George Bennett blijft twee jaar langer bij LottoNL-Jumbo
foto: Sirotti
vrijdag 13 juli 2018 om 11:22

George Bennett blijft twee jaar langer bij LottoNL-Jumbo

George Bennett gaat zijn aflopende contract bij LottoNL-Jumbo verlengen, weet WielerFlits. De 28-jarige Nieuw-Zeelander blijft tot en met 2020 verbonden aan de Nederlandse WorldTour-ploeg. Hij blijft aan als klassementskopman voor de grote rondes. In mei werd hij nog achtste tijdens de Giro d’Italia.

De kern van de Jumbo-ploeg voor komend seizoen krijgt zo steeds meer vorm. Eerder al maakte de ploeg bekend de contracten van de andere kopmannen Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen en Primož Roglič te hebben verlengd. In totaal liggen er nu dertien renners vast voor 2019. Eerder deze maand meldde De Telegraaf bovendien dat Robert Gesink drie jaar langer blijft. De 31-jarige Varssevelder gaat zich de komende jaren als leermeester ontfermen over Bennett en Roglič. Volgens het Nederlandse dagblad komt daarnaast Mike Teunissen de gelederen versterken en doet de ploeg mee om de handtekening van toptalent Wout van Aert.

RIDE Magazine
59 Reacties
Sorteer op:
13 juli 2018 11:24
Goed nieuws! Go team Jumbo!
13 juli 2018 11:25
Goed nieuws. Hele sympathieke renner!
13 juli 2018 11:27
Prima nieuws, goede renner en met goede uitstraling.
13 juli 2018 11:33
Daar ben ik blij mee. Dan heeft TLJ 3 sterke mannen voor de GT's. Met Teunissen erbij wordt de Vlaamse kern weer wat sterker. Die Wout van Aert zou de kers op de taart worden.
Eens @jvh93 Go team Jumbo.
13 juli 2018 11:36
Yay!!!!

Heel blij met deze verlenging, ik ben fan van deze man!
13 juli 2018 11:38
Kan aantal top 10's rijden nog. Goede klimmer. Tijdrit is ontzettend slecht. Heeft 1 een goede tijdrit in Californie gereden maar misschien lijkt dat zo omdat de concurrentie niet zo goed was daar.
13 juli 2018 11:38
Prima renner voor TLJ. Hopelijk nog wat marge in zijn prestaties, maar podium in grote ronden is teveel gevraagd denk ik.
13 juli 2018 11:40
Goede zet, deze renner leert snel, kan top 10 rijden in een grote ronde en kan hier en daar ook winnen.
Verbazingwekkend als ze ook vanAert + ondersteuning erbij kunnen halen: tot op heden was het niet mogelijk om een zo'n complete ploeg bij elkaar te krijgen:
Sprint kern, klassieker kern en Klassementen kern. (Sky heeft bijvoorbeeld geen sprinttrein)

(is het de Budget verhoging die het verschil maakt? een paar jaar terug waren er alleen klassementsrenners en een verdwaalde klassieker renner en werd er bijna niets gewonnen)
13 juli 2018 11:44
Nu mijn mening; slecht nieuws .
Quote:
De 31-jarige Varssevelder gaat zich de komende jaren als leermeester ontfermen over Bennett en Roglič.


Jumbo gaat straks dezelfde kant uit als Quick-Step Floors met allemaal buitenlanders als kopman en dat de ploeg slechts voor een kwart uit Belgen bestaat die voor hun buitenlandse kopmannen moeten werken.

Nu weer even over Jumbo ;
In onverschillig welke sport is men trots als een landgenoot ergens een goede prestatie neer zet, van atletiek, turnen, zwemmen, Formule 1, schaatsen en ga zo maar door, behalve met wielrennen dan wordt er met een gortdroog registeraccount brilletje gekeken en gezocht om zoveel mogelijk buitenlanders in Jumbo te stoppen.
Goh , wat zijn we straks vereerd met een vlaggetje van Nieuw Zeeland en of Slovenië, kunnen we trots op .
Niks tegen Bennett en of Roglič , goede renners , kan er van genieten , maar ik heb er niets mee.
13 juli 2018 11:48
@urbansteel: Wat een onsamenhangend gezeik. Een ploeg kan niet alleen maar Nederlandse toppers hebben. Is Kruijswijk en Groenewegen niet genoeg voor je? Bovendien zou dan ook Teunissen nog daarbij komen. Meer dan genoeg lijkt me zo.
13 juli 2018 11:48
@UrbanSteel
Bah wat ben jij ouderwets... Er zijn zoveel manieren om hier naar te kijken. De enige kant die jij kiest is de nationalistische in een steeds kleiner wordende wereld. Landen en afkomst zijn van het verleden, waarin we vochten om waar de grens lag. Tegenwoordig gaat het toch niet meer om waar je vandaan komt, wie interesseert dat nog? De persoon en waar hij of zij voor staat is naar mijn mening veel belangrijker dan het land waarin zijn eitje toevallig tot embryo is ontwikkeld.
13 juli 2018 11:49
Tolhoek nog even verlengen
13 juli 2018 11:50
Aardige gozer en renner wel, durft aan te vallen maar weet het helaas zelden af te maken. Mist misschien net dat beetje bravoure om in een Barguil-rol te duiken.

“De 31-jarige Varssevelder gaat zich de komende jaren als leermeester ontfermen over Bennett en Roglič.”
Rare zin, Bennett en Roglič zijn toch geen kleuters meer? Gesink zal ze bijstaan in hun jacht naar goede resultaten wordt waarschijnlijk bedoeld.

Edit: de Varssevelder is al 32 jaar.
13 juli 2018 11:51
Goed nieuws voor TLJ, goede renner met groeiopties. Daarnaast lijkt het me een jongen die ook goed is voor de sfeer in het team, iets wat volgens mij net zo belangrijk is als hard kunnen fietsen.
13 juli 2018 11:52
Niks mis met wat chauvinisme. Heb ook niet zoveel met Bennet. 1 jarig contract was wel genoeg geweest. Zie liever dat ze Poels gaan halen in 2019.
13 juli 2018 11:53
@Timocycling
Quote:
Wat een onsamenhangend gezeik
dank voor het respecteren van een mening.
13 juli 2018 11:54
Haha, daar komen de WF-opmerkingen over de salarisverlaging van Gesink weer aan?

Wel verrast door Teunissen. Na twee jaar weer terug op het honk. En dus geen Bahrein
13 juli 2018 11:58
Noem anders even 2 nederlandse renners van hetzelfde niveau voor TLJ om aan te trekken (die ook haalbaar zijn). Anders gaat iedereen hier weer lopen zeiken dat ze zo'n schandalig slechte ploeg hebben.
13 juli 2018 12:01
Hoop dat van Emden Battaglin, Tolhoek en Clement ook nog verlengen. Verder lijkt het mij inderdaad goed nieuws dat in de klassiekers de boel wordt versterkt. In de breedte mag het ook wel naar 28 á 29 renners.
13 juli 2018 12:02
Ik zie bij TLJ genoeg Nederlandse kopmannen en talenten die de ruimte krijgen om zich in hun specialiteit te ontwikkelen.
13 juli 2018 12:02
@arry1337
Quote:
Bah wat ben jij ouderwets… Er zijn zoveel manieren om hier naar te kijken. De enige kant die jij kiest is de nationalistische in een steeds kleiner wordende wereld.


Vergeten hoeveel oranje er in Oostenrijk zat bij de GP Formule 1 ? Vergeten de vreugde, verdriet, en emotie bij mensen op het WK voetbal ? Vergeten dat heel Nederland oranje kleurt als ze op het EK of WK meedoen ? Zijn we Epke Zonderland vergeten , al onze ander top atleten vergeten ? Zit het gros van Nederland niet te kijken naar het Eurosongfestival te kijken en dan weer te balen als Nederland weer met de punten telling het schip in gaat ? Ik kan zo nog uren doorgaan. Maar als jij dat gevoel niet hebt heb jij het niet, maakt jou schijnbaar geen moer uit wie of wat er wint als ze het maar in een Nederlands shirtje stoppen is alles goed. Leuk voor later , je eventuele zoon wordt wielrenner of wat dan ook in de sport en wordt door een wereldkampioen verslagen, dan sta jij natuurlijk voor die wereldkampioen te juichen.
13 juli 2018 12:07
@nummer 3

Hoeveel overwinningen heeft Bennett al gehaald ? Welgeteld één , dat uiterst zwak bezette rondje in California. Ik weet nog dat hier Jurgen Van den Broeck flink over de tong ging omdat hij maar een overwinning had behaald in zijn cariere, niets als hoon over deze man op dit forum.
13 juli 2018 12:11
Quote:
Hoeveel overwinningen heeft Bennett al gehaald ? Welgeteld één , dat uiterst zwak bezette rondje in California.

Van wie heb je dit gortdroge registeraccount brilletje geleend?
13 juli 2018 12:13
@Vlek

Dat zie ik ook , Koen Bouwman, Antwan Tolhoek , Dylan Groenewegen, Danny van Poppel. Maar ik heb het gevoel dat men Roglič en Bennett hoger inschat. Dat Jumbo Wout van Aert wil halen is logisch , Jumbo wil de Belgische markt op dat snap ik ook, maar ik zie zo een twee drie niet een Jumbo in Slovenië of New Zealand verschijnen. ;) Het Is jammer dat Kruijswijk de dertig ingaat , niet iedereen is een Valverde of Gilbert dan wel Froome.
13 juli 2018 12:16
@Vlek
Quote:
Van wie heb je dit gortdroge registeraccount brilletje geleend?

Zou je in het vervolg ook een naam bij de quote willen zetten, dan weten de volgers over wie en wat je het hebt. Bij voor baat dank

Nooit geweten dat een mening zoveel stof doet opwaaien.

Reacties zijn gesloten.