Geen hooggebergte in Tirreno-Adriatico 2010

dinsdag 16 februari 2010 om 15:48

Volgens het Franse Vélochrono zal Tirreno-Adriatico dit jaar een stuk minder selectief zijn dan de vorige jaren. Van de zeven ritten is er namelijk geen enkele die als bergrit kan bestempeld worden. Dat wil echter niet zeggen dat enkel de sprinters aan het feest zullen zijn, want drie etappes eindigen met een korte maar nijdige helling. Opvallend is dat er voor het eerst sinds 2005 geen tijdrit op het programma staat.

Bovendien weet Sporza te melden dat de wedstrijd in het teken zal staan van de overleden Italiaanse bondscoach Franco Ballerini. Zo zal het blauw van de leiderstrui iets lichter worden, een verwijzing naar naar het azuurblauw van de nationale ploeg. Ook zal elke dag een premie worden uitgereikt aan de fairste renner.

Etappeschema Tirreno-Adriatico 2010
10 maart: etappe 1: Livorno – Rosignano Solvay (148 km)
11 maart: etappe 2: Montecatini Terme – Montecatini Terme (165 km)
12 maart: etappe 3: San Miniato – Monsummano Terme (159 km)
13 maart: etappe 4: San Gemini – Chieti (243 km)
14 maart: etappe 5: Chieti – Colmurano (234 km)
15 maart: etappe 6: Montecosaro – Macerata (134 km)
16 maart: etappe 7: Civitanova Marche – San Benedetto (164 km)

Klik hier voor profielen van alle etappes.

Deelnemende ploegen
Acqua & Sapone, Ag2r-La Mondiale, Androni Giocattoli, Astana, BMC Racing Team, Caisse d’Epargne, Cervélo, Colnago-CSF Inox, Euskaltel-Euskadi, La Française des Jeux, Garmin-Transitions, ISD-Neri, Katusha, Lampre-Farnese Vini, Liquigas-Doimo, Omega Pharma-Lotto, Quick-Step, Rabobank, Team Sky, Team HTC-Columbia, Team Milram en Team Saxo Bank.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone