Geen breuken geconstateerd bij Lars van den Berg na val in Algarve

vrijdag 18 februari 2022 om 11:14
Geen breuken geconstateerd bij Lars van den Berg na val in Algarve

Lars van den Berg op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Lars van den Berg heeft een geruststellende diagnose te horen gekregen na zijn zware val in de tweede etappe van de Volta ao Algarve. Bij de Nederlandse renner (Groupama-FDJ) zijn namelijk geen breuken aan het licht gekomen. Hij werd gisteravond al uit het ziekenhuis ontslagen.

Van den Berg kwam gisteren zwaar ten val in de etappe met aankomst bergop op de Alto da Fóia. Op iets meer dan vijftig kilometer van de streep was de 23-jarige renner betrokken bij een crash, waarbij hij in de berm terechtkwam. De jonge Nederlander was enige tijd buiten bewustzijn, laat hij aan WielerFlits weten. Na het ongeval werd hij naar het ziekenhuis overgebracht. Pas in de ziekenwagen kwam hij weer bij zinnen.

In eerste instantie werd gevreesd voor een heupbreuk, maar Van den Berg kreeg goed nieuws. Hij bleek namelijk geen breuken te hebben opgelopen bij zijn val. Wel heeft hij diverse verwondingen en kampt hij met hoofdpijn.

Enige minpunt
Na de Ronde van Valencia eerder deze maand, was de Volta ao Algarve de tweede koers van het seizoen voor Van den Berg. Voor zijn ploeg Groupama-FDJ was de opgave van Van den Berg het enige minpunt van de tweede etappe. Zijn teamgenoot David Gaudu bezorgde de Franse formatie namelijk de eerste overwinning van het seizoen door op de Alto da Fóia een ontregelde eindsprint te winnen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

harryjohan71 18 februari 2022 om 11:21

Dat is goed nieuws. Zeker na de eerste geluiden.

0
Wheely 18 februari 2022 om 12:28

Top, fijn om te horen!

0
leffie 18 februari 2022 om 12:30

Dat is inderdaad een geruststelling want zijn pa dacht gisteren aan een breuk

0
petervanderham 18 februari 2022 om 22:07

Goed nieuws, goed herstellen

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone