Froome had flink last van coronabesmetting: “Niet de gehoopte voorbereiding op Vuelta”

woensdag 17 augustus 2022 om 08:54
Froome had flink last van coronabesmetting: “Niet de gehoopte voorbereiding op Vuelta”

foto: Cor Vos

Chris Froome haalde in de Tour de France zijn beste niveau in jaren, maar viel uiteindelijk uit door een coronabesmetting. Van die besmetting ondervond hij behoorlijk wat hinder. “Corona heeft me harder getroffen dan ik verwacht had”, zegt hij op de site van Israel-Premier Tech, waar vooruit wordt geblikt op de Vuelta a España.

Inmiddels is Froome weer volledig hersteld en kan hij weer trainen zoals hij wil. “Het was niet bepaald de voorbereiding richting de Vuelta waarop ik gehoopt had dit jaar”, zegt de viervoudig Tourwinnaar. “Maar ik kijk er nog steeds naar uit om er het beste van te maken en Israel-Premier Tech te helpen weer een succesvolle grote ronde te rijden. Het is geen geheim dat de Vuelta een van mijn favoriete wedstrijden op de kalender is, en ik kan niet wachten om weer op Spaanse wegen te koersen.”

Froome kende zijn doorbraak in de Ronde van Spanje 2011. De Brit werd onverwacht tweede in het eindklassement achter Juan José Cobo. Later werd de Spanjaard uit de uitslag is geschrapt vanwege een positieve dopingtest, waardoor Froome zelfs in de boeken staat als de winnaar. In 2017 pakte hij ook de eindoverwinning. Tussendoor werd hij nog twee keer tweede en één keer vierde.

Woods voor klassement
Net als Froome, viel ook zijn ploeggenoot Michael Woods uit de Ronde van Frankrijk vanwege een coronabesmetting. Van het virus had Woods, de kopman bij Israel-Premier Tech in de Vuelta, echter niet veel last. Maar van de gevolgen van een val in de tweede Tourweek des te meer. “Het gaat behoorlijk goed nadat ik corona had: ik heb er niet al te lang last van gehad. Het kostte me wel veel tijd om te herstellen van mijn val in de negende etappe van de Tour, dus ik had zeker een rustperiode nodig.”

“Ik heb twee goede trainingsweken gehad, waarin ik me weer mijn oude zelf begon te voelen op de fiets, en ik heb een goed trainingsblok gedaan in Andorra. Dus ik heb vertrouwen en ben optimistisch voor de Vuelta. […] Ik kijk er erg naar uit om opnieuw voor een klassement te gaan, vooral in een wedstrijd waar ik eerder al succes heb gehad, met een zevende plaats in 2017 en twee ritzeges in ander edities.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Secondant 17 augustus 2022 om 09:38

Froome reed steeds beter tijdens de Tour, toen hij uitviel stond hij ook iets van rond de 20e plek. Als hij nu weer iets beter is, en met een minder sterk deelnemersveld.. zou wellicht een ritzege en top-10 mogelijk kunnen zijn?

0
Steven_E 17 augustus 2022 om 10:16

Even realistisch blijven he: Froome stond 26e, op 1u30. Dan is top-10 héél ver weg. Ik denk ook niet dat dat z’n ambitie zal zijn hier. De absolute toppers (Vingegaard & Pogacar) ontbreken dan wel, in de breedte is het deelnemersveld qua klassementsrenners toch wel zeer sterk.

0
Secondant 17 augustus 2022 om 10:46

@Steven_E
Of het z’n ambitie is of niet, door eens mee te zitten in een vroege vlucht (en een etappe te winnen?) zou hij best eens op z’n Meintjes top-10 kunnen rijden toch? Grossschartner deed het ook de afgelopen twee jaar.
Lijkt me niet geheel onmogelijk.

0
oostrijck 17 augustus 2022 om 15:07

Top tien zou leuk zijn, maar ook mij lijkt dat vrijwel onmogelijk. Top dertig zou klasse zijn eigenlijk. Meintjes en Grosschartner hebben ook niet zo'n vreselijk ongeluk gehad als Froome.

0
Marlin 17 augustus 2022 om 11:41

Als corona er niet te sterk in gehakt heeft, kan Froome misschien tijdens de tweede Vueltahelft zijn beste benen terugvinden. Met beste benen bedoel ik dan het niveau van de rit naar Alpe d’Huez. Want het lijkt me dat Froome nooit meer het niveau zal halen om mee te doen voor een top 10 plaats. Tenminste met een Froome die fysiek 100 % zou zijn. Maar Froome lijkt me op slechts 95 % van zijn kunnen (al rekening houdend met leeftijd en langdurende revalidatie) te kunnen presteren. Wat daarvoor de preciese reden is, is voor een buitenstaander moeilijk te achterhalen. Ik vermoed een onevenwicht in de benen, core enz, natuurlijk nog ten gevolge zijn heel zware val ooit in de Dauphiné.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone