Fränk Schleck helemaal pijnvrij

zaterdag 5 december 2009 om 18:58

De knieblessure van Fränk Schleck is helemaal genezen. De Luxemburger kwam afgelopen jaar tijdens de Amstel Gold Race ten val en ondervond sindsdien last aan zijn knie. In september onderging hij daarom een operatie. Op de site van zijn ploeg Saxo Bank laat hij weten dat hij bij het hervatten van de trainingen geen pijn meer voelt.

“Na mijn operatie heb ik vijf weken niet kunnen fietsen. Daarna ben ik heel langzaam beginnen opbouwen. Vandaag heb ik voor het eerst weer op de fiets gezeten, en voel geen pijn meer. Een hele opluchting”, zegt Schleck, die door zijn knieproblemen moest opgeven in de Vuelta.

“Ik had al problemen sinds april. Van toen af aan ging het op en af: de ene keer ging het beter, de andere keer wat minder. Na de Tour zei een specialist me dat ik zou geopereerd moeten worden, maar dat daar geen haast bij was. Wel zou ik de pijn moeten verbijten. Ik dacht dat ik de Vuelta en het WK nog zou kunnen rijden, maar de pijn werd te erg. Daardoor zat mijn seizoen er noodgedwongen vroeger op”, aldus de oudste van de Schleck-broers.

Lees ook:
Geen WK voor Frank Schleck

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair