Ganna na eerste profzege: “Een droom die uitkomt”

donderdag 14 februari 2019 om 18:04
Ganna na eerste profzege: “Een droom die uitkomt”

foto: Cor Vos

Sommige renners hebben moeite om te wennen aan een nieuwe omgeving. Filippo Ganna echter niet: de 22-jarige renner won vandaag namelijk in zijn eerste koers voor Team Sky. De beloftevolle Italiaan zegevierde in de openingstijdrit van de Tour de La Provence. “Dit is echt een droom die uitkomt”, zo liet Ganna na afloop weten.

Sebastian Langeveld leek lange tijd op weg naar de zege, maar Filippo Ganna wist als een van de laatste starters alsnog onder de tijd van de Nederlander te duiken. Zijn 10:05 bleek goed genoeg voor zijn eerste zege als (weg)prof. “Ik ben zo blij!”, is de eerste reactie van de Italiaan. “Ik heb twee jaar gewacht op mijn eerste profoverwinning.”

“Dit is een heel belangrijk moment. Twee maanden had ik niet gedacht dat dit mogelijk was. De ploeg heeft me de voorbije periode echt geweldig ondersteund. Ik begon in een goede conditie aan deze rittenkoers, en ik hoopte echt dat het genoeg was voor een mooie klassering.”

Ganna heeft in het klassement een voorsprong van negen seconden op Langeveld. Favorieten als Gorka Izagirre (+ 29 seconden), Tony Gallopin (+ 37 seconden) én Philippe Gilbert (+51 seconden) kijken al tegen een serieuze achterstand aan. Er staan tot en met zondag nog drie heuvelachtige etappes op het programma.

“Nu zaak om de leiderstrui te verdedigen”
“Het is nu zaak om de leiderstrui te verdedigen. We hebben een sterke ploeg”, zo concludeert de leider. En dat Ganna kan klimmen, bewees hij vorig jaar in de Vuelta a San Juan. Hij eindigde destijds als tweede in de Argentijnse rittenkoers, voor coureurs als Rafal Majka en Tiesj Benoot.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair