resultaten is het team absolute wereldtop.

Jammer vindt ik het dat we De Plus en Kruijswijk eigenlijk een heel seizoen niet hebben zien fietsen. Dumoulin zal daarnaast nog stappen moeten maken om volgend jaar weer echt mee te kunnen spelen.

Richting volgend seizoen :

Hopen dat de nieuwe fietsen meevallen, dat Kruijswijk er nog één extra seizoen op het allerhoogste niveau kan uitpersen, dat Dumoulin z’n oude level weer kan halen, dat Groenewegen weer sprints gaat winnen en dat Van Aert of Roglic wederom een (bijna) heel seizoen fit kunnen blijven want zij zijn toch wel de sterkhouders van Jumbo qua aantal zeges.

ghostwriter 10 november 2020 om 01:45

Als Roglic niet fit zou zijn zouden andere zoals Bennett en Kuss meer vrijheid krijgen om ritten te winnen. Natuurlijk zouden die niet zoveel winnen als Roglic maar met verder Groenewegen en Van Aert zou Jumbo-Visma alsog een relatief goed jaar kunnen hebben (qua het aantal overwinningen).

Dario Koelkast 10 november 2020 om 08:24

Ik ben qua materiaal echt geen kenner. Maar moet Cervelo meevallen? Je kan moeilijk zeggen dat Sunweb daar slecht op gekoerst heeft het afgelopen seizoen, ook in tijdritten. Hoe staan die in verhouding met Bianchi?

Daarnaast is het vooral hopen dat de andere jongens wat resultaten kunnen rijden. Dan denk ik aan jongens als: Vingegaard, Foss, Harper, Tolhoek, Bouwman en dat een Eenkhoorn bevestigt

Harm Zijlstra 10 november 2020 om 07:59

TJV is in de teamranglijst van de UCI als eerste geëindigd, in punten nét voor DQS.

Piet 10 november 2020 om 14:12

Voor mij was die Vingegaard ook een ontdekking voor de komende jaren, die moest op de Angliru inhouden van Roglic.. Zit vol ambitie ook, rasechte klimmer.

Headlines

Materiaalzone

Populair