Fem van Empel tweede in Overijse: “Had geen antwoord op Puck Pieterse”

zondag 20 november 2022 om 15:04
Video

Fem van Empel moest in de Wereldbeker Overijse genoegen nemen met de tweede plaats. De leidster in de Wereldbeker van Pauwels Sauzen-Bingoal gaf ruim een minuut toe op winnares Puck Pieterse. “Ik merkte vanaf de start dat het vandaag niet voor mij zou zijn”, concludeert ze in gesprek met WielerFlits.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Het was echt cross vandaag”, vertelt Van Empel over de zware moddercross. “Ik denk dat Puck vandaag heel sterk rondreed. Ik had geen antwoord op haar. Dan moet je eigen tempo rijden en zo min mogelijk fouten maken.””

De Brabantse maakte onderweg wat foutjes, maar wist haar tweede plek al vroeg veilig te stellen. “Ik ging een paar keer tegen de grond, maar gelukkig heb ik geen schade. Ik kon vandaag niets doen tegen Puck. Shirin (van Anrooij, red.) kwam nog redelijk dicht, maar ik had een marge en ben blij dat ik nog tweede kon worden.”

Van Empel leidt de Wereldbeker en vindt dat ze keuzes moet maken dit seizoen. “Het is vooral zaak om niet te veel hooi op mijn vork te nemen. Ik heb gekozen voor de Wereldbeker en sta nu goed in het klassement, dus ik probeer deze lijn zo door te trekken”, kijkt ze vooruit.

Van Anrooij: “Pieterse heeft dit verdiend”
Nummer drie Shirin van Anrooij was blij met haar derde plaats. “Ik hoopte vandaag op het podium te staan. Dit is een heel ander parcours dan vorige week, maar ik had wel wat druk op mezelf gezet. Ik had ook wel verwacht dat Puck vandaag zou winnen. Ze was er al heel vaak dichtbij en heeft dit verdiend. Ze vloog echt. Zelf heb ik wel een grote stap gemaakt in dit soort moddercrossen”, zei de renster van Baloise Trek Lions in het flashinterview.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Oblomov 20 november 2022 om 15:58

Is voor Van Empel helemaal niet slecht dat de druk er op deze manier wat van af gaat.

Leuk dat dit drietal elkaar het succes ook gunt, blijkens de woorden van Van Anrooij.

1
Alfred Issendorf 20 november 2022 om 16:34

Ja. Nu hoop ik ook dat Shirin een keertje wint.

0
Lalsacien 20 november 2022 om 16:56

@Alfred één keertje heeft Shirin al gewonnen. Dat was vorige week.

0
Alfred Issendorf 20 november 2022 om 17:32

Klopt, dat laatste rondje van haar vorige week was weergaloos. Ik heb het verkeerd verwoord. Ik hoop dat de drie toppers elkaar qua overwinningen in evenwicht gaan houden.

1
Posterix 20 november 2022 om 17:41

Wel bizar dat ee meer Fem hebben gezien dan Puck. Meestal rijdt de nummer eerst toch het meest in beeld?

0
Alfred Issendorf 20 november 2022 om 17:58

Dat was inderdaad vrij bizar. Maar de productie was in handen van Vlamingen en die voelen zich nu eenmaal meer verwant met introverte Brabanders dan met een extraverte Amersfoortse (=Hollander).

0
Sjaak P 20 november 2022 om 21:17

Zou de ploegsponsor er iets mee te maken hebben?

0
Maillot à Pois 21 november 2022 om 00:08

In mijn beleving heb ik ongeveer 40% Puck, 40% Fem en 20% de overige achtervolgers gezien.
En zo moet het ook om een cross als deze enigszins boeiend te houden.

0
Zwarte Trui 21 november 2022 om 08:26

@Sjaak P, Pieterse rijdt ook voor een Belgische ploeg.

0
Lo squalo del lago di confine 20 november 2022 om 20:09

De grote Drie stuwen elkaar tot steeds grotere hoogten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone