Frans Maassen na zege Wout van Aert: “Solo winnen in het geel is ongekend”

dinsdag 5 juli 2022 om 21:25
Video

Frans Maassen, ploegleider van Jumbo-Visma in de Tour de France, zag zijn ploeg de koers uit elkaar rijden in de vierde etappe naar Calais. Uiteindelijk reed Wout van Aert solo naar de zege aan de Noord-Franse kust.

Een hoop schade maken op de laatste klim, was het plan van Jumbo-Visma voor de vierde rit. “We wilden proberen om zo goed mogelijk daar met veel man aan te komen en dan vol door te trekken op de klim, en dan bovenop te kijken wat de schade zou zijn. Dat lukte mooi”, stelde Maassen voor de camera van WielerFlits vast. “Het plan was om Roglič of Vingegaard daar van voren te krijgen en dan te kijken hoe de concurrentie daarnaar zou handelen.”

De ploegleider was onder de indruk van de overwinning van Van Aert in Calais. “Winnen in de gele trui, solo over de finish, dat is ongekend. Dat gebeurt bijna nooit. Wout is een exceptioneel goede renner.”

Spectaculaire dag
Met een etappezege, drie tweede plaatsen en de leiding in zowel het algemeen-, het punten- als het ploegenklassement, hebben de eerste dagen van de Tour de ploeg geen windeieren gelegd. “Of we als ploeg nu een stuk rustiger op de fiets zitten? Dat weet ik niet. We zijn goed gestart en morgen is weer een nieuwe dag. Het betekent wel dat de ploeg in een goede mood terechtkomt. We hebben een goede slag geslagen, maar morgen komt weer een spectaculaire dag.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

7 Reacties

Pietspeed 5 juli 2022 om 22:42

Inkoppers, maar wat moet Frans anders zeggen?

Maenhout 5 juli 2022 om 22:47

Ik mis “Parijs is nog ver…”

harryjohan71 5 juli 2022 om 22:51

Het gelijk van JV om dit team te selecteren. Ijzersterke Laporte, Benoot en Van Hooydonck. Kruijswijk die zijn rol als knecht prima vervuld.

Jean Dumas 5 juli 2022 om 23:33

Frans is ok. Maar bij Jumbo moet je alleen Grischa hebben.

Blackcanyon 6 juli 2022 om 05:12

Altijd handig om hem mee te nemen naar Frankrijk. Dan kunnen alle renners Frans spreken.(

Frank_pannekoek 5 juli 2022 om 23:52

Frans is allang blij dat het gezeik van ene Tom Dumulin voorbij is en eindelijk kunnen ze vooruit

Blackcanyon 6 juli 2022 om 05:09

Wout gaat er alles aan doen om het geel zo lang mogelijk te houden en daarna het groen.
Het design van de normale jumbo trui helpt daarbij. Daar wil je niet in gezien worden. Het idee van vorig jaar met de honingraad was nog wel aardig. Met het design van nu is t net of t nodig aan de witte reus toe is.

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone