Gendarme haalt Chris Froome onderuit in afdaling naar de ploegbus

woensdag 25 juli 2018 om 20:01
Gendarme haalt Chris Froome onderuit in afdaling naar de ploegbus

Twitter @albertsecall

Chris Froome is na afloop van de etappe naar de Col du Portet onderuit gehaald door een Franse politieagent. De gendarme dacht dat Froome een fan was die fietste op het parcours. De Brit van Sky, die onder begeleiding van een persoonlijke beveiliger de afdaling richting de ploegbus maakte, belandde daarbij op de grond.

Diverse beelden van publiek zijn op social media verschenen. Froome was vlak daarvoor in de etappe zijn tweede plaats in het klassement van de Tour de France verloren aan Tom Dumoulin. Hij staat nu derde in de rangschikking.

Dit artikel delen:

63 Reacties

mark vv 25 juli 2018 om 23:18

Het is ook net een wielertoerist met zijn kromme houding en benen naar buiten.. en dan dat veelste grote regenjasje maakt het af. Ik snap die agent wel.

Jacco van Stierop 25 juli 2018 om 23:23

Spijtig incident, maar misschien niet onbegrijpelijk als de dienstdoende agent tijdens de ochtendbriefing is gedrild direct in actie te komen bij een gevaarlijke of verdachte situatie.
Het waarborgen van veiligheid heeft zo zijn keerzijden.
Wel een geslaagde foto overigens.

SolitaryShell 25 juli 2018 om 23:58
Quote:
Bert-JanLindefan – 25 juli 2018 om 22:53

Als je als agent twee man op verschillende fietsen waarvan 1 als tourist gekleed met een petje op naar beneden ziet komen, snap ik best dat je in een seconde een foutje maakt. Gelukkig zonder gevolgen.

Het is helemaal geen foutje. Als er zo'n toerist naar beneden komt zeilen en dan een renner aanrijdt is de wereld helemaal te klein. Zo iemand naar de grond werken is de énige juiste reactie.

Froome kiest er zelf voor om verkleed als toerist naar beneden te rijden. Dan vraag je er gewoon om. Hulde voor deze gendarme en een belachelijke reactie van Froome.

Col du Bramont 26 juli 2018 om 00:08

Beetje doorzichtig natuurlijk dat werken met dubbelgangers wat Sky al jaren doet. Dit was zijn tweelingbroer die vrijdag volledig met Salbutamol geprepareerd zal starten. Kom Sky we zijn niet gek!

Punchagan 26 juli 2018 om 00:40

Dat de Franse gendarme de boel op hardhandige wijze goed probeert te laten verlopen is inmiddels duidelijk. Of dat slim is en de juiste manier zoals gisteren en vandaag? Nee, maar wel hoe ze te werk gaan zo blijkt.

Dat ze een incognito Froome van de fiets trekken omdat het halve peleton nog naar boven moet komen valt niet goed te praten maar is begrijpelijk in die kleding en in het achterhoofd houdende wat hun taak is. Vind het redelijk kortzichtig om ineens te denken dat dit met opzet was, dan had de beste man niet eens geprobeerd om zn fiets op te pakken. Snap Froomey z’n frustratie echter wel, die is helemaal klaar met die Franzosen

Oude fietser 26 juli 2018 om 01:22

Belachelijk dat ze een fietser zomaar tegen het asfalt smijten, beroemd of niet, dat doe je gewoon niet. Punchagan, dat is dus wel degelijk opzettelijk.

Punchagan 26 juli 2018 om 01:54

Ja opzet is het en een domme actie, maar uiteindelijk wel omdat ze renners willen beschermen lijkt me. Hoe ze het doen is achterlijk, dat klopt. Net als gisteren. Praat het niet goed maar zou het snappen als ze renners willen beschermen tegen iedere lukrake fietser op het parcours

t731 26 juli 2018 om 03:30

Die gendarme is zo geinstrueerd. Hij zal met een goede reden zo geinstrueerd zijn. Dus Froome zit hier fout slash het is ongelukkig.

Die frankrijkhaat van sommigen hier begint schrijnend te worden

Wielrennertje 26 juli 2018 om 04:56

Hij zit ook niet als een fatsoenlijke prof op de fiets, tel daar dat rare pakje bij dat hij aan had en dan is een foutje snel gemaakt.
Froome lijkt zich ook maar net te kunnen beheersen, net alsof hij die agent aan ging vallen ofzo. Moest ie is proberen..

EddyB1958 26 juli 2018 om 06:05

Chris “Willempie” Froome.

[email protected] 26 juli 2018 om 07:36

Had Moscon niet overkomen die had wel terug geslagen.

molovin 26 juli 2018 om 08:00

@t731, de Sky/Froome haat hier (en in Frankrijk!) Is nog veel schrijnender.

Domestique 26 juli 2018 om 08:06

Tja, vind net dat Froome hier heel rustig blijft… Heeft net de Tour verloren, na 2,5 weken door die Fransen te zijn uitgescholden, bespuugd, fysiek aangevallen… De urine in zijn nek is aan het opdrogen en hij staat nog stijf van de adrenaline na de inspanning van de etappe. En dan word je nog eens van je fiets geslagen. Mochten ze dat bij pakweg Sagan gedaan hadden, die had gewoon uitgehaald…

Kan me trouwens niet voorstellen dat als die agent Froome op een normale manier had doen stoppen er een probleem zou geweest zijn. Maar dat is de stijl niet natuurlijk van zo’n flik. Meteen van de fiets slaan en je weer eventjes de koning te rijk voelen…

Headlines

Materiaalzone

Populair