Gehavende Ackermann toch van de partij in Kuurne

zondag 3 maart 2019 om 10:55
Gehavende Ackermann toch van de partij in Kuurne

foto: Cor Vos

Er lijkt een vloek te rusten op de favorieten voor Kuurne-Brussel-Kuurne. Eerder moesten Fabio Jakobsen, Arnaud Démare en Jasper Stuyven al afhaken wegens ziekte, maar ook Pascal Ackermann verschijnt niet okselfris aan de start. De sprinter van BORA-hansgrohe kwam namelijk ten val in Omloop Het Nieuwsblad.


“Pascal heeft last van een dikke knie, maar we gaan het proberen”, zo laat ploegleider André Schulz weten aan Radsport-News. “We zullen zien hoe het gaat tijdens de koers. Hij kwam gisteren ten val op een kasseistrook, toen hij in het gootje reed. Hij viel vervolgens op zijn knie. Over pech gesproken.”

De 24-jarige Duitser heeft naast een gezwollen knie ook last van schaafwonden en kneuzingen. Ackermann bleek uiteindelijk te zwaar gehavend om zijn weg te vervolgen. Het is kortom maar de vraag of hij fit genoeg is om vandaag mee te doen voor winst. Ackermann won dit seizoen al de Clásica de Almería.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Mwielerfan 3 maart 2019 om 10:57

Leert z’n ploeg misschien om z’n kansen niet te hypoteceren door hem in omloop op te stellen. Wat doet ie daar?

WernerFranke 3 maart 2019 om 11:01

Als jonge renner zichzelf ontwikkelen?

Brabander 3 maart 2019 om 11:06

Ja okay. Daar zit wat in. Inhoud kweken enzo. Maar De Omloop zit wel maar 1 luttel dagje voor een koers waarin hij echt een enorme kans maakt. Dat lijkt nu misschien verkeken. Groenewegen heeft gisteren ook niet gereden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair