Geen bollen, wel strijdlust voor Wout van Aert: “Vooral blij voor Sepp”

Geen bollen, wel strijdlust voor Wout van Aert: “Vooral blij voor Sepp”

© Cor Vos

zondag 11 juli 2021 om 18:31

Na afloop van de etappe met aankomst in Andorra werd Wout van Aert verrast met de Prix de la Combativité, waardoor hij nog een keer op het podium mocht. Maar de Belgische kampioen was vooral blij voor ploegmaat Sepp Kuss. “Hij werkt altijd voor anderen, eindelijk is het eens zijn dag.”

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan Parijs-Roubaix en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Peter Sagan. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Dat onderweg snel de kaart van Sepp Kuss getrokken werd, vertelt Van Aert voor de camera van France 2. “We waren met drie mee voorop. Belangrijk was dat er goede communicatie  was, want we hadden ook nog Jonas (Vingegaard, red) in de groep met de gele trui. Mocht hij steun nodig hebben, moest iemand zich laten afzakken.”

“Steven (Kruijswijk) voelde zich de minste, loste als eerste en liet zich snel inlopen. Ondertussen was duidelijk dat Sepp geweldige benen had. Hij was ook gemotiveerd: hij is dan wel een Amerikaan, hij woont hier samen met zijn vriendin in Andorra op 2.000 meter hoogte. Hij heeft het knap afgemaakt.”

Perfecte dag
“Een verdiende zege”, gaat Van Aert verder. “De mooiste zege uit zijn carrière voorlopig. Het is hem zo gegund. Sepp offert zich altijd op voor de ploeg, nu is het eindelijk eens aan hem. Op die manier is het – net als woensdag  met de etappe over de Mont Ventoux – een perfecte dag voor ons geworden.”

Onderweg graaide Van Aert ook nog belangrijke punten mee voor de bollentrui, wat hem op een – gedeelde – derde plaats brengt in dat klassement. France 2 polste hem niet naar die ambities, maar leider Wout Poels gaf aan de Franse zender alvast aan dat hij Van Aert, samen met Woods en Quintana, zeker als een van zijn belangrijkste rivalen ziet.

Niet dubbel plooien
Later bij VTM geeft Van Aert aan niet koste wat kost voor die trui te gaan. “Ik ben per ongeluk in een goede uitgangspositie beland, met dank aan die dubbele punten op de Ventoux. Dan moet ik ze nu ook niet laten liggen. Maar het probleem is dat er ook nog twee ritten boven aankomen, telkens met dubbele punten.”

“Zelfs de mannen die hemel en aarde bewegen voor die bolletjestrui, kunnen nog alles kwijtspelen. Dat is een beetje het rare systeem in de Tour. Daarom ga ik mezelf er ook niet helemaal dubbel voor plooien.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Deel Koeper 11 juli 2021 om 18:36

Waarom zou die de strijdlust gekregen hebben? Heeft niet meer gedaan dan anderen, dan had ik hem persoonlijk aan Armirail gegeven.

Onie 11 juli 2021 om 19:01

Eens. Van de mensen uit de kopgroep verreweg het meeste werk verzet.

JasperMollema 11 juli 2021 om 19:01

Mengde zich in alle bergsprintjes, bracht de groep terug naar Quintana, heeft de hele afdaling voor zijn rekening genomen en toen die loste nam die de ploeg gele trui nog op sleeptouw.

Murcia 11 juli 2021 om 18:38

Wout en Wout gaan Woods in het pak naaien voor de bollen. van Aert ook vandaag weer goud waard. Het punt waarop zijn waarde groter is dan die van Primoz nadert met rasse schreden. Hij is jonger en is een renner voor het hele jaar met de bijbehorende successen.

bennotjoo 11 juli 2021 om 18:53

Ja, Primoz is niet het hele jaar goed……

Murcia 11 juli 2021 om 18:58

@bennotjoo
Ik doelde op Wout zijn winterse activiteiten, en ik schrijf Primoz ook niet af want nog steeds een klasbak van maart tot oktober maar van Aert doet er nog wat bij in het veld.

girardengo 11 juli 2021 om 19:01

Het eindeloze vergelijken…

pirazzi 11 juli 2021 om 19:12

Zou Kuss nog een boete krijgen voor het weggooien van zijn bril?

Turtlehead 11 juli 2021 om 20:58

Hooguit van de materiaalsponsor…

Blackcanyon 11 juli 2021 om 19:29

De kans is dus groot dat Wout in Parijs in de bolletjestrui rijdt, alleen is het dan nog voornaam wat de achternaam is.

Pole Pole 11 juli 2021 om 20:20

Zou toch wel hilarisch zijn mocht de bolletjestrui op de foto sprinten op de Champs Elysées.

Reiger 11 juli 2021 om 21:32

de laatste die een massasprint in de bolletjestrui won was marcel wust in 2000.

Lalsacien 11 juli 2021 om 20:29

Woods Poels. In Frankrijk spreken ze de naam van de Nederlander uit als Wood Poels.

toiletduck 11 juli 2021 om 22:25

Woods vs Woods dus, ongelijke strijd eigenlijk

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair