Filemon on Tour: Russisch raadsel Zakarin

woensdag 6 september 2017 om 22:00

Een van de grootste concurrenten van Wilco Kelderman voor een plek op het podium is Ilnur Zakarin. Filemon probeert een praatje aan te knopen met de mysterieuze Rus.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Timocycling 6 september 2017 om 23:01

Aparte kerel die Zakarin, nu weten we nog niets over de persoon Zakarin^^.

0
TeamNL 6 september 2017 om 23:16

Op zijn 20e zat hij dus een dopingschorsing uit na een positieve test…

Blijft toch een mooie strijder om te zien. Wilco had hem op de Siërra Nevada op verdere achterstand kunnen zetten.

Mooi om te zien dat zowel ploegleiding als Wilco zelf aangeven dat het nog ontbreekt aan zelfvertrouwen bij Wilco. Deze Vuelta gaat hem daar bij helpen. Een keer juichend over de streep komen zou ook weleens lekker zijn.

0
RaketVuist 6 september 2017 om 23:27

Tsja, Zakarin.. Lijkt me oprecht een jongen met het hart op de goede plek die misschien in het verleden verkeerde vrienden heeft gehad of slachtoffer is geworden van het Russische dopingsysteem. Ik vind het alleen altijd jammer dat die mannen geen Engels kunnen. Net als die Spanjaarden, die weigeren dat gewoon te leren.

0
LutsenkoFan 7 september 2017 om 00:07

Prachtig om al die moegestreden gezichten te zien om dan tussen door dat relaxte gezicht van Contador te zien. Ben benieuwd of hij de komende 2 dagen voor de Angliru nog iets van plan is…

@RaketVuist

Geef een reden voor Zakarin om Engels te praten. Of voor die Spanjaarden in Spaanse ploegen.

Hij rijdt bij een van oorsprong Russische ploeg waarbij de voertaal Russisch/Italiaans is.
Komt uit een land waarbij Engels niet echt belangrijk is.
En die Spanjaarden is precies hetzelfde verhaal. Als ze moeten leren ze het wel. Kijk naar Nieve en Landa bijvoorbeeld maar ook Lobato.

Als je Zakarin graag Engels hoort praten misschien neemt Sky hem wel een keer op in hun trein.

0
Coppi Coppi 7 september 2017 om 00:09

edit WF: ongepast

0
Kosmonaut 7 september 2017 om 00:11

In Rusland is het niet echt de gebruikelijk als een vreemde persoonlijke vragen stelt. Bovendien zijn de mensen erg bescheiden. Dus opzich logisch dat Filemon niet echt het antwoord kreeg zoals hij welicht had gehoopt.
Overigens is Zakarin druk bezig met Engels leren, dus zal een interview in de toekomst misschien wat makkelijker worden.

Verder allebei, Ilnur en Kelderman buitengewoon sympathieke mensen. Gun ze allebei het podium.

0
thijssss 7 september 2017 om 01:06

Denk ook dat Zakarin die eerste vraag van Filemon interpreteerde als “Wie ben jij?” alsof hij een nobody is, en dat die daarom een beetje raar reageerde. En vindt ook dat zoals bijna alle Nederlandse media er veel te snel weer over het negatieve wordt gepraat alleen maar omdat iemand een Rus is. Zo mysterieus is hij nou ook weer niet

0
Romāns Vainšteins 7 september 2017 om 07:19

Zakarin moet gewoon lekker Rus blijven, die hebben we ook nodig. Sowieso vind ik het dikke onzin dat iedereen en alles maar Engels moet gaan leren. Topperts Nibali en Contador spreken ook geen woord buiten de eigen grenzen, het zijn wielrenners en geen diplomaten, als je echt graag een interview met zo'n eentalige klasbak wil hebben neem ij als interviewende partij maar wat extra moeite dan.

0
Cadellie 7 september 2017 om 08:24

@RV Volgens mij spreekt Contador aardig Engels

0
LaurentJalabert 7 september 2017 om 08:41

Persoonlijk vind ik het lastig om dit soort renners te accepteren. Volgens mij heeft hij een dopingschorsing uitgezeten voor steroïdengebruik. Als je dat eenmaal een keer gebruikt hebt, blijf je altijd sterker.

0
Lopopodium 7 september 2017 om 08:56

Ik vind het vooral voor een renner zelf een persoonlijk gemis indien je geen Engels spreekt. Je werkt in een internationale bedrijfstak met veel buitenlandse collega’s. Communicatie is dan gewoon belangrijk, zeker ook goede communicatie. Waarom zou je jezelf zo achtergesteld houden? Zeker als je al heel wat jaren weet dat je een goede kans maakt een professionele wielrenner te zijn? Ik vind het vooral dom alleen je moedertaal te kunnen beheersen in een internationaal gezelschap. En wat als Katusha ophoudt te bestaan en er geen Russische ploeg is, waar zit je dan?

0
TykkeThor 7 september 2017 om 09:10

Kom niet aan de paradepaardjes van RV.

0
vluggejapie 7 september 2017 om 09:18

Wat idioot dat er mensen zijn die deelnemers verwarren met slachtoffers. De grote kans op een gebrekkig socialisatieproces voor wie opgroeit in Rusland betekent toch zeker niet dat we elke Rus maar bij voorbaat moeten vrijwaren van normbesef? Algemeen bekend: anabolen rond je 20e is een leven lang significant oneerlijk voordeel. Gek dus dat gasten als Zakarin dan niet gewoon levenslang geschorst worden. Want wie tegen kunstmatig sterke renners moet fietsen lijkt mij pas echt slachtoffer van een dopingsysteem.

0
ikbenprocycling 7 september 2017 om 09:43

Zeer zwakke journalistiek van Filemon (hier overduidelijk). Hij had het woord ‘mysterieus’ moeten gebruiken om Zak zich (misschien) een beetje te laten blootgeven. En er was zelfs een tolk voorhanden die zijn best wilde doen. Nu werd het een tenenkrommend interviewtje en inderdaad zoals thijsss zei kwam het schijnbaar op Zak over alsof hij voor ons Nederlanders een nobody is, een onbekende renner.

0
Wheely 7 september 2017 om 09:48

Dus omdat Zakarin geen engels spreekt is het opeens een mysterieuze Rus? Hij wou gewoon wat over de koers kwijt. Denk eerder dat Filemon hier een vreemde mysterieuze verslaggever is. Zeker in de ogen van Ilnur. ;)

0
Pietertje2 7 september 2017 om 12:39

Wie het mysterie van Zakarin wil weten moet gewoon Asterix en Obelix lezen.

0
nederbelg 7 september 2017 om 14:15

@rv
Hopen dan dat er snel een paar Finse en Hongaarse toppers doorbreken zonder het minste talent voor vreemde talen. Boeiende tijden voor de wielerjournalistiek gegarandeerd!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone