Fuglsang: “Heb met verschillende teams gesproken”

maandag 10 mei 2010 om 20:26

Het wielerseizoen is inmiddels bijna halfweg, en dus beginnen renners die einde contract zijn stilaan met afwegen van verscheidene opties met het oog op 2011. Zo ook Jakob Fuglsang. De Deen heeft nog steeds geen officiële overeenkomst voor volgend jaar bij zijn ploeg Saxo Bank en schermt bij Cyclingnews bovendien met interesse van andere ploegen.

“Ik weeg de verschillende opties af. Ik heb al met verschillende teams gesproken”, laat Fuglsang in zijn kaarten kijken. “Ik denk niet dat een eventuele Tourdeelname veel verschil maakt. Als het van mij afhangt, teken ik liever vandaag dan morgen een contract. In ieder geval wil ik nog voor de start van de Ronde van Frankrijk duidelijkheid over mijn toekomst.”

Wat er ook van zij, een contractverlenging geniet nog steeds de voorkeur van de 25-jarige ex-mountainbiker. “Het ideale scenario zou zijn dat Bjarne [Riis] zo snel mogelijk een geldschieter vindt voor de ploeg voor volgend jaar. Maar op dit moment is dat nog niet het geval. Ik heb het hier erg naar mijn zin en zie niet in waarom ik zou vertrekken, maar – zoals gezegd – ik wil zekerheid.”

Lees ook:
Fuglsang nog lang bij Saxo Bank
Fuglsang: “Contract is nog niet ondertekend”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair