Gent-Wevelgem wordt ingekort

dinsdag 16 februari 2010 om 14:28

Gent-Wevelgem zal dit jaar ongeveer 40 kilometer korter zijn dan voorzien. Volgens Sporza heeft de organisatie van de Belgische klassieker dat beslist in samenspraak met de UCI en de Flanders Classics, de organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen. De wedstrijd zal daardoor nu 219 kilometer lang zijn in plaats van de verwachte 257.

Door de veranderingen in de voorjaarskalender komt Gent-Wevelgem nu in het weekend tussen Milaan-Sanremo (zaterdag 20 maart) en de Ronde van Vlaanderen (zondag 4 april) te liggen. Maar omdat 2010 een overgangsjaar is en omdat er nog volop gewerkt wordt aan de definitieve versie van 2011, zal de editie er anders uitzien dan anders.

“Gent-Wevelgem komt in de rij van zes absolute topklassiekers in het voorjaar: Milaan-Sanremo, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Maar omdat 2010 een overgangsjaar is, en gelet op de kalender, hebben we beslist de race in te korten. Dit is in het belang van de renners en in afwachting van een definitieve oplossing in 2011”, aldus de organisatie.

Bovendien zal de wedstrijd, en met name de finale, er anders gaan uitzien. “We hebben de finale voor een groot deel hertekend. Er komt een lus in Frankrijk bij, met een dubbele passage over Mont des Cats en Mont Noir. In totaal zijn er nu 16 hellingen, waardoor de tweede beklimming van de Kemmelberg nog meer dan vroeger voor een strenge selectie moet zorgen”, luidt het.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone