Fem van Empel beloond met tweejarig profcontract

maandag 4 januari 2021 om 13:34
Fem van Empel beloond met tweejarig profcontract

foto: Cor Vos

Fem van Empel is een van de revelaties van het huidige crossseizoen. Ondanks haar jonge leeftijd komt ze dicht in de buurt van het podium in de topcrossen. Dat is door Pauwels Sauzen-Bingoal nu beloond met een tweejarig profcontract, met een optie voor een derde jaar.

Van Empel (18) verdedigt sinds oktober de kleuren van Pauwels Sauzen-Bingoal, waar ze in 2020 een contract als belofte tekende. De Nederlandse maakt echter indruk en met haar vierde plaats in Dendermonde werd ze een van de jongste rensters ooit in de top vijf van een wereldbekercross. En ook in Kortrijk en Baal eindigde ze bij de beste vijf. Door haar goede prestaties wordt haar contract nu dus opgewaardeerd naar een profcontract. “Ik was eigenlijk al blij verrast dat ik sinds oktober voor Pauwels Sauzen-Bingoal mocht crossen, en nu heb ik hetzelfde gevoel.”

Voor Van Empel lijkt er dus maar geen einde aan het goede nieuws te komen. “Na drie maanden binnen deze ploeg al een profcontract, dat is een beloning voor een goed seizoen. Ondanks mijn mindere startpositie had ik al bewezen dat ik van achterin een cross naar voor kon rijden, maar toch was die vierde plek in Dendermonde een verrassing. Maar in Baal deed ik het weer, en ook in Hulst bewees ik na een slechte start dat de conditie goed is. Dit contract geeft alleen maar extra motivatie voor de toekomst.”

Volgens ploegmanager Jurgen Mettepenningen is Van Empel ‘enorm gedreven en leergierig’. “Ze leert zeer snel bij, en ze heeft de mentaliteit van een topsporter. Vergeet daarbij niet dat ze nog maar eerstejaarsbelofte is, en nog maar een jaar focust op het veldrijden. Toch komt ze nu al dicht bij podiumplaatsen in topcrossen. Ze beschikt dus over heel veel potentieel en lijkt op weg om op termijn mee te doen aan de absolute top. Dankzij dit profcontract krijgt ze nu de mogelijkheden om in alle rust haar ontwikkeling verder te zetten.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Murcia 4 januari 2021 om 13:39

Dat is een no-brainer. Felicitaties voor Femke en een mooie stap voor haar toekomst en die van Pauwels.

Michelangelo 4 januari 2021 om 13:51

Sluit ik me volledig bij aan. Echt een hele mooie stap gezet, terecht dat die beloond wordt.

Barry Batsbak 4 januari 2021 om 14:56

Ik hoop dat als de Lucinda-Ceylin-Annemarie-Denise-gekte voorbij gaat, Puck Pieterse en Fem van Empel het oranje-geweld voortzetten. Deze meiden gaan absoluut de top halen, technisch allebei verschrikkelijk sterk. Wat een luxe eigenlijk.

Michelangelo 4 januari 2021 om 15:17

En dan te bedenken dat:
– Lucinda pas net fulltime crosser is, en nog wel wat te winnen heeft m.n. op techniek.
– Ceylin vorig jaar eigenlijk gewoon belofte-wereldkampioen had moeten worden ipv bij de senioren
– Denise eigenlijk ook pas een jaartje of 4 echt met crossen bezig is, en volgens mij 27? is
– Annemarie ook pas 25 of 26 is.

Dus die gekte zal nog wel even aanhouden.

harryjohan71 4 januari 2021 om 15:42

Als het goed is, wordt Nederland in de breedte alleen maar sterker van Alphen. Van der Heijden en Bakker zijn ook nog maar 22

Grobbel 4 januari 2021 om 15:57

En dan vergeet je nota bene nog de geblesseerde Shirin van Anrooij, ook nog altijd pas 18.

Almano 4 januari 2021 om 16:18

Van Alphen, Van Der Heijden en Bakker zijn 21.

Barry Batsbak 4 januari 2021 om 16:25

Van Alphen, Heijden en Bakker reken ik meer bij de breedte (lees; subtop), samen met inmiddels Vos en misschien nog Kapteijns op een goede dag. Maar Pieterse en Van Empel zie ik wel zeges gaan pakken. Shirin van Anrooij ook, die was ik inderdaad vergeten.

-Stijn- 4 januari 2021 om 15:13

Geen ploeg die geïnteresseerd is in Vas? Zou toch iets zijn voor nys of wanty.

Barry Batsbak 4 januari 2021 om 15:36

777 en dan inruilen voor Arzuffi. Waarom die toch helemaal wegzakt is me een raadsel.

Murcia 4 januari 2021 om 16:08

Vas rijdt op de weg voor Doltcini en in het veld voor Proximus-Alpha dat een samenwerkingsverband met Doltcini-van Eyck is aangegaan. Eigenlijk een mooi ploegje met Alicia Frank. Die tekende in maart 2020 voor twee jaar. De duur bij Blanka ken ik eigenlijk niet, maar ze zullen als dat nodig is dat contract wel willen verlengen/opwaarderen gezien haar groei.

Staf V 4 januari 2021 om 17:12

Slimme zet van Mettepenningen, Van Empel presteert momenteel heel sterk, samen met Blanka Vas ‘de toekomst’ , en die gaan ws vanaf volgend jaar al mee aan de top rijden, hopelijk dat Fem bij Pauwels sauzen een beetje gespaard word, wat ze met Alvarado aan het doen zijn is ‘te’, geef die af en toe een beetje rust, waarom moet die alles en overal rijden? is dat voor het geld? dan ben je goed fout bezig, ze moet iedere cross haar leeg rijden tegen een volwassen vrouw die het laatste uit haar carrière aan het halen is en die beresterk is door jaren lang op de weg te rijden.

lepel 4 januari 2021 om 17:46

Valt volgens mij wel mee dat Ceylin zoveel rijdt. Ze zal het graag doen en het is inderdaad ook haar werk, dus ja geld zal ook wel een rol spelen. Ze rijdt over het algemeen toch alleen de crossen voor de klassementen?

Brabander 4 januari 2021 om 18:46

Alvarado rijdt toch net zoveel als haar concurrentes?

Staf V 5 januari 2021 om 04:04

Ze is wel nog maar 22j, en ze gaat iedere keer tot het uiterste, ze strijd altijd voor de overwinning, liever zou ik zien dat ze eens even er tss uit zou stappen, of bv één klassement zoals de X2O waar ze niks meer te winnen heeft, op 80% meerijden, Worst marcheerde niet en die heeft onmiddellijk een rustpauze genomen. De toekomst zal het uitwijzen maar eens even wat rust aan een jong lichaam gunnen kan nooit kwaad.

limburgia 4 januari 2021 om 18:25

Wel wat veel Pauwels Sauzen truitjes in iedere categorie
maar voor Fem van Empel is het een mooie zet.

Headlines

Materiaalzone

Populair