Flanders Classics: 31 kandidaturen voor Wereldbeker veldrijden

vrijdag 6 december 2019 om 18:36
Flanders Classics: 31 kandidaturen voor Wereldbeker veldrijden

foto: Cor Vos

Flanders Classics heeft reeds 31 kandidaatstellingen ontvangen voor de hervormde Wereldbeker veldrijden 2020-2021. Kandidaat-organisatoren hebben nog tot middernacht de tijd om zich aan te melden.

Nu een half jaar geleden werd bekend dat Flanders Classics de organisatie van de Wereldbeker veldrijden overneemt van de UCI. Eerder nam Flanders Classics al de organisatie over van de Superprestige. Ook Golazo (organisator van de DVV Verzekeringen Trofee) was kandidaat om de organisatie van de Wereldbeker over te nemen. Het was slechts een van de veranderingen die zijn doorgevoerd voor komend seizoen.

Ook de kalender gaat op de schop. De Wereldbeker wordt uitgebreid naar veertien tot zestien wedstrijden, in minstens zeven verschillende landen. Organisatoren hebben nog tot vandaag om zich kandidaat te stellen voor het klassement. Tomas Van den Spiegel, CEO van Flanders Classics, verwachtte al dat het aantal kandidaten het aantal beschikbare plaatsen zou overtreffen. Onder meer Ruddervoorde, Wachtebeke, Middelkerke en Koksijde stelden zich al kandidaat.

Middernacht
“Kandidaten hebben nog tot middernacht de tijd om een officiële kandidatuur in te dienen, de teller loopt dus nog”, zegt Van den Spiegel in een persbericht dat vanavond is rondgestuurd. “Maar op dit moment hebben we al 31 kandidaturen op zak. We zullen dus ruimschoots kunnen voldoen aan de voorwaarden die de UCI heeft opgelegd rond de internationale spreiding, want er zitten ook een aantal heel mooie en aantrekkelijke nieuwkomers in het buitenland in.”

Als alle kandidaten bekend zijn, gaan Flanders Classics en de UCI de kandidaturen beoordelen en vervolgens de nieuwe kalender voor de Wereldbeker samenstellen. De precieze locaties en de definitieve kalender worden aangekondigd tijdens het WK veldrijden, over twee maanden in het Zwitserse Dübendorf.

Dit artikel delen:

13 Reacties

FDJ 6 december 2019 om 20:19

Kan het me amper voorstellen met al die eisen erbij…

Verweggistan 6 december 2019 om 20:21

27 kandidaten uit Belgie, 2 uit Nederland en 2 uit de VS?

Arry1337 6 december 2019 om 20:42

Ik moet toch zeggen dat ik het indrukwekkend vind dat ze in twee maanden tijd, aan de hand van aangemelde kandidatuur en locatie deze beslissingen kunnen nemen. Uit mijn ervaring wijst dit ofwel op veel kunde, of juist op amateurisme… Ben benieuwd

Viktrodriguez 7 december 2019 om 09:49

Ik neig op het moment toch naar het laatste.

mackie 7 december 2019 om 11:21

zijn natuurlijk geen onbekende in het organiseren van Wielerwedstrijden, weten echt wel wat ze moeten doen. en in principe is elke wedstrijd copy-past kwa organisatie er omheen alleen op andere locaties.

Apemantus 6 december 2019 om 20:47

Wow, verrassend dit. Denk niet dat veel mensen dit aantal verwacht hadden. Men was al sceptisch of 16 aanvragen gehaald zouden worden. Denk dat dit een fikse mokerslag is voor bepaalde figuren. Nys gaat vanavond helemaal los op z'n kussen. Ben benieuwd hoeveel Nederlandse aanvragen ertussen zitten. Ik hoop op Gieten, Hoogerheide en 's-Hertogenbosch. Maar dat zal wellicht te optimistisch zijn.

Cyclinglife 6 december 2019 om 23:27

Kandidaat stellen is nog niet hetzelfde als definitief toezeggen, of ook daadwerkelijk voldoen aan de eisen.
Als koers kan je altijd beslissen om kandidaat te stellen, zo extra tijd kopen om tot een beslissing te komen, en/of alle eisen uit te spitten of om opheldering te vragen.

Panache 7 december 2019 om 00:37

Mooi dit. Het veldrijden zit op een t-splitsing: richting een serieuze (kleine) internationale sport, of letterlijk en figuurlijk doormodderen als folkloristische bezigheid. Indien er werkelijk 31 serieuze aanmeldingen zijn, dan is de sport jarenlang tekort gedaan en is het goed dat daar een einde aan komt.

Fast Freddy 7 december 2019 om 00:44

Meestal als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat ook.

Viktrodriguez 7 december 2019 om 09:49

Dit klinkt nog ongeloofwaardiger dan democratische verkiezingen in Noord-Korea, gezien de collectieve weerstand vanuit de sport. en de algehele situatie m.b.t. de timing en kostenplaatje.

Panache 7 december 2019 om 11:18

Indien het verzonnen is dan komt dat spoedig uit en is de concurrentiepositie van FC zeer zwak. Zullen ze zo wanhopig zijn? Misschien wel. Het kan ook andersom: dat er internationaal veel meer animo voor veldrijden is dan voorheen gedacht. Hoe mooi zou dat zijn?

mackie 7 december 2019 om 11:25

Flanderen Clasics is een zeer betrouwbare partner die dingen echt wel professioneel aanpakken. zoude de rvv ook helemaal kapot maken met het skippen van de muur, maar wedstrijd is er ( mijn mening) beter op geworden en bijna alle kritiek is weg.

Polleke 7 december 2019 om 15:11

Een andere bron spreekt van 4 kandidaturen in Belgie…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair