Tour 2019: ‘Gallopin en Cosnefroy fit genoeg om te starten’

dinsdag 2 juli 2019 om 17:00
Tour 2019: ‘Gallopin en Cosnefroy fit genoeg om te starten’

Tony Gallopin - foto: Cor Vos

Eerder meldden we u al dat het na valpartijen op het Frans wegkampioenschap het nog maar de vraag is of Tony Gallopin en Benoît Cosnefroy komende zaterdag in Brussel aan het vertrek staan van de Tour de France. L’Equipe meldt dat de definitieve beslissing niet lang meer op zich zal laten wachten: de twee coureurs van AG2R La Mondiale worden vandaag op koersgeschiktheid getest. 

De twee coureurs kwamen allebei ten val in de finale van de Franse titelstrijd voor eliterenners in La Haye-Fouassière. Gallopin heeft last van zijn kuit en elleboog, maar bij een scan werden geen ernstige kwetsuren geconstateerd. Cosnefroy zit net als zijn meer ervaren ploeggenoot onder de blauwe plekken.

De Franse sportkrant meldt dat ploegartsen na een laatste test een beslissing over zullen nemen Tourdeelname. Deze zou vandaag moeten plaatsvinden. Zowel Gallopin als Cosnefroy staan vooralsnog op papier als helpers van Romain Bardet, de kopman van de Franse WorldTour-formatie tijdens de Ronde van Frankrijk.


Update 17.00 uur

Tony Gallopin en Benoît Cosnefroy zijn volgens de Franse krant Ouest France fit genoeg om te starten. Beide renners moesten vandaag nog een laatste fietstest afwerken, maar dit leverde geen problemen op. Dit betekent dat kopman Romain Bardet vanaf zaterdag alsnog kan rekenen op twee sterke coureurs.

Dit artikel delen:

12 Reacties

jessevdalen 2 juli 2019 om 09:06

Heel irritant dat “wielerflits wist te vertellen” en “via wielerflits wist u al dat”. Begint net een roddelkrant te worden op dit toontje

KimJungPoels 2 juli 2019 om 09:54

Helemaal mee eens. Echt een hoog kots gehalte bij een heel aantal van de recente artikelen.

rahimns 2 juli 2019 om 10:07

Kunnen jullie geen topic openen op het forum waar dit soort commentaren op artikelen gemeld kunnen worden, want hier kan je toch ook niet vrolijk van worden. Dat continue gebash op de medewerkers van WF en hoe zei hun werk moeten doen, dat vind ik nou weer vervelend. Laten we onder de artikelen het nou eens gewoon hebben over de inhoud en gebruik het forum om je ongenoegen te uiten op alles wat er aan WF mis is.

Olly 2 juli 2019 om 17:32

@ Rahimns, helemaal mee eens.

TrEb 2 juli 2019 om 09:36

Het lijkt Bardet niet mee te zitten met zijn helpers voor de Tour. Latour die al niet mee gaat, en nu misschien deze twee rijders die afvallen.

Casar 2 juli 2019 om 09:39

Dit moet voor Gallopin heel bekend voorkomen. Zonde

Jean Dumas 2 juli 2019 om 13:18

Jammer, ik had hem al opgeschreven voor de Vogezenrit naar Colmar.

Muda 2 juli 2019 om 09:41

Had Cosnefroy graag fit in de punchetappes gezien. Zou toch een top 10 klassering moeten kunnen halen, zou een leuke bevestiging voor hem zijn.

rahimns 2 juli 2019 om 10:10

Hopelijk voor Bardet komen ze die testen goed door… het zal voor hem toch een tegenvallend begin van de Tour zijn mocht hij deze 2 missen. Met ook al Latour in de lappenmand kan hij eigenlijk geen tegenslag meer hebben.

maklukzat 2 juli 2019 om 10:33

Zou jammer zijn, mocht Cosnefroy de Tour missen. Zou best de doorbraak kunnen worden deze ronde.

Koersmaniak 2 juli 2019 om 11:20

Wie zijn de eerste reserven?

Dayer Quintana 2 juli 2019 om 12:08

Overkwam dit Gallopin ook niet vorig seizoen? Zuur. In principe wordt zoiets ook niet beter tijdens een grote ronde.

Headlines

Materiaalzone

Populair