Flinke tik voor Adam Yates in UAE Tour: “We willen nu elke dag tijd terugpakken”
Yates keuvelde voor de start nog met Luke Plapp - foto: Cor Vos
maandag 20 februari 2023 om 15:06

Flinke tik voor Adam Yates in UAE Tour: “We willen nu elke dag tijd terugpakken”

Een derde opeenvolgende eindzege in de UAE Tour lijkt plots ver weg voor UAE Emirates. De thuisformatie liet zich in de eerste etappe meerdere keren verrassen in het waaiergeweld en zag zijn Britse kopman Adam Yates een minuut verliezen op onder meer Remco Evenepoel.

Een bittere pil dus voor Yates in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. “Dit is een zwaar begin van de race en van mijn seizoen. In de openingsfase waren er enkele ploegmaats betrokken bij een crash, waardoor ik maar met twee teamgenoten mee vooraan zat. Toen het nog eens brak door de wind, hadden we niet de benen om mee te zitten”, analyseerde Yates na afloop voor verschillende media-kanalen.

Toch heeft Yates, in 2020 winnaar van de UAE Tour, de hoop op een tweede eindzege nog niet opgegeven. “Dinsdag is weer een nieuwe dag met een ploegentijdrit. Het is te hopen dat we dan wat tijd kunnen goedmaken. Het is zeker nog geen verloren zaak. We bekijken het dag per dag en zullen elke dag tijd terug willen pakken. Geen stress.”

In het algemeen klassement staat Yates 51ste, op 1m01s van leider Tim Merlier. Het verschil met Evenepoel is na één etappe al 53 seconden.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
20 februari 2023 16:18
Perfecte situatie voor Remco, nu kan hij op controle en de counter rijden, en dan wegspringen , cf Vuelta vorig jaar.
20 februari 2023 15:37
Gelooft ie dit nu zelf ?
    20 februari 2023 16:06
    Waarom niet? Helemaal goed maken zal moeilijk worden, maar in de ploegentijdrit zie ik UAE zeker niet als de mindere van de ploeg van Evenepoel. Integendeel, in de breedte is deze ploeg denk ik sterker.
    20 februari 2023 16:23
    Met nog niet eens een minuut achterstand hoeft hij natuurlijk de handdoek nog niet in de ring te gooien. Als hij bergop even goed is als de voorgaande jaren hier zit het podium er nog in.
    20 februari 2023 16:33
    Klopt maillot podium kan nog misschien .
20 februari 2023 16:58
Bijna een minuut terugpakken op Evenepoel lijkt me vrijwel ondoenlijk. Alleen in de slotrit liggen wellicht mogelijkheden. Uit het verleden weten we dat Yates op die klim prima uit de voeten kan.
20 februari 2023 17:08
Lijkt me eigenlijk al over & out voor Yates voor de eindzege. Voor de rest veel vlakke ritten en als daar nog eens waaiers terugkeren, zie ik hem eerder nog meer tijd verliezen dan tijd terugnemen. Zowel Bahrain, SQS als Ineos zie ik eerder uitlopen in de ploegentijdrit.

En in die 2 ritjes met een heel vlakke aanloop en dan enkel een klim als slot, zie ik hem niet meer dan een seconde of 20 terugnemen (als hij daar al kan wegrijden).

Uiteraard kan er iemand door het ijs zakken, maar ik zie hem geen minuut meer goed maken op Plapp én Evenepoel én Bilbao.
20 februari 2023 17:37
Als er elke dag wind en waaiers zijn kan er van alles. Dat gezegd hebbende merk ik Yates dan eerder als aankomend slachtoffer dan overwinnaar aan.
20 februari 2023 17:52
Het zal niet makkelijk zijn maar het is zeker niet onmogelijk. En hij zit alvast in de juiste ploeg om het verschil te maken.
Stel dat hij morgen +-15s neemt in de TTT.
In de eerste bergrit (niet de lastigste) met een moordend tempo vanuit het team ook pakweg 5s nemen (en vooral 10s boni) dan is het maar 20s meer voor de laatste bergrit.
    20 februari 2023 18:20
    vind uae niet zo imponerend voor een ttt.

    mcnulty rijdt stiekem veel meer matige tijdritten dan goede, bjerg is ondertussen al 3 jaar aan een stuk dat monstertijdrittalent van jeugd dat het bij de profs zelden tot nooit kan waarmaken en yates zelf heeft ook geen tijdrit om van achterover te vallen.

    dan vind ik de combo evenepoel/cerny met schmidt en merlier (sprinters altijd goed in ploegentijdritten) minstens even goed.
    20 februari 2023 18:36
    Precies dat
    20 februari 2023 20:24
    In de ttt zie ik hen niet gek veel tijd terugnemen maar bergop moeten die 2 maanden Sierra Nevada toch wat opleveren tegenover de 0 dagen die Evenepoel al op hoogte doorbracht?
    20 februari 2023 20:53
    2 maand op een berg gezeten om er zo afgewaaierd te worden ? Was ie maar thuis bij mammie gebleven ..

Reacties zijn gesloten.