Frans Maassen: “Kruijswijk stond onder druk, maar heeft zich herpakt”

zondag 21 juli 2019 om 18:12
Frans Maassen: “Kruijswijk stond onder druk, maar heeft zich herpakt”

foto: Cor Vos

Frans Maassen blikt met een goed gevoel terug op de prestatie van Steven Kruijswijk in de vijftiende etappe van de Tour de France. De ploegleider van Jumbo-Visma zag zijn kopman dichter bij het geel komen, maar ook meerdere concurrenten naderen. “Hij heeft top gereden. Er waren steeds wisselende situaties. Hij stond onder druk, maar heeft zich herpakt”, aldus Maassen bij de NOS.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

In de slotfase van de Pyreneeënrit naar Prat d’Albis moest Julian Alaphilippe afhaken bij het groepje met daarin Kruijswijk. “Het is de eerste keer dat we de gele trui zien kraken, dat is ook nieuw”, reageert Maassen. “Hij was zo sterk bezig, dat het leek dat hij de Tour ging winnen. Als je vandaag ziet, denk je dat Thibaut Pinot de nummer één is. Hij lijkt de beste.”

Spannende slotweek
Pinot is namelijk flink opgeschoven in het algemeen klassement, tot de vierde plaats op drie seconden van Kruijswijk. De Nederlandse kopman van Jumbo-Visma kon weer rekenen op de steun van Laurens De Plus en George Bennett. “We zaten waar we moesten zitten. We hebben verantwoording genomen. Je kan vragen, moet je wel of niet rijden? Je kan ook Landa drie minuten cadeau geven. Team Ineos had ik wel verwacht, maar die deden dat niet”, aldus Maassen.

De ploegleider weet dat de kracht van Kruijswijk ligt in de laatste week van een grote ronde: “Die wordt enorm spannend. Het kan nog alle kanten op en het kan zeker ook nog naar boven toe.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

Sagan=hulk 21 juli 2019 om 18:20

Voila, hier lees je de ware reden waarom ze achter Landa begonnen rijden. Had helemaal niets te maken met de koers hard maken. Tactisch is het daar behoorlijk zwak in de wagen van Jumbo-Visma, zo zullen ze nooit een grote ronde winnen. In deze situatie moesten ze toch altijd de gele trui laten rijden.

0
Retro Lex 21 juli 2019 om 18:27

Helemaal mee eens. Ze reden achter Landa in het luchtledige tijdpakken op niets. daarachter zaten Ineos knechten , die hadden ze beter laten terug komen. Dan gingen ze echt wel rijden. En je rijdt flip er niet vanaf die moet zelf op kop en dan laten sterven.

0
deluxe 21 juli 2019 om 22:42

Als je de Tour wil winnen moet je er voor rijden. Als ze landa 3 minuten hadden gegeven waren er vast weer anderen die hier een negatieve mening over hadden gehad.
Wat mij betreft hebben ze prima gekoerst. De verantwoordelijkheid genomen en laten zien wat de ambitie is. Pinot was anders ook wel weggereden en bernal was met of zonder kopwerk van de jumbomannen sowieso iets sterker vandaag. Maar dat niet rijden beter was geweest zoals jij suggereert raakt kant noch wal.

0
Pascal De Kooning 21 juli 2019 om 18:21

Als Steven ooit de Tour kan winnen is het dit jaar. Het is nu of nooit. Volgend jaar met een Froome, Dumoulin en een jaar oudere Bernal erbjj is de kans klein. Ik denk dat het tussen hem en Pinot gaat uiteindelijk.

0
skylimit 21 juli 2019 om 18:29

@pascal de kooning Hoe kan Steven deze Tour winnen ? Hij krijgt Bernal en Thomas erniet af en moet hopen op een zwakke dag van Pinot om over de andere kanshebbers nog maar te zwijgen die hij achter zich moet laten.
Kruijswijk zal ook de afdaling van de Galibier zonder kleerscheuren / tijdverlies door moeten komen. Dus nee, ik schat de kansen voor Steven niet bijster hoog in.

0
Jean Dumas 21 juli 2019 om 18:30

Flip gaat ertussenuit, Pinot en Bernal over hem heen. Gaat tussen Thomas en Kruijswijk voor het podium.

0
Merlinappa 21 juli 2019 om 18:32

@skilimyt
Gisteren lag Thomas er gewoon af hoor… bril nodig?

0
mus van de maasstad 21 juli 2019 om 18:35

@skylimit

Gister reed hij toch echt thomas er af

0
skylimit 21 juli 2019 om 19:15

Gisteren is vandaag niet en die kans gaat Kruijswijk echt niet meer krijgen deze Tour.

0
mus van de maasstad 21 juli 2019 om 20:13

Ah ok

Dus dat is dus alleen van toepassing op kruiswijk?

0
Damien Heuvel 21 juli 2019 om 22:16

En vandaag is morgen niet.

Beetje hele kromme redenering. Prestaties uit het verleden beiden geen garantie voor de toekomst.

Zou bijna denken dat dit de eerste Tour is die je volgt.

0
wulu 21 juli 2019 om 22:19

@skylimit

Je praat jezelf dus gewoon tegen en kijkt te veel door een Sky bril. En die ploeg bestaat niet meer en is als Ineos ook niet meer zo dominant deze Tour. Ik zou niet te veel op Kruiswijk afgeven, want Thomas had Poels nodig om Kruiswijk terug te halen…

0
assen 21 juli 2019 om 19:33

Zo lang er nog zware bergetappes zijn is er nog veel mogelijk. Wie vandaag goed is hoeft dat de komend dagen niet te zijn.

Ik wilde schrijven dat dit de Tour is van de armoede, waar een Dumoulin en Froome in de vorm van vorig jaar alles aan gort hadden gereden. Toch, de klimtijden op de beklimmingen, zoals geklokt door de wielerstatistiekfin, zijn goed. Dus schrijf ik het maar niet. :-)

0
Frank Schellekens 21 juli 2019 om 21:17

Dumoulin en Froome zijn er niet en hebben beide geen platte prijs gewonnen dit jaar. Dus zonder klimtijden vind ik al dat je kruijswijk, Thomas, pinot, buchmann en bernal te kort doet.

0
Lionel Gesink 21 juli 2019 om 19:52

De verhoudingen kunnen in de 3e week weer helemaal anders liggen. We moeten gewoon genieten van het feit dat er nog 5 mogelijke Tourwinnaars rondrijden en dat hun ploegen ook gewoon sterk genoeg zijn om verschillende tactieken uit te voeren. Hoe lang is dat wel niet geleden..

0
Brummel 22 juli 2019 om 09:41

+1

0
fietsvriend 21 juli 2019 om 20:19

Pinot en Bernal lijken me de renners die Kruijswijk het minst liggen – poef en weg.
Thomas lijkt dit jaar het eindschot te missen en staat qua stijl het dichtst bij Kruijswijk.
(Buchmann lastig in te schatten).

Thomas en Kruijswijk hebben hetzelfde belang – verschroeiend vlak tempo.

Wat een week komt eraan, zin in – maar vrees dat Kruijswijk uiteindelijk toch weer naast het podium staat.

0
attickfan 22 juli 2019 om 01:55

Alles komt aan op herstelvermogen. Steven wint deze Tour.

0
Chaba 22 juli 2019 om 08:17

Stuivertje wissel met Buchmann voor plek 4/5 is mijn gok. Thomas, Bernal en Pinot gaan het podium halen waarbij hopelijk Pinot aan het langste eind trekt.

0
Geit in mijn Kelderman 22 juli 2019 om 08:54

Tactisch toch weer niet heel snugger om achter Landa aan te rijden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone