‘Froome wil Richie Porte mee naar Israël Start-Up Nation’

woensdag 24 juni 2020 om 10:05
‘Froome wil Richie Porte mee naar Israël Start-Up Nation’

© Cor Vos

Sylvan Adams, de gefortuneerde teameigenaar van Israël Start-Up Nation, blijft zich razend ambitieus tonen om zijn ploeg te versterken. Hij deed intussen de Australiër Richie Porte een voorstel om Chris Froome te vergezellen. Al lijkt Adams vooral op 2021 te mikken. Verder is er interesse voor Dylan Teuns.

Richie Porte is 35. Dat is net zo oud als Chris Froome. De twee kennen elkaar overigens bijzonder goed: van 2012 tot 2015 reden ze samen bij Team Sky. De Australiër stond Froome als meesterknecht bij in de twee Tourzeges die de Brit in die periode behaalde. Volgens Het Nieuwsblad zit een reünie tussen beide klassementsrenners eraan te komen.

Niet meer in 2020?
In 2016 verhuisde Porte naar BMC en sinds vorig jaar is hij aan de slag bij Trek-Segafredo. Froome zou een hereniging naar verluidt zeker zien zitten. Wel lijkt de kans steeds kleiner dat Froome nog vóór de Tour van dit jaar (die start op 29 augustus) de overstap naar het Israëlische team maakt. Verwacht wordt dat hij zijn seizoen bij Ineos gewoon uitdoet en daarna vertrekt.

En blijkbaar zou ook Dylan Teuns op interesse van Israël Start-Up Nation kunnen rekenen. Al heeft de Limburger nog een aantal andere aanbiedingen, waaronder een van zijn huidige team Bahrain-McLaren, op zak. Dat er ook interesse was in Greg Van Avermaet en Jasper Stuyven, lazen we eerder al.

Dit artikel delen:

39 Reacties

freirefreire 24 juni 2020 om 10:22

Dat je als land een wielerploeg wil sponsoren is echt van de zotten. Het begon ooit met Kazachstan, maar tegenwoordig doen Bahrein en Israël ook gewoon mee. Zelfs met een passie voor wielrennen zou ik als belastingbetaler niet pikken dat dat geld gebruikt wordt om het salaris van Chris Froome of Greg van Avermaet van te betalen. Geldt overigens ook voor teksten als ‘Azerbaijan’ of ‘Visit Rwanda’ op voetbalshirts.

Natte spons 24 juni 2020 om 10:28

Juist bij Israel startup valt dat wel mee, zoals je in het artikel al kunt lezen, komt het geld hier met name van Sylvan Adams. Israel lift juist wat mee op zijn geld. Bij Kazachstan was het wel zo, maar dat land heeft gewoon veel olie geld en wil(de) zich voorbereiden op een tijd na de olie en dus het toerisme een impuls geven.

KennyKlimmen 24 juni 2020 om 11:08

Dat geld komt niet uit overheidspotjes hoor, mocht je dat denken.

Maenhout 24 juni 2020 om 11:08

De Tour is één grote reclamespot voor toeristisch Frankrijk. Vandaar al die plaatjes van kastelen…. Mag dat wel?

Verweggistan 24 juni 2020 om 11:09

Hier staat een uitleg over de sponsoring: http://israelcyclingacademy.com/our-story/. Het land Israel is geen sponsor. Twee zakenmensen, Adams en Baron zijn de eigenaren en grote financierders en dat Start Up Nations Central is een door verschillende partijen gefinancierde non-profitorganisatie die Israel promoot als ideaal land voor economische, innovatieve- en kennisontwikkeling (die zgn. Start-Ups), net zoiets als Brainport Eindhoven o.i.d. En is een derde geldschieter van de ploeg.

Panache 24 juni 2020 om 12:28

Overheden betalen miljarden aan ‘onzin’. Een voorbeeld: Nederland haalt de in verdragen overeengekomen hoeveelheid schone energie niet. Denemarken haalt die ruimschoots. Nederland koopt dan (op papier) percentages van Denemarken op om alsnog aan de overeenkomsten te voldoen. Kost tussen de 100-200 miljoen.
Het aantrekken van internationaal toerisme is dan nog een veel slimmere investering. Via betaalde visa, extra economische impulsen, BTW en landingsrechten verdien je dat snel terug. Dus waar wil je de grens leggen bij “zou ik als belastingbetaler niet pikken”?

reusjen 24 juni 2020 om 12:34

Visit Rwanda is gewoon een campagne om toeristen te trekken die zijn vruchten meer dan behoorlijk heeft afgeworpen. Het heeft niets te maken met een land dat een sport sponsort.

Mooie_Mario 24 juni 2020 om 14:07

Ook bij Kazachstan heb je het mis, dat waren allemaal bedrijven gevestigd in Astana die het geld erin stopte. Ook niet met regering/land/stad te maken.

EducationSecond 24 juni 2020 om 14:17

Gaan we vanaf nu onder ieder nieuwsbericht van Israël en Bahrein deze discussie voeren?

KimJungPoels 24 juni 2020 om 14:46

Freirefreire stond vast ook op het Malieveld of de Dam toen bleek dat Utrecht de Vuelta-start had binnen gehaald enzo..

Verweggistan 24 juni 2020 om 15:14

@mooiemario: allemaal staatsbedrijven.

boenk 24 juni 2020 om 15:30

Want jij denkt dat er geen miljoenen belastingsgeld naar het voetbal gaan? Haha. Subsidie hier, vrijstelling daar…

Johnny7 24 juni 2020 om 10:41

1 van die renners die betere resultaten had kunnen halen als hij niet zoveel pech had gehad. Denk dat hij nog een leuk zakcentje kan verdienen hier als wederom meesterknecht. Direct doen! En dan in de Giro/Vuelta zelf kopman zijn.

Mark Lankhaar 24 juni 2020 om 10:46

Goede analyse Natte spons!

josi 24 juni 2020 om 10:47

Vijf jaar geleden was dat een ijzersterk koppel, maar volgend seizoen zijn beide heren toch al 36. Als ik zoveel geld had, zou ik liever in mannen voor de toekomst investeren. Van Avermaet trouwens zelfde leeftijd.

Barry Batsbak 24 juni 2020 om 13:34

Mwoah, als je kijkt op welke leeftijd Valverde de regenboogtrui nog won zegt leeftijd niet alles. Ik acht beide renners hier in potentie ook nog wel toe in staat, Israel Start-up Nation zou over anderhalf jaar zomaar de regenboog in de ploeg kunnen hebben. Dat is geen verkeerde reclame. En met een gast als Chris Froome in de ploeg staat Israel in elk geval altijd in de spotlight.

davyduck 24 juni 2020 om 10:50

Alsof dat iets nieuw is. De toeristische sector heeft toch ook gewoon budget ter promotie. En dan is een wielerploeg meesponseren nog zo slecht niet …
Fuenlabrada, costa blanca, illles ballears, Burgos.
In mindere mate Sport Vlaanderen, Marseille, Porto,

Yeez 24 juni 2020 om 10:58

Het wordt daar wel een bejaardenhuis hoor. Mikken ze alleen maar op grote namen…

benaffleck 24 juni 2020 om 11:15

Israel Retirement Home.

Chaba 24 juni 2020 om 11:54

Het zou wel mooi zijn om deze twee weer samen te zien rijden alleen betwijfel ik of er nog mooie overwinningen aankomen voor dit tweetal.

kelderfan 24 juni 2020 om 12:03

Dat wordt een super sterk duo bij de “bejaarde club”. Het worden weer oude tijden, dat Porte zo snel doortrekt, dat Froome een toeter mee moet slepen om Porte te bereiken.

VerstandOpNul 24 juni 2020 om 12:43

Benieuwd welke klassementsman het wiel van de Froome/Porte trein durft te kiezen..

Romāns Vainšteins 24 juni 2020 om 12:47

Als dit gebeurt, doe het dan nu meteen voor de aankomende tour.

Joop Zoetemelk 24 juni 2020 om 13:40

Het is gewoon klaar, Froome zal ongetwijfeld nog een hoog niveau halen.
Maar zoals je bij elke sport ziet, de nieuwe generatie die nog sterker en sneller is.
Bernal is een wonderkind, die gast gaat 5x de Tour winnen.
Hij is perfect gebouwd als ronde renner. Net Contador.

Jean Dumas 24 juni 2020 om 13:46

Aan Bernal zal niets te doen zijn in september.

Fred Postma 24 juni 2020 om 23:06

Laat bernal eerst maar gezond uit Colombia komen, daar loopt corona ook behoorlijk uit de hand .

Kannibaal van Schepdaal 24 juni 2020 om 23:32

Bernal is buitengewoon sterk op jonge leeftijd. Maar om nu te zeggen dat hij perfect gebouwd is als ronderenner en dat hij vijf keer de Tour gaat winnen, is wel heel makkelijk gezegd.

Ten eerste stak hij er vorig niet bovenuit. Pinot was beter tot hij uitviel. Thomas had een mindere voorbereiding.

Ten tweede is tijdrijden niet zijn sterkste punt. Dit terwijl Thomas, Froome en Dumoulin (allen mogelijk over hun top), maar vooral Roglic (op z’n top) en Evenepoel (binnenkort mogelijk top) hier wel in uitblinken. In het verleden zien we vaak dat Tourwinnaars een goede tijdrit kunnen neerzetten, dus zomaar stellen dat Bernal zonder dit element vijf keer de Tour zal winnen, is vrij sterk.

Ten derde vergelijk je Bernal met Contador, terwijl die veel gewonnen heeft, maar niet vijf keer de Tour. Ik zie Bernal eerder in staat om de Tour enkele keren te winnen, en daarnaast ook de Giro (omdat hij van Italië houdt) en de Vuelta (omdat hij Spaans spreekt).

Ten vierde zou het kunnen dat Bernal snel gekomen is, maar zoals andere Colombianen ook snel over zijn top zal zijn. Maar dat is speculeren en daar doe ik niet aan mee. Feit is dat dat je vooraleer iemand drie keer de Tour heeft gewonnen, het zeer voorbarig is om te speculeren over de magische grens van vijf.

Ten vijfde is het snel gezegd dat Bernal vijf keer de Tour zal winnen, omdat hij op jonge leeftijd al zo goed is, en de vroegere dominante renner (Froome) stilaan op leeftijd is. Maar Roglic rijdt op hetzelfde niveau rond en kan nog wel een paar jaar mee. En over een paar jaar is er misschien nieuw talent dat op de deur kan bonken.

RanD85 25 juni 2020 om 11:55

@Kannibaal van Schepdaal: Ben het bijna helemaal met je eens, mijns inziens een prima analyse! Een puntje, je naam doet al vermoeden, je noemt Evenepoel in één adem met recente Grote Ronde-winnaars die allemaal hun meters in het rondewerk hebben gemaakt. Terwijl Evenepoel überhaupt nog nooit een grote ronde heeft gereden.
Akkoord, REV is een uitzonderlijk talent, laat dat zien in tijdritten, kleine etappekoersen en San Sebastian, maar heeft het over drie weken(!) nog niet laten zien. En hoe de prognoses ook zijn, vooralsnog is het gissen of hij een ‘derde week’ (nu al) aan kan. Even advocaat van de duivel, en tegen het zere been wellicht, maar het kan uiteindelijk ook zomaar een verbeterde uitgave van Alaphilippe worden? Of speculeer ik dan ook te veel?
Ik ben het er helemaal mee eens dat je niet kunt zeggen dat Bernal zomaar even 5 keer de Tour wint, maar je geeft bij punt 4 aan niet mee te doen aan speculaties.
En echt, ik ben geen REV-hater of REV-misgunner, zou het enorm cool vinden als hij de komende jaren voor veel vuurwerk gaat zorgen (als in: hoe meer toppers, hoe beter), en ik denk ook echt wel dat de grote rondes wat voor hem zijn – wat mij betreft mag hij vijf keer de Tour winnen.
Maar zoals je Evenepoel nu noemt, in dit verband, speculeer je toch ook?

Jean Dumas 24 juni 2020 om 13:45

Een ding is zeker: dit is goed voor Jumbo.

Franco Ballerini 24 juni 2020 om 16:20

Ik zie niet in waarom dit goed voor TJV zou moeten zijn. Eerder het tegendeel. Als Froome blijft zal de verdeeldheid binnen Ineos groter zijn.

Marik 24 juni 2020 om 13:51

“Wees gerust mijn ploeggenoten, ik blijf gewoon bij Ineos.” Uhuuhh

ditisdavid 24 juni 2020 om 14:32

Dit laat de jaren dat Dimension Data aan een sprinttrein Cavendish-Renshaw-Eisel bleef vasthouden op goed beleid lijken…

TrEb 24 juni 2020 om 15:40

Wat mij opvalt is dat Adams relatief oudere toprenners benaderd. (Froome, Porte, Avermaet) Toch renners die mijns inziens over de top zijn.

Franco Ballerini 24 juni 2020 om 16:18

Porte is over de top, Froome kan goed uitpakken maar is afwachten, van Avermaet is nog steeds top.

Panache 24 juni 2020 om 16:27

Toen Gilbert verhuisde naar Lefevere dacht ik ook dat hij over zijn top was. Wat wij denken is niet zo belangrijk, de werkelijkheid (wat een renner nog in zijn mars heeft) daar gaat het om.

Fred Postma 24 juni 2020 om 23:22

Voor een wielrenner is het, hoe eerder over de top , hoe beter.

Paul Bus 24 juni 2020 om 18:52

Age is nothing but a number,er zijn genoeg jongere renners die de schoenen nog niet mogen poetsen van menig oudje.

Fred Postma 24 juni 2020 om 21:05

Het wachten is op de Palestina ploeg.
Of de Isis ploeg. Exploderen in de bergen!

KennyKlimmen 24 juni 2020 om 23:56

Rebellin gaat denk ik ook naar ISN

Headlines

Materiaalzone

Populair