Gaviria doet bazen UAE Emirates een plezier: “Heel goede lead-out van Kristoff”

maandag 25 februari 2019 om 14:10
Gaviria doet bazen UAE Emirates een plezier: “Heel goede lead-out van Kristoff”

foto: Cor Vos

Fernando Gaviria zorgde voor feest bij de grote bazen van UAE Emirates. De Colombiaan kan niet meer stuk, nadat hij de eerste rit in lijn van de UAE Tour wist te winnen na een sprintduel met Elia Viviani. “Wat een sprint”, was zijn eerste reactie. “Het was heel moeilijk, want er waren heel veel sterke renners.”

“Mijn ploeggenoten werkten heel goed vandaag. De hele rit deden ze het goed, ook in de wind”, doelt Gaviria op de waaiers die halverwege de rit voor opschudding zorgden. “Het peloton brak, maar alles kwam bij elkaar en het peloton deed daarna rustig aan.”

Bij UAE Emirates beschikt men over twee sterke sprinters, want ook de sterke Noor Alexander Kristoff doet mee in de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens de rit werd besloten voor Gaviria te gaan in de sprint. “In de finale hielden mijn teamgenoten mij goed van voren en ik had echt een heel goede lead-out van Kristoff”, aldus Gaviria, die Viviani nipt voor wist te blijven. “Voor mij en voor de ploeg is deze zege heel belangrijk. Dit is mijn nieuwe thuis bij de grote sponsor.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

west 25 februari 2019 om 15:04

Kristoff hoort zelf gewoon bij de tien beste sprinters van dit moment, dus Gaviria mag in z’n handjes knijpen dat Kristoff zo’n makkelijke jongen is..

0
sven241 25 februari 2019 om 15:06

Volgende sprint is voor Kristoff, die helpen elkaar wel in het rondje van de sponsor.

0
jonglins 25 februari 2019 om 15:09

Dat wordt nog wel terugbetaald. Hetzij door de ploeg, hetzij door Gaviria zelf.

Maar hoezo makkelijke jongen? Als je werkgever zegt dat je de sprint moet aantrekken, dan trek je de sprint aan. Simpel zat.

En misschien snapt hij ook wel dat Gaviria in dit soort etappes echt wel een maatje groter is.

0
west 25 februari 2019 om 15:22

En jij denk dat Kittel of Cavendish (of Greipel, Ewan en Groenwegen voor hetzelfde geld) ook netjes die sprint hadden aangetrokken? Ongeacht of ze in of uit vorm zijn…

0
Romāns Vainšteins 25 februari 2019 om 15:33

Jaja, de ‘werkgever zegt A dus jij zegt A ook !’

Goede investering van Kristoff om dit zo te doen voor de iets meer specifieke platte afspurter Gaviria. Een man van zijn statuur had even goede zijn dikke nordic kont tegen de krib kunnen knotsen.

0
KimJungPoels 25 februari 2019 om 15:54

Kristoff doet dit natuurlijk met het oog op MSR waar hij zelf voor zijn eigen kans wil gaan. Wedden dat het dan niet zo’n nette jongen gaat zijn als ie de opdracht krijgt om voor Gaviria een lead-out te doen.

0
hartstikkebedankt 25 februari 2019 om 15:58

Dat zou ik ook te veel van het goede vinden, heeft ‘m al eens gewonnen en verder 2e, 4e, 4e, 6e en 8e.

0
jonglins 25 februari 2019 om 16:03

Toch denk ik dat ze met Gaviria meer kansen hebben om koersen te winnen dan met Kristoff, ook MSR.

0
Verweggistan 25 februari 2019 om 18:48

Daar zal het thuispubliek allebei blij mee zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone