Freire: “Sanremo belangrijkste koers van het voorjaar”

vrijdag 18 maart 2011 om 17:52

Oscar Freire kan morgen een gooi doen naar een vierde zege in Milaan-Sanremo. Daarmee zou hij op gelijke hoogte komen met wielermonumenten Gino Bartali en Erik Zabel. De Spanjaard heeft de voorbije weken alles in het werk gesteld om top te zijn in de lenteklassieker en gelooft rotsvast in zijn kansen. “Ik weet hoe ik Milaan-Sanremo moet winnen”, citeert Het Laatste Nieuws een zelfverzekerde Freire.

“Milaan-Sanremo is de belangrijkste koers van mijn voorjaar. Ik heb tijdens de Tirreno vooral aan Sanremo gedacht. Ik moet winnen”, luidt het. “In deze wedstrijd ben ik beter dan de andere spurters. De andere rappe mannen zien meer af.” En ook vluchters geeft hij weinig kans. “Ik denk niet dat iemand op de Poggio kan wegrijden, ook Philippe Gilbert niet. In de Tirreno zag ik hem bergop geen indruk maken.”

Freire laat zich ook uit over de zaak rond Alberto Contador. Als één van de weinige Spanjaarden staat hij sceptisch tegenover diens verhaal over vervuild vlees. “In Spanje wil iedereen het verhaal over het vlees van Contador geloven. Maar ik leef in Zwitserland, en daar gelooft niemand hem, net als in Italië”, zegt hij. “Bij elke positieve test is er wel een verhaal. Zit het niet in voedingssupplementen, dan wel in de snoepjes van de tante”, klinkt het laconiek.

En tot slot mag de drievoudige wereldkampioen ook zijn licht laten schijnen over de polemiek rond het afschaffen van de oortjes. Als één van de weinigen in het peloton is hij die plannen van de UCI wél genegen. “Ik heb ze niet nodig om te weten waar ik moet zitten in het peloton. Ploegleiders jagen ons vaak naar voren. Dat zorgt voor onwaarschijnlijke dingen en dan wordt er gevallen. Zonder oortjes is het veiliger”, besluit Freire.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone