Fernando Gaviria: “Ik ben weer klaar om te koersen”

zondag 24 februari 2019 om 08:36
Fernando Gaviria: “Ik ben weer klaar om te koersen”

foto: Cor Vos

Fernando Gaviria kijkt uit naar de UAE Tour. De sprinter moest recent nog opgeven in ‘zijn’ Tour Colombia 2.1 vanwege een luchtweginfectie, maar de 24-jarige renner is inmiddels weer volledig hersteld. “Ik ben klaar om te koersen”, zo laat hij weten aan Cyclingnews.

“Ik voel me een stuk beter”, zo begint Gaviria zijn verhaal. “Er is binnen één week veel veranderd. We zullen zien hoe het loopt, maar ik ben klaar om te koersen.” De Colombiaan is overigens niet de absolute kopman binnen UAE Emirates. De WorldTour-ploeg rekent ook op Alexander Kristoff, Daniel Martin en Rui Costa.

Vooral de aanwezigheid van Kristoff is interessant, aangezien de Noor de directe concurrent van Gaviria is. Maar wie is dit keer dé (sprint)kopman? “Dat zullen we bepalen tijdens de koers”, aldus Gaviria. “We zullen pas een beslissing nemen op het laatste moment. Als Kristoff betere benen heeft, dan trekken we in de sprint zijn kaart.”

Parijs-Roubaix
Voor Gaviria staat de UAE Tour ook in het teken van het voorjaar. De Colombiaan rijdt dit seizoen Strade Bianche, Milaan-San Remo én de Belgische klassiekers. Maar ook Parijs-Roubaix staat met rood omcirkeld in zijn agenda. “Normaal gesproken start ik. Ik hou van die koers. We zullen echter zien hoe het gaat, aangezien het nog ver is. Ik probeer niet te vallen.”


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de UAE Tour met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

volger 24 februari 2019 om 11:16

Erg benieuwd wat hij in de Belgische klassiekers voor uitslagen gaat rijden….

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone