Freire op jacht naar vierde regenboogtrui

Door
donderdag 13 september 2012 om 10:35

foto: Sirotti

Dat Oscar Freire in orde is voor het WK in Valkenburg volgende week moge duidelijk zijn. De kleine Spanjaard is weliswaar bezig aan zijn laatste seizoen, maar klopt met name de laatste weken steeds nadrukkelijker op de deur met dichte ereplaatsen. In achtereenvolgens de GP Jef Scherens, Parijs-Brussel en de GP Fourmies eindigde hij allemaal in de voorste gelederen.

Ook in de GP Wallonië van gisteren reed Freire lang van voren maar zakte hij er op het eind wat doorheen. En zo lijkt de man uit Torrelavega weer mooi op tijd klaar voor het WK met een parcours dat voor hem gemaakt lijkt. De Katyusha-coureur houdt immers van aankomsten als deze en is in zijn element na een zware koers. Daar komt nog bij dat de Spanjaard als geen ander kan toeleven naar wedstrijden waar hij zijn zinnen op heeft gezet. Enig nadeel voor Freire is de zeer sterke selectie waar het Spaanse team over beschikt met onder meer de top-3 uit de jongste Vuelta.

Dit kan echter ook weer een voordeel zijn voor Oscarito. In 1999 pakte hij immers ook de regenboogtrui toen hij als een duveltje uit een doosje naar de winst snelde, iets waar niemand op had gerekend. Later zou de inmiddels 36-jarige veteraan nog twee wereldtitels aan toevoegen (2001 en 2004 red.). De sympathieke Freire, die in het shirt van Rabobank zoveel grote koersen won, houdt wel van een rol als underdog. En dus hoeft niemand volgende week raar op te kijken wanneer Freire als joker van de Spaanse Armada gewoon weer van voren rijdt in Valkenburg. “Het wordt mijn laatste wedstrijd. Tenzij ik zou winnen, dan moet ik er nog eens goed over denken”, aldus de goedlachse Spanjaard in Het Nieuwsblad. Een vierde WK-zege zou Freire bovendien op eenzame hoogte brengen als absoluut recordhouder.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone