Finn Fisher-Black verrast met tweede plek: “Ik wilde eigenlijk op kop rijden”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 12 september 2023 om 19:44

Finn Fisher-Black verrast met tweede plek: “Ik wilde eigenlijk op kop rijden”

Jonas Vingegaard won vandaag op overtuigende wijze de zestiende etappe van de Vuelta a España. Zijn grootste belager? Finn Fisher-Black. De jonge Nieuw-Zeelander van UAE Emirates kwam verrassend als tweede over de streep, maar Fisher-Black was aanvankelijk helemaal niet uit op persoonlijk succes.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Toen Jonas aanviel op de slotklim, was het mijn idee om op kop te rijden van de achtervolgende groep. Toen ik achterom keek, zag ik de groep echter niet meer… De ploegleider gaf daarna aan dat ik gewoon moest doorzetten, in een poging om Vingegaard nog terug te halen.”

Fisher-Black bleef een tijdje hangen op een vijftal seconden, maar uiteindelijk brak de veer en verloor hij nog meer dan veertig seconden op de Deense Tourwinnaar. De 21-jarige coureur bleef echter wel uit de greep van de andere klassementsrenners en eindigde zo knap als tweede in een Vuelta-rit. “Voor mij persoonlijk is het een mooi resultaat, maar het belangrijkste voor de komende dagen is om de jongens voor het klassement te helpen.”

Juan Ayuso, de kopman van UAE Emirates, plaatste na de rit vraagtekens achter de koerstactiek van zijn ploeg. “Ik moet nog met de ploegleiding praten, want ik weet niet wat er op tactisch gebied allemaal gebeurde… Maar ik wil er liever niet te veel over kwijt”, klonk het veelzeggend.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
12 september 2023 19:48
FFB rijdt echt een heel sterke Vuelta ook nog steeds maar 21 jaar!
  12 september 2023 19:58
  Ik vond dit eerder een teken van leven
  12 september 2023 20:06
  @dikke vrouw, dan heb je niet aandachtig genoeg naar de koers gekeken...
  12 september 2023 21:00
  Toch lijkt Ayuso niet zo gelukkig met zijn actie?
  12 september 2023 22:55
  Natuurlijk was Ayuso niet gelukkig, de laatste renner die voor hem wil knechten binnen de ploeg gaat voor een kansloze missie. Dacht hij nu werkelijk dat ie Jonas kon volgen? Tegelijkertijd, als Ayuso top was geweest had hij hem nog als een springplank kunnen gebruiken. Maar dat was hij niet.
  13 september 2023 09:16
  @bswinkelss

  Damn, wat een elitarisme. :) Dikke Vrouw heeft gewoon gelijk, hé. FFB staat op anderhalf uur en heeft nog geen enkel deftig resultaat gereden deze Vuelta. Hij toont eindelijk een beetje potentieel.
  13 september 2023 10:03
  @goldfinger als jij uit het klassement en de uitslagen van iemand die knecht is bepaald of hij wel of niet goed rijdt, zegt dat genoeg denk ik
12 september 2023 20:12
Jammer voor hem dat zijn ploeg nog niet helemaal door heeft hoe goed hij is. Zo hadden Ayuso en Almeida natuurlijk in zijn wiel moeten zitten toen hij achter Vingegaard aan ging, of in Almeida's geval in elk geval de gebruikelijke 13 meter er achter. Nu heeft zijn team niks aan zijn goeie vorm
13 september 2023 12:37
Hele rare actie van UAE, hij had normaal gesproken geen kans gehad op de ritoverwinning en Vingegaard was altijd doorgereden met hem voor tijdswinst. Ik snap dat Ayuso niet blij is met deze actie.

Edit: Uiteraard wel een knappe prestatie van Fisher-Black!
12 september 2023 20:05
Hij is een van de meest positieve verrassingen in deze Vuelta tot nu toe. In iedere bergetappe zit hij er lang bij
12 september 2023 21:00
Hebben ze toch maar mooi weggegapt bij TJV deze gozer.

Reacties zijn gesloten.