Florian Stork breekt knieschijf en ribben bij val in UAE Tour

vrijdag 26 februari 2021 om 18:25
Florian Stork breekt knieschijf en ribben bij val in UAE Tour

foto: Cor Vos

Update

Florian Stork heeft een mooi klassement in de UAE Tour aan zich voorbij zien gaan. De 23-jarige Duitser was in de tweede bergetappes de beste renner van DSM en leek naar de twaalfde plaats in het klassement op weg, maar een val maakte vandaag een einde aan zijn ronde.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Stork liet in de twee bergetappes van de UAE Tour een sterke indruk achter. Op Jabel Hafeet was de Duitser de laatste DSM-renner die het tempo kon volgen en aan de finish kwam hij als zevende over de streep, zijn eerste top 10-klassering in de WorldTour ooit. Op Jebel Jais was hij wederom de beste renner van zijn ploeg en werd hij veertiende, waardoor hij naar de twaalfde plaats in het klassement opschoof.

In de voorlaatste, nerveuze etappe ging het echter mis voor Stork. Op honderd kilometer van de streep kwam de Duitser hard ten val, waardoor hij de strijd moest staken. Het is nog niet bekend hoe hij eraan toe is.

Roux en Moschetti
Nog twee renners haalden door valpartijen het einde van de etappe niet. Anthony Roux liet na de rit röntgenfoto’s maken maar die brachten geen breuken aan het licht, liet zijn ploeg Groupama-FDJ al weten. Matteo Moschetti, woensdag nog vijfde in de rit naar Al Marjan Island, verliet eveneens de koers. Na een val probeerde de renner van Trek-Segafredo nog wel verder te rijden, maar enkele kilometers verder kneep hij toch de remmen dicht. (26 februari, 15.58 uur)


Update – Geen ziekenhuischeck nodig voor Moschetti

Trek-Segafredo heeft een update gegeven over Matteo Moschetti, na zijn valpartij in de UAE Tour. De ploegarts laat weten dat de Italiaan op zijn linkerbilspier en heiligbeen is terechtgekomen en door de pijn moest opgeven. Na de finish is de 24-jarige sprinter onderzocht, maar op dit moment is er geen nader onderzoek in het ziekenhuis nodig. Vannacht wordt hij geobserveerd. (26 februari, 16.25 uur)


Update – Stork breekt knieschijf en ribben bij val in UAE Tour

Florian Stork heeft bij zijn valpartij in de zesde etappe van de UAE Tour een knieschijf en meerdere ribben gebroken. Dat meldde zijn ploeg Team DSM na afloop van de rit. De breuken hebben enige tijd nodig om te genezen, liet het team weten. “Florian gaat zich nu eerst volledig focussen op zijn herstel, voordat we een terugkeer in de koers bekijken.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 26 februari 2021 om 18:59

Arme kerel, zo rijd je jezelf in de kijker en dan vandaag door deze val ben je er een flinke tijd uit.

0
FritsvanHoefelen 27 februari 2021 om 09:34

Jep. Erg sneu

0
Groetjesaandevoetjes 26 februari 2021 om 21:37

Wow. Dit is niet niks. Rib breuk is vaak nog niet super erg, maar knieschijf is gevaarlijk.

0
Ivanoviclover 26 februari 2021 om 22:15

Zo jammer..

0
Posterix 27 februari 2021 om 07:29

Ik heb de val niet gezien, maar als ik de foto zo zie, zie ik een stuk onbeschermd straatmeubilair. Ik hoop dat ik het fout heb, want ik vond over het algemeen het parcours buitengewoon veilig aandoen. ( ik heb niet alles van a tot z gekeken )

0

Headlines

Populair

Materiaalzone