Gaudu wil zich meten met Vingegaard in Dauphiné: “In Parijs-Nice was ik beter”
foto: Cor Vos
zondag 4 juni 2023 om 09:30

Gaudu wil zich meten met Vingegaard in Dauphiné: “In Parijs-Nice was ik beter”

David Gaudu is klaar voor de Dauphiné, meent hij zelf.  De Fransman is teruggekomen van een hoogtestage en wil in de Franse wedstrijd de laatste handjes leggen aan zijn voorbereiding op de Tour. “Het zal interessant worden om te zien hoe ik ervoor sta ten opzichte van Vingegaard.”

“Ik was beter dan hem in Parijs-Nice, maar hij was dan weer beter in het Baskenland. Het gaat lastig worden om op het podium te komen, want Landa, Yates en Mas doen ook allemaal mee.”

Toch gaat de Fransman het proberen. “Het doel is het algemeen klassement. Mijn perfecte week zou zijn om een rit te pakken en op het podium te eindigen. Al moet ik zeggen: alleen al het podium zou ook al fantastisch zijn.”

De Dauphiné trapt vanmiddag af met een heuvelachtige rit naar Chambon-sur-Lac.

 
13 Reacties
Sorteer op:
4 juni 2023 10:08
@redactie: “Ik was beter dan hem in Parijs-Nice" moet zijn: “Ik was beter dan hij in Parijs-Nice".
  5 juni 2023 00:04
  @orogenese zorg dat je juist bent wanneer je anderen corrigeert
4 juni 2023 15:29
Dus je mag alleen kritiek leveren op Rutte, Heitinga, Patlev, Poetin, Biden als je het zelf beter kan? Ik vind dat een nieuwssite verplicht is om zijn bronnen weer te geven. Zeker met de 'Fake-nieuws-technologie' van nu, is het noodzakelijk om het nieuws te kunnen controleren. Eigenlijk vind ik het op forums ed ook een verplichting. Als jij iemand citeert dan moet de bron erbij staan. Anders is er geen echte discussie mogelijk.
4 juni 2023 10:51
Denk niet dat dit veel beter voor Gaudu gaat gaan dan het ging in het Baskenland.
Goeje instelling.
4 juni 2023 10:50
@redactie Ik mis de bron van dit interview!
  4 juni 2023 11:43
  Ik heb een uitgebreider interview gevonden op L'Équipe. Daar zegt Gaudu dat hij misschien iets beter reed tijdens Parijs -Nice maar dat Vingegaard veel beter was dan hijzelf tijdens de ronde van het Baskenland.
  4 juni 2023 12:37
  Leuk gekozen titel ook. Klinkt alsof hij vol vertrouwen is dat hij Vingegaard wel even zal verslaan, terwijl hij in het artikel zelf aangeeft dat het heel moeilijk wordt om het podium te halen. En in het bronartikel in L'Equipe is dat blijkbaar nog veel uitgebreider het geval.
4 juni 2023 09:49
Gaudu gaf na Paris Nice zelf aan dat Vingegaard niet 100% was. Hij komt tekort in het hooggebergte en de tijdrit.
4 juni 2023 10:01
Een duel tussen Vingegaard en Pogacar dient zich in principe weer aan, maar het zou leuk zijn als er één of twee renners zijn die zich in die strijd kunnen mengen. Gaudu is op zich een van de kandidaten waarbij dat kan als hij boven zichzelf uit stijgt. De andere is wellicht Mas als hij zijn niveau van eind vorig seizoen weet te halen. Voor Gaudu is het echter alvast geen voordeel dat hij lang geen volledige ploeg mee krijgt.
  4 juni 2023 10:28
  De kans dat vingegaard de rest 10 keer lossen waarna ze even naar mekaar kijken en de rest laten terugkomen lijkt me groot. Ik denk dat ze er echt bovenuit gaan steken maar onderling hopelijk weinig verschil. Mas lijkt me inderdaad degene die het dichtste komt. Vingegaard en Pogacar hebben een ploeg nodig die helemaal in dienst staat (althans dat verdienen ze). Wat de andere ploegen betreft snap ik dat ze verder kijken dan hun kopman. Geef zo een Gaudu twee goede klimmers mee en 1 of 2 hardrijders en dat lijkt me voldoende. Dat moet volstaan om beschermd en bediend te worden en voor de rest vooral de andere twee proberen te volgen (wiens ploegen het kopwerk wel voor zich zullen nemen)
4 juni 2023 14:15
Als je het beter kan moet je er zelf een starten. Ik wens je veel succes
4 juni 2023 09:49
Stel je niet aan

Reacties zijn gesloten.