Froome moet in 2021 mogelijk kopmanschap delen: “Dan Martin heeft zich getoond”

maandag 16 november 2020 om 20:08
Froome moet in 2021 mogelijk kopmanschap delen: “Dan Martin heeft zich getoond”

foto: Cor Vos

Chris Froome is volgend jaar bij zijn nieuwe ploeg Israel Start-Up Nation niet de enige kopman in de grote rondes. Dat laat ploegmanager Kjell Carlström doorschemeren in gesprek met Cyclingnews. “Als alles goed gaat dan is Chris onze kopman in de Tour, maar aan de andere kant heeft Daniel Martin zijn volwassenheid getoond in de Vuelta”, zegt Carlström.

“Sommige ploegen hebben drie kopmannen in de Tour de France, dus het is niet heel erg slecht om twee renners in de selectie te hebben die kunnen strijden voor het podium. Dat is een goede tactiek”, geeft de manager aan. Dan Martin streed de voorbije Vuelta tot diep in de finale mee om het eindpodium, uiteindelijk werd hij vierde.

“En met Michael Woods hebben we een degelijk team voor in de bergen. Renners als Daryl Impey en Carl Fredrik Hagen zullen een cruciale rol spelen. Alleen als alles op zijn plaats valt, hebben we een kans. Natuurlijk zijn we de underdog, net zoals de laatste jaren, maar dat is helemaal prima. We gaan vanuit die positie aan de slag”, gaat Carlström verder.

‘Vuelta van Froome was bemoedigend’
In de voorbije Vuelta a España was Froome nog niet terug op het niveau van voor zijn valpartij. Hij is nog altijd op de weg terug, ziet men ook bij Israel Start-Up Nation. “Ik geloof dat je niet zomaar je niveau kwijtraakt”, zegt Carlström. “Misschien heeft het wat tijd nodig voor je terug bent, maar het zit er wel in. Zijn valpartij was echt heftig, dus hij heeft extra tijd nodig voor hij zijn motoren weer aan het werk krijgt.”

“Ik vond het bemoedigend dat Chris verbeterde tijdens de Vuelta, en we zullen zien hoe hij de winter doorstaat en hoeveel sterker hij nog wordt. Zelfs daarna heeft hij nog een paar maanden tot de volgende grote ronde die hij gaat rijden. Ik geloof erin dat hij op de goede weg is”, aldus de toekomstig ploegmanager van Froome.

Dat Froome (35) en Martin (34) al op leeftijd zijn, doet Carlström niet zoveel. “Ik heb altijd gezegd dat leeftijd maar een getal is. Zolang je gemotiveerd bent en fysiek in staat bent om te koersen dan is er geen probleem. Ook niet als je 40 jaar oud bent”, zegt Carlström, die zelf in 2011 op 34-jarige leeftijd stopte met wielrennen.


Dit artikel delen:

19 Reacties

benaffleck 16 november 2020 om 20:44

Israel Retirement Home is een parodie op een wielerploeg.

0
VerstandOpNul 16 november 2020 om 22:48

Nou nou nou.. Dat Froome (35) en Martin (34) al op leeftijd zijn, doet Carlström niet zoveel. “Ik heb altijd gezegd dat leeftijd maar een getal is.”

0
josi 16 november 2020 om 20:49

Ik vermoed dat Carlström een mooie roze bril heeft. Zowel Froome als Martin zie ik bij lange na niet meestrijden om het Tourpodium. Froome heeft nog geen moment de indruk kunnen wekken dat hij weer in de buurt van z’n oude niveau kan komen, terwijl de concurrentie intussen alleen maar sterker is geworden. En Martin deed het aardig in een matig bezette Vuelta, maar een serieuze podiumkandidaat voor de Tour maakt hem dat toch niet echt, zeker met z’n matige tijdrit. En beide heren worden er ook niet echt jonger op.

0
Romāns Vainšteins 16 november 2020 om 22:05

2 vaststellingen.

Ieder jaar worden zowel de giro als vuelta hier van de kwalificatie ‘matig deelnemersveld’ voorzien. Altijd. Porte rijdt afgelopen tour podium. Of Israël een grap is of de plek waar vossen hun laatste streek smeden en leveren? Niet bij voorbaat uitgemaakt, toch niet met een logisch beredeneerd telraam. Dit is wielrennen en daar weetje het nooit.

0
kleomantre 16 november 2020 om 22:12

Zo matig was die Vuelta niet. Zeker in de war met die van vorig jaar met maar 5 serieuze kandidaten en een halfbakken Kelderman en dat was het. Martin in de vorm van de Vuelta zou in een Tour met weinig tt gewoon voor plek 4 tm 8 strijden. Tour van dit jaar zou ideaal zijn geweest, maar door Covid is de Tour voor hem een noodzakelijke training geweest om in de Vuelta goed te zijn.

0
Groetjesaandevoetjes 17 november 2020 om 09:48

Vorig jaar was de Vuelta ook gewoon prima bezet hoor met Roglic, Pogacar, Valverde, Quintana, Lopez. Alle drie hebben ze een grote ronde gewonnen.

Men moet eens ophouden met koersen achteraf slecht bezet noemen. Zelfs de Giro was dit jaar gewoon prima bezet met 3 grote ronde winnaars (Thomas, Yates, Nibali) en enkele toppers als Kruijswijk en Fuglsang, maarja dan moeten ze wel op de fiets blijven zitten / geen corona hebben.

0
Massimo Bataille 17 november 2020 om 10:43

Martin komt binnen op 2m43 van Roglic. Waarvan hij in de TT 1m17 verliest op Roglic.
Als hij in de TdF op 2m43 van Roglic eindigt is hij gewoon 4de op 12sec van Porte.
Bergop deed Martin het gewoon uitstekend.
En in de TdF is het minder evident om boni’s te verzamelen, dus ging hij nog dichter bij het podium sluipen.
Dan is het natuurlijk nog Roglic in de TdF en Roglic in de Vuelta vergelijken, maar zoveel trager gaan ze niet gereden hebben hoor.

0
vincenzo 16 november 2020 om 21:36

Altijd wat met Martin in de Tour. Daarin is het veel meer dringen.

0
joowii 17 november 2020 om 12:35

Niet in het wiel van Porte gaan zitten tijdens de afdaling, en het moet dit jaar goed gaan.

0
Kannibaal van Schepdaal 16 november 2020 om 21:55

Een Martin in de vorm van de Vuelta zie ik volgend jaar wel nog eens top 10 rijden in de Tour, na de topfavorieten, de tijdrijdende klimmers en de meer getalenteerde klimmers.

0
KennyKlimmen 16 november 2020 om 22:02

Met welke clausules zouden ze Froome een contract hebben aangeboden?

Anyway, ik zou het zooooo indrukwekkend vinden wanneer Froome volgend jaar zomer op niveau zou zijn….

0
Fast Freddy 16 november 2020 om 22:42

Gaat ie weg bij Ineos, moet ie weer knechten…

0
Scott Sunderland 16 november 2020 om 23:14

Froome is kopman op papier en in de praktijk alleen nog maar als hij daadwerkelijk de benodigde vorm gaat halen, wat zeer twijfelachtig is. Daniel Martin is een goede renner, maar die gaat geen podium halen in een grote ronde in de toekomst. Top tien en ritzeges zeer goed mogelijk nog.

0
Dick H. 16 november 2020 om 23:35

In elk geval kun je aan Froome ook goed zien hoe moeilijk het is om na een zeer zware blessure weer op niveau terug te komen. Dat moet een troost zijn voor Dumoulin.

0
Melkzuur 17 november 2020 om 14:51

Klopt volledig. Zo wil ik het nog maar eens zien of Evenepoel even goed zal zijn in 2021 als in 2020 na zulke zware blessures.

0
kittelkolb 17 november 2020 om 05:01

Tja alles hangt af van het voorseizoen lijkt me, er kan tot de tour nog veel gebeuren. Om nu al te discussiëren over een of twee kopmannen.. de tijd zal het moeten leren of je Froome als kopman kan uitspelen

0
castroviejo 17 november 2020 om 09:18

Tuurlijk kan er nog van alles gebeuren maar als je de visitekaartjes van de afgelopen Vuelta bekijkt is het niet gek dat ze er nu al over beginnen. In eerste instantie was Froome als absolute kopman binnengehaald maar heeft nog niks laten dat erop wijst dat hij dat verdient na z’n val.

0
Jean Dumas 17 november 2020 om 09:02

Progressie Froome in de Vuelta? OK, in de derde week heeft hij in de bergen Carapaz kunnen helpen. Maar daar is alles mee gezegd.

0
joowii 17 november 2020 om 12:37

Klopt, maar dat zegt toch wel iets als je er in de eerste rit al te vroeg wordt afgereden. Ik vond het wel “mooi” om te zien.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone