Geëmotioneerde Norbert-Riberolle: “Had al materiaalproblemen tijdens verkenning”

zaterdag 14 januari 2023 om 16:45
Geëmotioneerde Norbert-Riberolle: “Had al materiaalproblemen tijdens verkenning”

foto: Cor Vos

Marion Norbert-Riberolle zag haar titelkansen op het BK veldrijden in Lokeren al in de eerste ronde in rook opgaan. Ze had materiaalpech en moest meerdere keren van de fiets. De renster van Crelan-Fristads kwam uiteindelijk huilend als tweede over de streep. “Het is echt frustrerend”, zei ze nog altijd geëmotioneerd in het flashinterview na afloop.

Norbert-Riberolle kampte met een niet goed werkende derailleur, waardoor er al vroeg in de wedstrijd kettingproblemen optraden. “Ik had het probleem al tijdens de verkenning, maar ik dacht dat het opgelost zou zijn”, vertelde ze. “Ik verlies de zege. Het is jammer om te verliezen door mechanische pech.”

Nadat ze in de wisselpost een nieuwe fiets kreeg, stoomde Norbert-Riberolle snel op naar de tweede plek. Aanvankelijk kwam ze zelfs dichterbij de uiteindelijke winnares Sanne Cant. “Ik was echt geënerveerd. Ik heb dat gevoel nog nooit meegemaakt.” De zege zat er echter niet meer in: ze eindigde uiteindelijk op een minuut en twintig seconden van Cant.

Dit artikel delen:

12 Reacties

xistnc 14 januari 2023 om 17:21

Dat mag ze haar entourage toch kwalijk nemen. Toch hopelijk niet semi-bewust, ten gunste van Cant?

2
Boomie1 14 januari 2023 om 17:54

Sorry misplaatste reactie. Fout ligt bij Marion zelf. Als je dat merkt in de verkenning heb je nog de tijd het te fixen voor de echte cross.

-6
platteprijs 14 januari 2023 om 18:07

@Boomie daar doe je haar echt tekort. Ze rijdt bij een profploeg en daar hebben ze mechaniciens. Al heet die bij haar ploeg wel Kevin Cant.

2
Boomie1 14 januari 2023 om 19:02

Nee dat doe ik niet. Juist als prof moet je dit aangeven bij de mecaniciens. Ze is dan misschien niet 100% fout. Maar de oorzaak ligt echt ook deels bij haarzelf

-5
xistnc 14 januari 2023 om 19:19

Ze dacht dat het opgelost zou zijn. Denk jij serieus dat ze dacht dat het vanuit het niets opeens opgelost was? Die heeft de fiets uiteraard in handen gegeven van haar mecaniciens. Mocht dat inderdaad om familie van haar grootste concurrent gaan, dan kun je haar hooguit wat naïviteit verwijten.

2
Lalsacien 14 januari 2023 om 19:29

Ik moet denken aan Nicolien Sauerbreij met haar Oostenrijkse wax specialist van haar board… Maar dit heeft er hopelijk niets van doen.

2
Limal 14 januari 2023 om 20:02

Ten eerste trek je hier zonder de details te kennen de beroepsernst van Kevin Cant (die misschien niet eens verantwoordelijk is voor de fiets van Riberolle) en de rest van de entourage in twijfel. Ten tweede lijkt het allemaal erg vergezocht vermits Riberolle na de pauze van Cant in geen enkele veldrit ook maar in haar buurt finishte.

Natuurlijk gaat er bekeken worden wat er exact aan die derailleur scheelde en of er iemand een fout heeft gemaakt, maar complottheorieën zoals deze passen beter bij de valsspelerij en dubieuze regels van pakweg het voetbal en F1 dan bij de doodeerlijke wereld van het veldrijden.

2
Romāns Vainšteins 14 januari 2023 om 21:20

Het is daarentegen wel een ontzettend leuke piste natuurlijk ‘hier Kevin, check die shit’ en dan gewoon nog een paar rake trappen er tegenaan: ‘daar is ie, veel succes’.

3
Mooie Sjors 14 januari 2023 om 22:14
Quote:
de doodeerlijke wereld van het veldrijden

Online blijft het toch moeilijk inschatten of ergens ironie afdruipt of niet. Het veldrijden blijft tenslotte ook de sport van Femke Van den Driessche en Mario De Clercq.

0
Pedalo 14 januari 2023 om 18:48

Blijft een kroegsport zo…echt dramatisch. Nys zegt ook gelijk de bewuste fiets aan de kant en een nieuwe.

1
Borsje 14 januari 2023 om 18:09

Ook Nys begrijpt niet hoe dit heeft kunnen gebeuren.

0
PDW. Opi 14 januari 2023 om 17:03

Ja is ook nog het enige dat ze kan winnen.

-2

Net binnen

Populair

Materiaalzone