Ganna na nieuwe wereldtitel: “Ik was nu in een veel betere conditie dan op het EK”

zondag 19 september 2021 om 17:17
Ganna na nieuwe wereldtitel: “Ik was nu in een veel betere conditie dan op het EK”

foto: Cor Vos

Filippo Ganna wist vandaag in het hol van de leeuw zichzelf op te volgen als wereldkampioen in het tijdrijden. De Italiaan vocht tussen Knokke-Heist en Brugge een verbeten duel uit met thuisfavoriet Wout van Aert en wist de strijd in zijn voordeel te beslechten. “Ik voelde vanochtend al dat ik goede benen had”, vertelde Ganna na afloop.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Ganna, die een jaar geleden voor het eerst wereldkampioen werd in eigen land, moest vandaag erg diep gaan om Van Aert van de wereldtitel te houden. Aan het eerste tussenpunt moest de Italiaan nog zeven tellen prijsgeven op de Belg en ook aan het tweede tussenpunt was Ganna nog nipt langzamer, maar die laatste besloot het beste voor het laatst te bewaren.

Twijfels 
Voor Ganna is zijn tweede wereldtitel een zeer welkome overwinning, zeker na zijn recente nederlaag op het EK in eigen land. “Ik was nu echter in een veel betere conditie dan een week geleden. Ik besloot voor het EK nog een korte hoogtestage in te plannen, maar had op het EK zelf geen superbenen. Ik wist niet zeker of ik vandaag wel in de juiste vorm aan de start kon staan, maar ik voelde deze ochtend al dat ik over goede benen beschikte.”

Van Aert wist dus het Belgische feestje te ‘verstieren’ door Van Aert en Evenepoel naar de overige medailles te verwijzen, maar sprak na afloop wel lovend over de twee Belgen. “Er is sprake van onderling respect. Voor hen zou het natuurlijk fantastisch zijn om te winnen in eigen land. Maar sorry, ik had ook de droom om wereldkampioen te worden. Ik wil altijd winnen en een wereldtitel prolongeren. Ik moet ze echter wel bedanken, aangezien we elkaar pushen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Petje 19 september 2021 om 17:24

Pogacar kan in een belangrijke tour tijdrit in 1x 10x meer……..

assen 19 september 2021 om 18:22

Een tourtijdrit is ook wat anders heh. Dan heb je al een aantal zware etappes achter de rug. En die Tourtijdritten die hij won waren bergachtiger dan dit biljartlaken.

Headlines

Materiaalzone

Populair