Fernando Gaviria: “Ik mis iemand als Keisse bij mijn nieuwe ploeg”

Fernando Gaviria: “Ik mis iemand als Keisse bij mijn nieuwe ploeg”

foto: Cor Vos

zaterdag 6 april 2019 om 13:00

Net als kersvers Gent-Wevelgem-winnaar Alexander Kristoff, stond ook Fernando Gaviria vrijdag onder andere WielerFlits te woord in hotel Moriaanshoofd in Oudenaarde. De 24-jarige Colombiaan had het onder meer over zijn sleutelrol in Gent-Wevelgem en zijn ambities in de komende kasseiwedstrijden.

Gaviria was afgelopen week een hit op sociale media, nadat hij zijn Noorse ploegmaat Alexander Kristoff op een wel erg opvallende manier aan winst in Gent-Wevelgem hielp. De sprintbom had aan het einde nog weinig in de tank en plaatste zich dan maar aan het wiel van ploegmaat Kristoff. Bij de aanzet van de sprint hield hij vervolgens de benen stil, om zo onder andere Elia Viviani uit te schakelen. Robbie McEwen complimenteerde de Colombiaan met zijn koersinzicht en teamspirit.

“Maar dit kwam uit de lucht vallen”, is Gaviria eerlijk. “Ik wilde er een lange sprint van maken, langs de linkerkant van de weg. Maar plots kwam er een nieuwe golf langs links en belandde ik in een moeilijke positie. Mohoric deed de deur voor mij dicht en het was einde verhaal. Het plan was dat ik de sprint zou openen en Alexander er vervolgens aan het einde zou uitkomen. Maar een peloton blijft onvoorspelbaar en dus lukte dat niet. Ik had er misschien ook de benen niet meer voor.”

Fernando Gaviria na de Driedaagse Brugge-De Panne – foto: Cor Vos

Gaviria in dienst van zijn Noorse ploeggenoot, het is een scenario dat we de komende weken misschien nog wel gaan terugzien. “Als ik in Gent-Wevelgem al niet meer de benen had na een lange sprint, moet ik dat ook niet verwachten na een monument”, is Gaviria realistisch.

“Ik ga mijn best doen om er zo lang mogelijk te blijven aanhangen en veel bij te leren in deze wedstrijden, maar het is duidelijk dat Alexander in dit soort wedstrijden wereldklasse is. Zelfs al zou ik er aan het einde nog aanhangen, dan nog is Alexander normaal gezien sterker. En ik offer me dan gerust voor hem op. Hij heeft in de UAE Tour voorbeeldig werk voor mij geleverd en zal dit jaar ook nog veel voor mij terug doen. Echt, het is een zegen om zo’n lead-out in de ploeg te hebben. Hij is sterk en kan goed positioneren. Ik krijg in de Scheldeprijs weer mijn kans.”

Marcato als nieuwe Keisse
Vorig jaar kreeg Gaviria zijn vuurdoop in deze Vlaamse klassiekers bij Quick-Step. Met name Iljo Keisse bekommerde zich het hele voorjaar om zijn Colombiaanse ploeggenoot, in de hoop hem wegwijs te maken in de Vlaamse klassiekers en hem belangrijke lessen te leren. Mist Gaviria niet zo’n figuur bij UAE-Emirates?

“Absoluut. Ik kan moeilijk ontkennen dat Keisse een heel belangrijke rol heeft gespeeld voor mij en voor de hele Quick-Step-ploeg. Hij kent alle wegen en heeft me heel veel bijgeleerd. Daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor. Iljo is zo iemand van wie je weet: als hij voor mij zit, dan kan er mij niets overkomen. Maar goed, ik zit nu bij een andere ploeg en ook hier heb je vergelijkbare figuren. Dit jaar heeft Marco Marcato zich bijvoorbeeld over mij bekommerd. Onderschat die jongen zeker niet, maar Keisse was echt wereldklasse.”

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair