Fernando Gaviria: “Met drie man minder konden we niet meedraaien”

woensdag 29 juli 2020 om 19:52
Fernando Gaviria: “Met drie man minder konden we niet meedraaien”

Gaviria tijdens de huldiging in Villadiego - foto: Cor Vos

Fernando Gaviria is het winnen niet verleerd in de afgelopen maanden, waarin hij behalve niet kon koersen ook het coronavirus onder de leden had. In Villadiego won hij met fietslengtes voorsprong de tweede rit van de Ronde van Burgos en zorgde zo toch voor wat feeststemming in zijn ploeg.

UAE Emirates moest op de tweede dag namelijk verder zonder Juan Sebastian Molano, Cristian Camilo Muñoz en Andres Camilo Ardila, omdat zij contact hadden gehad met een persoon die coronapositief bleek te zijn. De Emiraten-ploeg moest dus flexibel zijn in de rit naar Villadiego, omdat zij niet langer zeven, maar vier renners in koers had.

Volgens Gaviria was de compactheid van zijn ploeg uitzonderlijk. “We moesten het met drie man minder doen en daarom konden we niet meewerken om de kopgroep binnen schootsafstand te houden. Maar we rekenden in de finale op onze goede benen en op een beetje geluk om een goede sprint te rijden.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Sebas 30 juli 2020 om 00:03

Ah toch fijn om te constateren dat er niets is blijven hangen in de longen. Wat dat betreft is het hem zeker gegund.

Limal 30 juli 2020 om 07:26

+1

Limal 30 juli 2020 om 07:25

Ik had graag de kijk van Gaviria gehoord op de situatie met de drie renners die moesten afstappen. Als iemand die het zelf heeft meegemaakt denk ik dat hij die maatregel wel zal ondersteunen, zelfs als uit alle komende testen blijkt dat geen van de drie besmet was.

Japsie 30 juli 2020 om 07:28

Gelukkig idd. Sprinter met de mooiste stijl van het peloton.

Polleke 30 juli 2020 om 09:15

Dus die ‘3’ hebben na zaterdag geen contact gehad met Gavira of andere leden van de ploeg….die hebben al die tijd op een bank in het park geslapen en Telepizza gegeten….?

Limal 30 juli 2020 om 13:52

Vreemde redenering dat deze winst van Gaviria dat zou bewijzen.

Headlines

Materiaalzone

Populair