Ganna wint tijdrit BinckBank Tour, Wellens blijft leider

zaterdag 17 augustus 2019 om 16:41
Ganna wint tijdrit BinckBank Tour, Wellens blijft leider

Filippo Ganna - foto: Cor Vos

Filippo Ganna heeft de voorlaatste etappe van de BinckBank Tour gewonnen. In de straten van Den Haag wist de Italiaanse tijdritkampioen de korte chronoproef te winnen. Tim Wellens verdedigde zijn leiderstrui met verve.

Voor Ganna – die al vroeg van start mocht gaan – is het zijn eerste zege op WorldTour-niveau. Met zijn tijd van 9’16” stootte hij Jos van Emden van de hot seat en niemand zou er in het vervolg van de tijdrit in slagen zijn tijd te verbeteren. Edoardo Affini kwam nog het dichtst bij, de jonge Italiaan strandde op vijf tellen. Van Emden zou als derde eindigen op acht seconden van de zegevierende Ganna.

De strijd om de eindzege blijft ook na de 8,4 kilometer lange tijdrit spannend. Tim Wellens verloor weliswaar twee seconden op Laurens De Plus, maar hij won er dan weer vier op Marc Hirschi. De renner van Lotto Soudal staat voorafgaand aan de traditionele slotetappe naar Geraardsbergen aan de leiding in het klassement, maar een derde eindoverwinning in de WorldTour-wedstrijd is nog zeker geen zekerheidje.

In de rangschikking volgt Sunweb-renner Hirschi nu op acht seconden. De Plus moet twaalf seconden toegeven op zijn landgenoot. Stefan Küng maakte dankzij een degelijke tijdrit een sprong in het klassement: hij is nu de nummer vier op veertig tellen van Wellens. Daarmee lijkt het wat betreft de eindzege in de BinckBank Tour nog tussen drie man te gaan: Wellens, Hirschi en De Plus.

Tim Wellens deed uitstekende zaken in Den Haag – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

9 Reacties

xistnc 17 augustus 2019 om 16:51

Het schuift wat in elkaar, alles blijft speelbaar bovenin. De boni’s kunnen zichzelf weer bevestigen als handelsmerk van dit rondje.

Groningen 17 augustus 2019 om 19:55

Inderdaad. En toch maakt dat dit rondje, ondanks de vele kritiek op de vele vlakken ritten, leuk om te kijken. Het hoeven voor mij niet altijd klimmers te zijn die eindklassementen winnen.

Baik-Baik 17 augustus 2019 om 17:00

Eindzege lijkt mij wel veilig.

Turtlehead 17 augustus 2019 om 17:14

Normaal wel, of Wellens moet de slag missen (door pech en/of falende ploeg) vóór de laatste ronde in Geraardsbergen.
Maar gezien zijn vorm en de voorspelde regen, fietst hij hem wel binnen.

Random wielerliefhebber. 17 augustus 2019 om 17:24

Absoluut niet, morgen word vuurwerk.

Covadonga 17 augustus 2019 om 17:23

Edit redactie: bedankt, aangepast!

Franco Ballerini 17 augustus 2019 om 19:37

Bedankt, maar link werkt niet voor mensen die weigeren op Facebook te gaan.

Emergo 17 augustus 2019 om 20:09

@Franco Ballerini Klopt, een weldenkend mens wil dat ook niet tenzij hij/zij de zakken van mr Zuckerberg wil vullen gezien zijn “connecting the world to my wallet”.

wgr 17 augustus 2019 om 20:16

@Franco, klopt als je geen Facebook gebruikt kan je ze inderdaad niet zien.
@Emergo, dank voor deze ophelderende verklaring. Als “weldenkend mens” lijkt me dit niet het podium om een discussie over Facebook te gaan houden.

Headlines

Materiaalzone

Populair