Geëmotioneerde Alberto Dainese: “In laatste kilometers pas van plan veranderd”

woensdag 18 mei 2022 om 17:06
Geëmotioneerde Alberto Dainese: “In laatste kilometers pas van plan veranderd”

foto: Cor Vos

Alberto Dainese sprintte in de elfde etappe van de Giro d’Italia naar de winst. De Italiaanse sprinter van Team DSM bleef in de massasprint Fernando Gaviria en Simone Consonni voor. “Ik kreeg in de laatste kilometers ook nog een lead-out van Romain Bardet, we zijn een hecht team.”

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

De thuisrijder was zichtbaar geëmotioneerd door zijn zege in de Ronde van Italië. “Dit voelt zo goed, het is een etappe in de Giro. Ik kan het eigenlijk echt niet geloven dat het is gebeurd.” Dat heeft er misschien ook mee te maken dat het aanvankelijk het plan was bij Team DSM om met Cees Bol te gaan sprinten, en dus niet met Dainese. “We zijn in de laatste kilometers van plan veranderd, Cees voelde zich niet zo goed.”

“Ik ben dan eigenlijk heel relaxt gebleven in die absolute finale. Ik kreeg in de laatste kilometers ook nog een lead-out van Romain Bardet, ondanks dat hij aan het strijden is voor het algemeen klassement. Dat toont echt dat we een hecht team zijn.”

De sprint zelf was zeer spannend. Pas in de laatste 20 meter kon Dainese zijn fiets voorbij die van Gaviria gooien. “Ik zat in het begin een beetje ingesloten. Opeens zag ik een gat langs links, waardoor ik goed de ruimte had om te sprinten.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Ab Normaal 18 mei 2022 om 17:29

Hoogstaand staaltje sprinten.
Wat zou er toch met Bol aan de hand zijn?

peterwinnen 18 mei 2022 om 17:56

Hikte wat tegen een zege aan had ik het gevoel. Denk dat hij nu vaker gaat winnen.

Verweggistan 18 mei 2022 om 17:58

Ik hoop dat ze dit door de vingers zien bij
DSM. Renners die zelf iets besluiten moet natuurlijk te vaak voorkomen.

Draadband 18 mei 2022 om 18:55

Denk dat ze dit juist prima vinden bij DSM.
Als de renners in onderling overleg besluiten een vooraf gemaakt plan te wijzigen, op grond van veranderde of onvoorziene omstandigheden, dat lijkt me juist een prima voorbeeld van “cooperation”.
Een andere zaak was geweest als de aangewezen sprintaantrekker op eigen houtje had besloten de aangewezen sprinter in de steek te laten en zelf te gaan sprinten, dan was het geen cooperation geweest.

Verweggistan 18 mei 2022 om 19:16

Duidelijk; fijn dat we een cooperation versteher hebben. ;). En dat is het gelukkig dus niet zo dat Dainese emotioneel is omdat hij moet vrezen dat hij te weinig cooperation heeft getoond.

Anton van Valouwe 18 mei 2022 om 19:29

Pure onzin, dat hebben ze vaak genoeg in een grote ronde laten zien, b.v. met Kragh..

Jooop 18 mei 2022 om 20:33

Volgende keer wel even Eurosport tijdig op de hoogte stellen.