Geen Milaan-San-Remo voor Cavendish in 2014
donderdag 5 december 2013 om 12:28

Geen Milaan-San-Remo voor Cavendish in 2014

Mark Cavendish

foto: Sirotti

Mark Cavendish zal komend jaar niet aan de start staan van Milaan-San-Remo. De 28-jarige Brit, in 2009 nog winnaar van La Primavera, acht zichzelf kansloos op het nieuwe parcours. De Tour en Giro staan net als de voorbije twee jaar wel op het programma.

De sprinter is niet tevreden met de nieuwe route van de lenteklassieker, die met de beklimming van de Pompeiana een stuk zwaarder wordt geacht. Cav sluit zelfs niet uit dat hij nooit meer aan de start zal staan van de Italiaanse wedstrijd. ”Ik zal komend seizoen niet van start gaan in Milaan-San-Remo. Als het parcours de komende jaren hetzelfde blijft, rijd ik hem wellicht nooit meer”, is Cavendish duidelijk tegenover Gazzetto dello Sport.

De komende Ronde van Frankrijk, die van start zal gaan in ‘zijn’ Groot-Brittannië, zal opnieuw het belangrijkste doel zijn. De Giro staat echter ook weer op het programma. ”De Tour start in Leeds, vlakbij mijn woonplaats. Ik denk dat ik wel zeven ritten kan winnen in Frankrijk, maar ook de Giro biedt voldoende kansen voor spurters.”

RIDE Magazine