Frustraties bij Van Wilder na zesde plaats in Rivoli: “Het was ik tegen de wereld”
foto: Cor Vos
donderdag 18 mei 2023 om 18:17

Frustraties bij Van Wilder na zesde plaats in Rivoli: “Het was ik tegen de wereld”

Ilan Van Wilder eindigde in de twaalfde etappe van de Giro d’Italia als zesde. De 23-jarige renner van Soudal Quick-Step zat mee met een omvangrijke vroege vlucht, maar miste halverwege de koers de slag, toen vier renners wegreden. “Het was ik tegen de wereld vandaag”, zei hij na afloop tegen Sporza.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“We zijn maar met z’n drieën in onze ploeg en ik zat alleen in de ontsnapping tegen veel ploegen met twee of drie mannetjes”, legde Van Wilder uit. “Er was geen samenwerking omdat de groep te groot was en voor de klim werd er aangevallen. Ik was een jasje gaan halen en ik zag die groep vooruitrijden. Ik heb zoveel geprobeerd om weg te rijden, maar telkens werd alles toegereden.”

Van Wilder zegt dat de andere renners op zijn wiel reden. “Waarschijnlijk omdat ze schrik hadden voor die klim, weet ik veel. Uiteindelijk heb ik de klim van beneden tot boven vol op kop gereden en kwam ik nog tot bij de achtervolgers”, doelt hij op Alberto Bettiol en Christian Scaroni, die eerder al in de tegenaanval waren gegaan.

Na de klim reed Marco Frigo nog weg uit het groepje met Van Wilder, waardoor de eerste vijf plaatsen vergeven waren. “Ik win hier de sprint, maar dat was het hoogst haalbare. Meer kon ik niet doen. Met een mannetje meer was het een ander verhaal geweest. Ik zag ze nog komen in de sprint, maar ik dacht: “Jullie niet.” Ik ben echt gefrustreerd over vandaag.”

 
27 Reacties
Sorteer op:
18 mei 2023
Het spel dat QS in het verleden speelde werd vandaag tegen Van Wilder gespeeld. Dit spel moet toch bij Van Wilder bekend zijn. Als sterke klimmer weet je dat de niet klimmers je gaan lossen op het vlakke. Trek zegt niet voor niets dat dat hun plan was. Eigenlijk weet je als enkeling en sterke klimmer van te voren dat je zo goed als kansloos bent in zo'n groep. Dat ze tegen Van Wilder rijden is dan ook onzin. Trek, Israël en Bora reden gewoon om te winnen.
18 mei 2023
och och och
18 mei 2023
Wat een geklaag zeg. Ze delen echt eierdoppen uit daar bij het tekenen van een contract.
  18 mei 2023
  In jouw wereld mag een sporter dus niet ontgoocheld zijn. Een beetje....op eieren lopen dus.
18 mei 2023
Moet nog wat leren om een stoere, trotse wolf te worden. Janken kan hij als de beste, dat wel.
18 mei 2023
Wordt een lange weg naar Rome zo, vanochtend in het interview bij Eurosport ook al vrij negatief. Hopelijk kan hij zijn frustratie omzetten in positieve energie. Wel zijn beste uitslag op World Tour niveau (met uitzondering van een paar tijdritten)
18 mei 2023
De frustratie van de afgelopen dagen, het verlies van de meeste ploeggenoten komt er uit, niet onlogisch. Ff stoomafblazen, nu hopen dat hij zijn frustraties kan omzetten in iets moois: Frustratie omzetten in positieve energie.
  19 mei 2023
  Dat vind ik ook , hij is goed bezig, gewoon blijven stampen op die pedalen en wie weet waar komt hij dan nog uit in deze giro
18 mei 2023
Dat klinkt alsof hij heel veel energie heeft gemorst. Morgen weer proberen, Ilan.
  18 mei 2023
  Morgen sparen en geen trap te veel geven. Overigens staat hij nu op 6 minuten in het klassement en gaan ze hem niet laten rijden.
Soms is het niet leuk om een Wolf te zijn.
18 mei 2023
Begrijpelijke frustratie als je ziet dat je ploeg van bovenliggend naar onderliggend is gegaan zonder dat je daar veel aan kon doen.
18 mei 2023
Waarschijnlijk heeft hij vannacht bij Patrick op de kamer moeten slapen.
18 mei 2023
Dat Van Wilder gefrustreerd is, hoeft hij niet te zeggen. Dat was tijdens de etappe duidelijk zichtbaar.
Is toch logisch dat ie baalt. En natuurlijk is het logisch dat ploegen een overtal uitspelen. Hij kan er sterker door worden, goed gereden alleszins.
18 mei 2023
Wat een jankert. Zelfde praatjes als zijn patron.
  18 mei 2023
  Gelukkig niet zo erg als jouw commentaar.
  18 mei 2023
  En wat ben jij hier aan het doen?
18 mei 2023
Hij staat toch mooi vijfde in het jongerenklassement nu.
  19 mei 2023
  Jazeker en kan nog stijgen in deze giro
De hele wereld reed tegen de Grote Ilan Van Wilder. Dat was immers de enige manier om hem van de winst te houden, als ze niet allemaal tegen hem rijden wint hij natuurlijk makkelijk. Als grootste naam, beste klimmer, renner met het grootste palmares, de man met de beste teambaas en een van de Machtige Drie van SQS had hij gewoon moeten winnen. Dat ventje overschat zichzelf schromelijk, wat dat betreft zit hij wel goed op zijn plek daar.
Al goed op de leerschool van Patlev geweest. Het ligt aan iedereen behalve aan hemzelf..
18 mei 2023
Toch hulde.
18 mei 2023
Wat toch een ongelooflijke klasbak...hij bleef maar sleuren , wat een beest zeg
Van Wilder is na zijn overstap vanuit DSM een veel beter en uitgesproken coureur geworden. Vind het echt een zichtbare aanwinst voor het peloton en voorzie, ook op individueel gebied, passende successen in de aankomende jaren.
  19 mei 2023
  @RV van Wilder is nu ook al 2,5 jaar weg bij DSM. Het zou gek zijn als een renner vol in ontwikkeling dan niet beter wordt.

Reacties zijn gesloten.