Fuglsang twaalfde in Giro-klassement: “Misschien gaan voor een ritzege”

maandag 19 oktober 2020 om 20:03
Fuglsang twaalfde in Giro-klassement: “Misschien gaan voor een ritzege”

Fuglsang in een gelost groepje op de klim naar Piancavallo - foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang heeft na twee weken in de Giro d’Italia nog geen denderende indruk gemaakt. De kopman van Astana, vooraf een van de favorieten voor de eindzege, staat slechts twaalfde op 5.07 minuut van de roze trui. “Natuurlijk had ik hier willen staan met een betere plek in het klassement”, zegt hij op de rustdag.

“We kunnen niets anders doen dan blijven vechten”, aldus Fuglsang. “Een grote ronde heeft andere regels, er kan nog zoveel gebeuren en zoals altijd: een wedstrijd finisht op de finishlijn. Dat is pas in Milaan. Er komen nog drie zware bergetappes aan waar van alles kan gebeuren.”

De Deen geeft nog niet op. “Ik zal mijn best blijven doen om een zo goed mogelijk klassement te rijden, en misschien moet ik gaan voor een ritzege. Ik voel mij niet moe en met mijn leeftijd en ervaring denk ik dat ik genoeg uithoudingsvermogen heb”, blikt Fuglsang vooruit.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Romāns Vainšteins 19 oktober 2020 om 20:43

Ik zag het wel zitten met Fugl in de giro, maar nee… jammer toch.

vincenzo 19 oktober 2020 om 21:09

Lijkt niet in topvorm.

Murcia 19 oktober 2020 om 21:17

Ook wel veel pech tegen gekomen deze Giro maar bij mij blijft hangen dat Fuglsang een uitstekende renner is geworden voor de heuvelklassiekers en etappes in grote ronden maar dat een AK top 3 te hoog gegrepen is.

Veloburto 19 oktober 2020 om 21:26

Ik denk dat we mogen concluderen dat fuglsang geen AK man is voor grote rondes. Gewoon focussen op klassiekers en ritzeges

hnac 19 oktober 2020 om 22:56

Ik had verwacht dat Fuglsang een betere ronderenner is dan Kelderman. Blijkbaar heb ik de 1 onderschat en de ander overschat

denistel 19 oktober 2020 om 23:53

alles moet mee zitten in een ronde kijk bijv ook naar Porte die
eindelijk een Tour zonder tegenvallers had en het prima deed

NDI22 20 oktober 2020 om 02:02

Was te verwachten, 35 jaar en ooit 1x 7e in een grote ronde. Ieder jaar weer overschat omdat hij het goed doet buiten de grote rondes.

Dr op en dr over 20 oktober 2020 om 02:13

Ondanks dat Fuglsang een absolute top renner is …

(En eigenlijk zou een ieder vanaf hier z’n verhaal kunnen invullen betreffende deze man.)

Onze Viking bevestigd enkel wat we al wisten op z’n 35e.

;)

Bern Ardello 20 oktober 2020 om 09:12

Hij heeft nog nooit bewezen een ronderenner te zijn. Hoogste klassering ooit, een 7e plek. Met ongeveer 14 deelnames. En dan zien velen hem als favoriet. Valt me toch tegen van het inschattingsvermogen van veel mensen hier.

illu 20 oktober 2020 om 10:23

Tja… Evenepoel heeftr ook nog nooit laten zien een goede grote ronde te kunnen rijden. Velen zien hem toch als een toekomstige grote ronde renner. Valt me toch tegen van het inschattingsvermorgen van veel mensen hier…

Lalsacien 20 oktober 2020 om 10:32

Het verschil met Evenepoel is dat hij nog niet afgerekend kan worden op een tegenvallende grote ronde.

Michelangelo 20 oktober 2020 om 10:57

Verwachtingen van Fuglsang zijn gebaseerd op zijn niveau dat hij al jaren laat zien. Mooie overwinningen in klimkoersen, meerdere grote rondes gereden en ook vaak zichtbaar op TV / genoemd door de commentatoren. Maar feitelijk gezien heeft hij nog nooit bevestigd in een grote ronde. Maar volgens mij heeft hij ook nooit geroepen dat hij wel even een grote ronde gaat winnen. En ook zijn entourage niet.

Denk dat daar het grote verschil zit met Evenepoel. Want die heeft wel duidelijk ambities uitgesproken, en liggen er hele hoge verwachtingen vanuit zichzelf, zijn ploeg, fans en journalisten. Niet gebaseerd op eerdere grote rondes, want daarin heeft hij zich nog niet bewezen. Maar als je de optelsom maakt (goede tijdrit, goede klimmer, resultaten in kleine rondjes) dan is het logisch dat de verwachtingen er ook zijn voor een grote ronde.

En waar bij Fuglsang vraagtekens gesteld mogen worden bij zijn kwaliteiten als ronderenner (obv tijdritten en capaciteiten op lange klimmen) is bij Evenepoel vooral de vraag hoe hij blijft functioneren in de derde week, en of hij op zijn fiets kan blijven zitten.

Domestique 20 oktober 2020 om 11:15

Denk dat de verwachtingen ook kwamen door de stormachtige ontwikkeling die Fugslang in de herfst van zijn carrière toch nog heeft doorgemaakt. De afgelopen 2 seizoenen was hij ineens absolute wereldtopper in zware eendagskoersen (terwijl hij voorheen dat niveau toch niet haalde).

Zo vreemd is het dan ook niet dat sommigen benieuwd waren of die ontwikkeling zich ook zou doorzetten in het rondewerk.

Japsie 20 oktober 2020 om 10:12

Ik zag hem ook wel als een van de favorieten moet ik bekennen. Zeker gezien de concurrentie. Ik schrijf hem echter nog niet af. Zijn mindset wordt alleen wat te onrustig. Hij moet doen zoals Nibali, gewoon afwachten, rustig blijven. Gaan nog wel jongens tussenuit vallen in die laatste bergetappes. Podium nog altijd haalbaar.

Plato 20 oktober 2020 om 11:53

Zeer verstandig van Fuglsang, hij is simpelweg ongeschikt als klassementsrenner in een grote ronde. Lekker voor de ritzeges gaan, daar heeft hij veel meer aan. Past ook beter bij z’n stijl.

Headlines

Materiaalzone

Populair