Froome heeft nog altijd bedankje tegoed van Wiggins

Door
dinsdag 4 september 2012 om 20:40

foto: Sirotti

Dacht men dat Wiggins en Froome de strijdbijl met het eindigen van de Tour definitief begraven hadden, nu lijkt deze weer te zijn opgerakeld. Michelle Cound, de vriendin van Chris Froome, laait het vuurtje weer op door een opmerkelijke tweet te plaatsen. De partner van de Brit noemt in haar uitspraak de naam van de jongste Tourwinnaar niet maar dat het als een persoonlijke aanval op Wiggins is bedoeld lijkt vrij duidelijk.

“Hij moet nog steeds iedereen in de ploeg bedanken… inclusief de omkadering… ik vraag me af of hij verwacht dat ze opnieuw voor hem zullen werken”, spuwt Cound haar gal. Opvallend is dat zij het ook al openlijk voor haar vriend opnam gedurende de Tour. Wiggins was op voorhand de absolute kopman van Team Sky maar had het bergop meerdere keren erg moeilijk toen Froome hem op sleeptouw nam. De luxeknecht liet opzichtig merken dat de stalorders van de ploegleiding om aan Wiggins’ zijde te blijven hem niet zinde. Uiteindelijk boog de in Kenia geboren Froome definitief het hoofd in de tijdrit op de voorlaatste dag van La Grande Boucle en eindigde als tweede achter Wiggins.

Froome, voor wie de Vuelta momenteel net wat te lang duurt, kan op weinig morele steun van zijn ploeggenoot rekenen. “Ik neem aan dat Chris nog steeds meerijdt in de Vuelta”, liet Wiggo recent optekenen op de vraag of Froome als kanshebber geldt voor de WK-wegrit. Wiggins vraagt zich daarnaast ook af of Froome wel in goeden doen uit de Spaanse ronde zal komen.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone