Freire: “Ik zat perfect geplaatst”

zaterdag 20 maart 2010 om 19:37

Óscar Freire is er vandaag in geslaagd Milaan-Sanremo voor een derde maal naar zijn hand te zetten. In een machtige sprint liet de Spanjaard van Rabobank zijn rechtstreekse concurrenten Tom Boonen en Alessandro Petacchi ettelijke meters achter zich. Na afloop van de wedstrijd ging een zichtbaar opgeluchte Freire er prat op dat hij de geschiedenis ingaat als eerste Spanjaard die ‘La Primavera’ driemaal op zijn naam weet te schrijven.

“Uit de statistieken blijkt dat Milaan-Sanremo vaker wel dan niet in een sprint wordt beslecht. Natuurlijk zijn er altijd vrijbuiters die het proberen, maar bijna altijd slagen de sprintersploegen erin het tot een massasprint te laten komen. Liquigas bijvoorbeeld kon met zowel aanvallers als een sprinter op meerdere paarden wedden. Maar ook zij stuurden aan op een spurt, en dat hebben we perfect uitgebuit”, liet ‘Oscarito’ achteraf optekenen.

Freire beseft met al zijn ervaring natuurlijk wel dat een groepssprint steeds een dubbeltje op zijn kant is. “Ik was bang dat ik opnieuw ingesloten zou komen te zitten, zoals twee jaren geleden”, zei de Spanjaard. “Maar nu ging alles perfect en zat ik perfect geplaatst in het wiel van Bennati. Hij zette vrij goed aan, maar ik denk dat hij niet al te beste benen had vandaag. Een sprint is mijn enige kans op succes, en gelukkig is alles verlopen zoals het moest.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone