Geduld is de sleutel voor Evenepoel: “Wachten op de laatste kilometers”

woensdag 22 februari 2023 om 09:03
Geduld is de sleutel voor Evenepoel: “Wachten op de laatste kilometers”

foto: Cor Vos

Voor de klassementsrenners staat er vandaag een belangrijke etappe op het programma in de UAE Tour. De derde rit finisht namelijk op de flanken van Jebel Jais. De meeste ogen zijn gericht op Remco Evenepoel. “Het wordt een test wat ik kan op een lange, stabiele klim”, blikt de wereldkampioen met Het Laatste Nieuws vooruit.

Soudal-Quick-Step, de ploeg van Evenepoel, is uitstekend begonnen aan de UAE Tour. Wat heet: de Belgische formatie is voorlopig nog onverslaanbaar in de Verenigde Arabische Emiraten. “Het is een uitstekende start van deze geweldige race”, vat Evenepoel het samen. “We kunnen ons geen beter begin wensen.”

De Belg kan vandaag zelf voor de ritzege gaan, in een rit die eindigt op Jebel Jais. “Ik kijk uit naar de slotklim. Vier jaar geleden viel ik de dag ervoor en kon ik hem niet beklimmen. Het wordt een test wat ik kan op zo’n lange, stabiele klim. In Argentinië (Vuelta a San Juan, red.) was ik niet geduldig genoeg. Nu zal ik dat wel moeten zijn en wachten op de laatste kilometers. Het wordt een brutale, lange inspanning.”

Lees ook:
Plapp kijkt uit naar duel met Evenepoel: “Rivalen, maar ook goede vrienden”

In het algemeen klassement staat Evenepoel tweede, in dezelfde tijd als leider Luke Plapp.

Dit artikel delen:

8 Reacties

makkelijk 22 februari 2023 om 09:18

Gewoon 50km voor de klim midden in de woestijn wegrijden, anders wordt Pogacar nooit echt bang van je.

0
Cochise 22 februari 2023 om 09:34

Ik dacht dat hij om te lachen zei dat hij liever z’n WK-trui draagt dan de jongerentrui maar ik zie dat het toch Kooij is die in de witte trui is gestart.
Kan je dan toch weigeren een bepaalde trui te dragen? Of enkel als WK? Of enkel als je sowieso al niet de rechtmatige drager bent (dat is Plapp)?

0
Massimo Bataille 22 februari 2023 om 09:52

Je laatste punt is het correcte.
Als je niet de leider bent in een klassement, maar toch de trui mag dragen (zoals REV nu), dan heeft een kampioenschapstrui voorrang. Dus alle nationale, continentale en WK truien.

1
Knaljaas 22 februari 2023 om 09:52

Ik meen mij te herinneren dat je steeds de nevenklassementen kan weigeren, maar niet het algemeen klassement.

0
wielerlover 22 februari 2023 om 09:53

Je kan weigeren een trui te dragen als je inderdaad niet de rechtmatige drager bent + al een andere kampioenschaptrui hebt (nationaal, continentaal, wereld). Dat kan enkel gebeuren voor punten, berg en jongerentrui, want als je meerdere klassementen leidt, heeft de trui van het algemeen klassement voorrang op die drie om te dragen

2
SoloSlim 22 februari 2023 om 10:27

Rodriguez mocht in de Vuelta vorig jaar ook zijn kampioenentrui aanhouden en de jongerentrui verder doorspelen

0
Cochise 22 februari 2023 om 10:32

Oke, dat is duidelijk, bedankt!

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 22 februari 2023 om 11:33

Ja, want de meeste koersen die je won, was door lang te wachten en dan te poefen…? Hup jongen, ga d’r op 60-50 k aan. Laat ze je stof maar happen. Zie maar dat ze je eerst eens terugpakken. Kun je daarna altijd nog eens wegpoefen!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone