Geëmotioneerde Pinot: “Ik voelde dat ik het waar kon maken”

zaterdag 27 juli 2019 om 09:11
Geëmotioneerde Pinot: “Ik voelde dat ik het waar kon maken”

foto: Cor Vos

Het ging na de negentiende Touretappe vooral over het extreme weer en de daaropvolgende neutralisatie, maar nog voor al deze commotie zagen we de lijdensweg van Thibaut Pinot. De Franse titelkandidaat moest vanwege een spierblessure opgeven. “Het gaat tijd kosten om dit te verwerken”, zo vertelt een hevig geëmotioneerde Pinot.

Pinot – die vijfde stond in het algemeen klassement – meldde zich al vroeg in de negentiende etappe bij de medische wagen, aangezien de kopman van Groupama-FDJ last had van zijn linkerbeen. De klimmer probeerde nog zijn weg te vervolgen, maar de hevig grimassende Fransman moest alles en iedereen laten gaan.

Na amper veertig kilometer zagen we een huilende Pinot in de ploegleiderswagen stappen, waardoor er een einde kwam aan zijn Tour. En dat terwijl de renner nog volop kans maakte op de eindzege in de Tour. Niet veel later maakte zijn ploeg bekend dat Pinot kampt met spierletsel aan de linkerdij.

Gissen naar de oorzaak 
“Ik had donderdag al echt pijn bij het versnellen in de afdaling van de Galibier. Die pijn is nadien verergerd”, aldus Pinot, die niet precies weet waar hij de blessure heeft opgelopen. “Ik kreeg wel een kleine klap aan de finish in Nîmes (etappe zestien, red.), maar ik weet niet zeker of dat de oorzaak is.”

De 29-jarige Pinot – één week geleden nog winnaar op de Tourmalet – kon zijn emoties nauwelijks bedwingen. “Ik voelde sinds zondag in de Pyreneeën dat ik in staat was om het waar te maken. Zonder deze problemen zou het zijn gelukt, daar ben ik overtuigd”, is hij stellig.

“Ik ben altijd blijven vechten, ik geloofde er echt in. Niets kon me overkomen. Maar we zullen het dus nooit weten. Het gaat tijd kosten om dit te verwerken, maar dat is nu eenmaal de Tour”, zo besluit Pinot.

Dit artikel delen:

10 Reacties

LutsenkoFan 27 juli 2019 om 09:42

Zou de terechte Tour winnaar zijn geweest, ik denk niet dat hij anders (veel) was verzwakt. Maar of hij Bernal had kunnen volgen zal voor altijd gissen zijn.

Mooiste etappe lijkt mij ook de rit naar Foix, de aanval van Landa een harde koers en echt een man tegen man gevecht en niet dat achter elkaar rijden wat nu gebeurd.

Heerlijk dan ook met die tussen versnellingen om eerst Buchmann te lossen en daarna zelfs Bernal.

jb4bruges 27 juli 2019 om 09:44

Moet vreselijk zijn als je voelt dat de rest kraakt en je nog overschot hebt maar moet opgeven.

belasco 27 juli 2019 om 09:52

Pinot jongen, ga de Vuelta rijden. Bergen zijn niet boven de 2000, wel steil, daar kun je wellicht je eerste grote ronde winnen.

Piet 27 juli 2019 om 10:27

Dan heeft hij nog 4 weken om te herstellen, beetje erg optimistisch

belasco 27 juli 2019 om 10:30

Contador en Froome in 2014

Lalsacien 27 juli 2019 om 14:13

Pinot heeft op de Tourmalet gewonnen. Die is ruim boven de 2000m….

Ultras100 27 juli 2019 om 09:57

Erg sneu voor deze mooie renner.
Maar door niet op letten in week 1 was de achterstand op Bernal/Thomas al te groot om de tour nog te winnen denk ik.

Viktrodriguez 27 juli 2019 om 10:45

Heel erg zonde van deze smaakmaker. Had hem de eindwinst wel gegund.

Geit in mijn Kelderman 27 juli 2019 om 10:52

Zo’n gozer gun je het toch gewoon? Heerlijke renner.

$kedel 27 juli 2019 om 12:32

Wat een fantast.

Headlines

Materiaalzone

Populair